chemiczny_ali Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Może pojawił się konkurent dla płyty Asusa? http://www2.abit.com.tw/page/uk/motherboar...p;fMTYPE=LGA775 Cena zachęca http://www.overclockers.co.uk/showproduct....rodid=MB-124-AB :D Osobiście z dość dużą dozą sceptycyzmu podchodzę do wynalazków sygnowanych imieniem/nick'iem jakiegoś Pana :? Ale płytka "oradiatorowana" i sekcja zasilania wydaję się konkretniejsza niż w Asusie (a może nie? :unsure: ) :wink: Ciekawe jak wyglądają opcję dostępne w BIOS'ie no i przede wszystkim jak płyta sprawuję się w działaniu :) Edytowane 26 Lutego 2007 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Jak dla mnie to ostatnia szansa na naprawde dobra plyte glowna pod core2 w sensownej cenie. A nie jakies wynalazki z 1 ide, 1 pci i wyjacymi wiatraczkami po 800 zeta. Zeby tylko 400 fsb robila i miala cene <500 zeta to biore. Chociaz 3 pci by sie przydalo. Bardzo fajny jest przycisk reset i power umieszczony na plycie glownej :) Ciekawe tylko o co chodzi z tym fabrycznym podkreceniem: Supercharged System Bus Your board runs faster than its peers – with absolutely no overclocking skills needed. Instead, a supercharged, factory overclocked system bus provides the hidden powers you need to Obliterate the Competition and take home the win! Chociaz znajac zycie to pewnie skonczy sie na tym ,ze PCI express bedzie mial 120 zamiast 100 Mhz ;) Edytowane 1 Marca 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Zeby tylko 400 fsb robila i miala cene <500 zeta to biore. :lol2: w polsce za mniej niż 500zł, chyba z tira Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 :lol2: w polsce za mniej niż 500zł, chyba z tira :? Cena tej płyty w UK to niewiele ponad £80 (link podałem) i dokładnie tyle samo kosztuję Asus na nForce 650. Patrząc na przelicznik cena nie powinna przekroczyć 500zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Wszystko co z Fatal1ty przypomina mi złe płyty u Abita, ciekawe jak tu będzie, aw9, ab9 itd. bdb płyty i dlaczego odchodzą znów na rzecz czyjegoś nicku..ehhhh :? i bajeru zresztą też... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Jak dla mnie to ostatnia szansa na naprawde dobra plyte glowna pod core2 w sensownej cenie. A nie jakies wynalazki z 1 ide, 1 pci i wyjacymi wiatraczkami po 800 zeta. wyjacymi wiatraczkami? np? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 wyjacymi wiatraczkami? np?Ja wiatraczek widziałem tylko na EVGA 680 SLI, na reszcie płyt "po 800 zeta" nie widziałem jeszcze żadnego wiatraczka :blink: Co to jest to "coś" podłużne między dwoma slotami PCI-E ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Wyjace wiatraczki ma wiekszosc sensownych plyt na am2 w dobrej cenie poza abitem kn9 ktory dla odmiany nie ma sli. Natomiast na 775 to mamy do wyboru gigabyte 965 i jego problemy z pamieciami, do tego jedno ata p5n-e sli i uboga sekcje zasilania p5b znowu jeden kanal ata abit ab9 z koszmarnym layoutem i jednym ata commando czy quadgt sa lepsze ale cena powyzej 700 nie powala na kolana abit aw9 dobry ale ma 1 PCI :mur: MSI i DFI na 975 nie zachwycaja osiagami asus na 975 zabija cena i do tego tez tylko 1 ata. plyty na 680 tez jak na 900 zeta wybitne nie sa abit ib9 zapowiadal sie dobrze , ale robi jakies cyrki z napedami/dyskami na ata epoxy,ecs czy foxcony na 965 nie zachwycaja Wiec zostaje tylko ten abit na 650i. Smutne ale prawdziwe brakuje odpowiednika dobrych plyt na 939 czy czegos w stylu p5ld2. Ja wiatraczek widziałem tylko na EVGA 680 SLI, na reszcie płyt "po 800 zeta" nie widziałem jeszcze żadnego wiatraczka :blink: Co to jest to "coś" podłużne między dwoma slotami PCI-E ? Mostek SLI. Edytowane 1 Marca 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Wyjace wiatraczki ma wiekszosc sensownych plyt na am2 w dobrej cenie poza abitem kn9 ktory dla odmiany nie ma sli. To dlaczego dopisales to do wad PŁYT pod c2d ? p5n-e sli i uboga sekcje zasilania jak człwiek nie umie znaleźć wady to na sile zawsze cos mozna napisac...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Co to jest to "coś" podłużne między dwoma slotami PCI-E ?Karta do zmiany single/dual GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 To dlaczego dopisales to do wad PŁYT pod c2d ? jak człwiek nie umie znaleźć wady to na sile zawsze cos mozna napisac...... u mnie mofsety przy 3.4/1.4-1.45V orthos pomimo nawiewu parzą :| zaraz zabieram sie za robienie im chłodzenia bo boję sie że jak pojade jeszcze wyżej z procem to wyzioną ducha :| moze ten abit nie będzie taki zły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Michaelius Jest jeszcze abit AB9 PRO który moim zdaniem jest dobra płyta przyzwoite fsb dobra sekcja zasilania mało kaprysna A co do asusa P5N-E to sie z toba zgodze z tym to naprawde sie asus nie popisal i to też własnie zdecydowało o tym że zdecydowałem sie na wyzej wymienionego abita :D Edytowane 3 Marca 2007 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 No w sumie nie wyglada zle acz umieszczenie kanalu ide w tym miejscu gdzie jest na ab9 prosi sie o pluton egzekucyjny :) . Ale chyba poczekam na to fatality: - dwa sloty PEG to nie jeden ;) - dwa kanaly IDE tez nikomu nie zaszkodzily - powinna byc te paredziesiat zeta tansza :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCHaCkiN Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 No a cena na zachodzie jest całkiem odpowiednia :) Klik pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Chyba nikt nie ma złudnej nadziei że u nas będzie taka sama cena ;) Czyli w 500zł może sie zamknie cena :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Bardziej mnie interesuje pytanie: kiedy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Pierwsze wrazenia z uzytkowania jakichs kolesi z UK: http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17699083 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA-K Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Kiedy ta płyta będzie dostępna w Polsce ??? Czy są już może gdzieś jej testy ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadhead Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Kiedy ta płyta będzie dostępna w Polsce ??? Czy są już może gdzieś jej testy ??? Niedługo B-) ale cena nieznana :( Edytowane 6 Marca 2007 przez deadhead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadhead Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Up "Towar do oferty wejdzie w przyszłym tygodniu. Cena będzie wówczas znana." ciekawe ile sobie policzą <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOLA-K Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) JUŻ JEST W OFERCIE KOMPUTRONIKA, CENA OCZYWIŚCIE WYSOKA JAK TO ZWYKLE U NICH KLIK Edytowane 6 Marca 2007 przez KOLA-K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 taaaak?? Centrala: Towar czasowo niedostępny, data dostawy bliżej nieokreślona. Towar czasowo niedostępny, data dostawy bliżej nieokreślona. Białystok: Brak Bydgoszcz: Brak Chodzież: Brak Chojnice: Brak Częstochowa: Brak Gdańsk: Brak Gdynia: Brak Gniezno: Brak Gorzów: Brak Grodzisk: Brak Inowrocław: Brak Kalisz: Brak Katowice: Brak Konin: Brak Koszalin: Brak Kościan: Brak Kościerzyna: Brak Kraków: Brak Leszno: Brak Lębork: Brak Łódź: Brak Międzyrzecz: Brak Oborniki Wlkp.: Brak Opole: Brak Ostrów: Brak Piła: Brak Poznań Grochowska: Brak Poznań Plaza: Brak Poznań Promienista: Brak Poznań Stary Browar: Brak Poznań Św. Marcin: Brak Słupca: Brak Słupsk: Brak Swarzędz: Brak Szamotuły: Brak Szczecinek: Brak Śrem: Brak Warszawa CH Reduta: Brak Warszawa Grochowska: Brak Warszawa Jana Pawła II: Brak Warszawa Marszałkowska: Brak Wągrowiec: Brak Wrocław: Brak Września: Brak <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 jak na moj gust to cena o 100zl za wysoka... ciekawe po ile bedzie w innych sklepach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Tia cena typowo komputronikowa na zachodzie tyle co p5n-e u nas 100 drozej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadhead Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Mi na mail'a odpisali, że będzie w przyszłym tyg. więc pewnie będzie.. .a cena... Abit zawsze będzie droższy od innych mobo.. więcej się da zarobić na marce. Ceny w komputroniku potrafią się często zmieniać.. C2d 6300 przed , w chwili i po premierze 4300 zmienił cenę ( w okresie ok 1 mies) kilka razy...atm jest 760 a chodził u nich na granicy 700 / kilka zł poniżej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Pamietam jak sie wszyscy zbulwersowali jak komputronik wpisal jakies ceny z kosmosu przed premiera core 2 :) No ale pewnie walna jakas "promocje" jak dojedzie i beda lowic frajerow. Ale chyba nie doczekam i wezme gigabyte'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masaj Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Z pierwszych reakcji jasno wynika, że bios wymaga dopracowania, więc chyba warto na razie się wstrzymać jeszcze i poczekać na efekty tych zabiegów. http://forums.hexus.net/showthread.php?t=100633&page=3 Ciekawe kiedy pojawi się inne mobo z rodziny Fatal1ty, F-I90HD mATX. Już na starcie zbiera pochlebne opinie http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1157067 (chipset ATI zapewne okazał się łatwiejszy w implementacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afterglow Opublikowano 20 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 (edytowane) Mi na mail'a odpisali, że będzie w przyszłym tyg. więc pewnie będzie.. .a cena... Abit zawsze będzie droższy od innych mobo.. więcej się da zarobić na marce. ciekawa teoria... QuadGT tanszy od Commando AB9 tanszy od P5B Edytowane 20 Marca 2007 przez Afterglow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeshiya Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 Ktoś wie kiedy będzie w normalnej cenie w innych sklepach :)?! Bo już miałem brać p5n-e ale ten abit mnie zaintrygował :)! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 (edytowane) w komputroniku zmienili status na zamówienie za 518 zł czyli w innych sklepach może kosztować ok 450zł oby :D no i kiedy, jednak jak poczytałem opinie na innych forach to zupełna porażka, muszą wypuścić nowy bios albo jej nikt nie kupi :? szkoda bo płytka zapowiadała się świetnie, a tak moim typem jest na dzień dzisiejszy msi p6n sli fi za 400 zł. P.S> chociaż z drugiej strony fajny taki dreszczyk jak nic nie działa Edytowane 22 Marca 2007 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...