toman Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ostatnio migrowałem macierz dyskową Raid0 razem z zainstalowanym systemem a sprzecie z konfigu Nr 1. Mój błąd był taki, że świerze dyski w dedykowanej macieży Raid0 podłączyłem do tego komputera i uruchomięłm winde. W efekcie czego windows przypisał partycjom nast. litery I, J, K, L. Oczywiście litery partycji po przyrwóceniu sys na nowych dyskach nie zwaierających system udało mi się zmienić spowrotem na domyślne D, E, F, ale pozostała jeszcze systemowa. Udało mi się zmienić to dopiero w Partition magic, ale od tego momentu uruchamianie systemu odbywa się na zasadzie, że sys startuje, ładuje ustawienia a nast. zapisuje ustawienia jakby miał się wylogowywać i tak w kółko, dysk przy tym pracuje. Także domniewam, że chodzi o aktualizację ścieżek do plików i usuniecie tego co sys zapamiętał jeszcze ze starego dysku. Ma ktoś jakieś pomysły ?? SGJ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 A partition magic tego nie poprawił? Kiedys był tam program poprawiający wszystkie sciezki. W nowej wersji to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Racja, był i jest, z tym, że właśnie jeśli to robi podczas startu systemu, to dostaje błąd typu "nie można czytać system32/ może być skompresowany lub uszkodzony". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...