zurg Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) Witam! Szukałem ostatnimi czasy laptopa o następujących parametrach: Cena: 4000 PLN (max. 4200 PLN) Wyświetlacz: 15'' lub 15,4 '' Procesor: Core 2 Duo RAM: 1 GB (Najchętniej w jednej kości) Grafika: Koniecznie niezintegrowana, bez szczególnych preferencji Dysk: min. 80 GB 5400 obr/min System Operacyjny: zbędny Laptop miał być wydajny obliczeniowo (mocny procesor, RAM) i z kartą graficzną nie sięgającą do RAMu (niezintegrowaną). Marka w miarę sensowna. Zastanawiałem się intensywnie nad Asus F3JC-AP103 i LENOVO 3000 N100 Po czym znalazłem coś takiego Aristo Prestige 1600 (nie udało mi się znaleźć informacji o RAM - podejrzewam taktowanie 533 :? ) I tu potrzebuję pomocy. Nie mam dość wiedzy o producentach żeby ocenić czy warto kupować laptopa marki Aristo. Będę też wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące słabości tego laptopa - słabszy dysk, RAM, brak jakiegoś portu, cokolwiek... Póki co dla mnie cena w stosunku do konkurencji jest mocno podejrzana... Będę wdzięczny za wszelkie opinie. Nie jestem ekspertem jeśli chodzi o laptopy - może nie widzę czegoś oczywistego? Edytowane 26 Lutego 2007 przez zurg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Nie jestem ekspertem jeśli chodzi o laptopy - może nie widzę czegoś oczywistego?Aristo Prestige rzeczywiście jest fajny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurg Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Aristo Prestige rzeczywiście jest fajny. Może pokusisz się o jakąś szerszą wypowiedź? Szczególnie, że 'fajny' ma tyyyyle znaczeń :rolleyes: Cenowo jest całkiem interesujący, tylko że ja szukam wciąż haczyka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Haczyka brak. F-ma nie jest tak powszechnie ceniona jak kilka innych na rynku, więc czymś starają się przyciągnąć. Wbrew pozorom nie odbija się to szczególnie na wykonaniu tego laptopa. Jedyne problemy o jakich słyszałem z Aristo, to psujące się od czasu do czasu w niektórych ezemplarzach dyski- informacje te wyczytał gdzieś kolega, który właśnie jest posiadaczem lapka z serii Prestige 1600. Jak z serwisowaniem, to już niestety nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurg Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Właśnie dostałem opinie, że obudowa Aristo jest baardzo delkatna i przez to często lądują one w serwisie. Może ktoś zweryfikować tą opinię bądź doradzić coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) Właśnie dostałem opinie, że obudowa Aristo jest baardzo delkatna i przez to często lądują one w serwisie. Może ktoś zweryfikować tą opinię bądź doradzić coś innego?Obudowa jest delikatna w Aristo Silim lub Smart. Jeśli w Aristo Prestige jest dla kogoś delikatna to we wszystkich oprócz IBM i HP też. Z powodu obudowy nigdy się nie serwisuje lapa bo jest to już wtedy usterka mechaniczna. Fajny tzn. wskaźnik cena/wydajność super a trwałość normalna . Najlepiej poczytać sobie recki użytkowników. Edytowane 27 Lutego 2007 przez Haquim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zurg Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Obudowa jest delikatna w Aristo Silim lub Smart. Jeśli w Aristo Prestige jest dla kogoś delikatna to we wszystkich oprócz IBM i HP też. Z powodu obudowy nigdy się nie serwisuje lapa bo jest to już wtedy usterka mechaniczna. Fajny tzn. wskaźnik cena/wydajność super a trwałość normalna . Najlepiej poczytać sobie recki użytkowników. Dzięki za wyjaśnienie - właśnie opinia z drugiej ręki głosiła coś o problemach z obudową ale w "innym typie". Recki czytam i jak na razie są dość pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Ja tam CI polecę Aristo. Więcej info ode mnie znajdziesz m.in. tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=224088 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
katoda Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Po czym znalazłem coś takiego Aristo Prestige 1600 na forum.laptopy.info.pl jest duży topic o tym modelu. Opinie jak najbardziej pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...