B_S Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Poczytałem i dowiedziałem się, że można zmodować Durona na dwa sposoby. Łącząc mostki L1 oraz L2. Prosiłbym o dokładne dane które mostki trzeba połączyć w wypadku L2. nie dawajcie linka - http://www.overclockers.pl/txt.php?id=duron_xp_mod, tylko prosilbym o jakies dokladniejsze zdjecie w lepszej jakosci i najlepiej lopatologiczne wytlumaczenie ktore zlacze polaczyc :) Jesli polacze mostki L1 to bede mial odblokowany mnożnik (no nie?), a dzięki temu będę mógł podnięść mnożnik w biosie na mojej płycie głównej VIA KT880 (czyż tak??) I procek powinien smigac na wyzszym mnozniku, bo taktowania nie podniose bo plyta nie ma blokady pci... -_-' Poza tym odblokowal juz ktos Durona 1300 (Morgan)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zacznijmy od tego ze Morganowi nie odblokujesz pamieci L2 bo po prostu jej tam nie ma ;] jedynie laczac mostki L1 odblokujesz mnożnik ale nie sadze zebys wykroczyl poza granice 1400MHz. Przy odrobinie szczescia proc pojdzie na magistrali 200MHz i nizszym mnozniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Spróbuj bawić się na początku jakimś prostym programem na przykład speedfan ma opcje podkręcania jak dobrze ustawisz jakie masz mobo myślę że w ten sposób spokojnie zyskasz jakieś 100mhz bez potrzeba zabawy w odblokowywanie mnożnika :) Jak chcesz to odblokowywać go jak athona xp to najlepiej pobierz program tbredtweak który pokazuje jak połączyć dane stópki. Jak byś nie znalazł to pisz na moje gg to go Ci wyśle najwyżej (5280468) Edytowane 27 Lutego 2007 przez P4W3L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...