KonradGT Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 :zonk: Ciekawe jakie to węże tam idą...? :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Oh my God ! Ciekawe jak przy tym flow spada...a wygląd co najmniej monstrualny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Prawdziwy flow killer :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 No ladne cacko, do mocnych pomp. Jednak dla nas bardziej interwsujace i przystepne jest Zalman ZM-GWB 8800 GTS , w link temperaturki i montaz na 8800GTS 320. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 To żaden flow killer. Połączenie w tych małych wężach(na oko jest to 3/5 mm, możliwe że Tygon) jest równoległe, więc ciecz z NK16 rozchodzi sie na 10 takich małych wężyków i przepływ bardzo nie spada. Z wyglądu blok świetny - w środku płyn aktywny na UV i parę diod i mamy pająka na karcie :) Szkoda, że cena zabójcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Dla mnie ten blok to swietny przyklad na calkowity przerost formy nad trescia i na to jak mozna skomplikowac cos, co w gruncie rzeczy jest bardzo proste :)... Natomiast dla tych co musza miec cos wyjatkowego (nie najlepszego ale wyjatkowego) albo dla tych, co maja jakies zboczenie zwierzeco-komputerowe, pewnie bedzie sie podobal ten blok-pajak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr1maN Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Absolutnie kiepkskie. Nigdy bym tego nie założył. Nie podoba mi sie. I jeszcze ta cena. No chyba ze wydajność jest warta tej ceny. A znalazłem przez przypadek coś takiego jeszcze. Edytowane 18 Lipca 2007 przez fr1maN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 ha. co jeden to lepszy ;). mocno przekombinowany. jestem ciekaw tego pająka pod uv. mi sie podoba B-) ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 (edytowane) Może brzydkie ale za to nie trzeba kupowac nowego bloku kupując nową karte Edytowane 18 Lipca 2007 przez PMichalak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Obawiam się - że jednak trzeba będzie kupić nowy blok wraz ze zmianą karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Na rdzeń nie...tylko na pamięci. Blok na GPU będzie wyglądał tak samo w przypadku 8800GTX i GTS, lecz układ pamięci jest inny więc tylko ten "bloczek" na pamięci trzeba zmienić. Taka jest moja "imho" opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 W przypadku bloku jaki pokazał friman kupuje sie tylko nowe zapinki [o ile to jest Alphacool, ale chyba tak] pod spodem sa male bloczki i kazdy ma rozmiar kostki BGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr1maN Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2007 To jest Alphacool :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 [...] w przypadku 8800GTX i GTS układ pamięci jest inny [...] jest inny? pierwsze słyszę..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 jest inny? pierwsze słyszę..... Ja też, GTX od GTS różnią sie tylko układem zasilającym :P dlatego m.in Swiftech Stealth pasuje na GTS i GTX :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2007 (edytowane) EK Water Blocks EK-FC 8800 GTS , a w cooling z czarnym topem. EK Water Blocks EK-FC 8800 GTS Acetal Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebin Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Kurczę jestem ciekaw jakie temperatury trzyma ten blok, a niegzie nie mogę znaleźć testów Koolance A to jego budowa wewnętrzna: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « [/spioler] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 czy mozna jakos zabezpieczyc ten ( http://www.cooling.pl/zalman-zmgwb8800-gts,produkt,2132.html ) blok zeby aluminium nie reagowalo z miedzia ? miedz mozna niklowac, chromowac... a aluminium ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 waga: * Ponieważ bloki wykonane są z aluminium konieczne jest stosowanie w układzie inhibitorów korozji borygo, innovatek lub feser starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 ale ja go chce zabezpieczyc na stale. PS: jakies testy tego zalmana ma ktos moze ? najlepiej w porownaniu z EK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Przewin strone do gory, post 94, nie test ale pomocne. ShackIT obiecal testy fullcoverow w tym EK i chyba Zalmana, ale dawno temu. Do tej pory nic. Edytowane 22 Października 2007 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 nie chodzi mi o testy ktore maja byc, tylko o te ktore juz byly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 czy mozna jakos zabezpieczyc ten ( http://www.cooling.pl/zalman-zmgwb8800-gts,produkt,2132.html ) blok zeby aluminium nie reagowalo z miedzia ? miedz mozna niklowac, chromowac... a aluminium ?Aluminium można anodować, tak jak większość radiatorków np. Zalmana. Poszukaj zakładów w swojej okolicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 czy jakis wlasciciel tego zalmana moglby sie podzielic wrazeniami i temp. jakie ma na tym bloczku, bo nigdzie nie ma zadnych testow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 KLYK - test na Ultrze i z zestawem Zalman Resorator XT więc na "skałdaku" powinno być ciutek lepiej. Ciekawe czy wyjdzie wersja na 8800GT :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=242699 => proszę bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 dzieki, ale nie widze tam zalmana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ale gafa...zdawało mi sie że był tam blok Zalmana, a jednak sie pomyliłem... Mój błąd ;) Co do tego Zalmana to ja bym jednak pomyślał o EK...wiem że duża różnica w $ ale nie będziesz żałował :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teges Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 moze jakies konkrety ? Paweł666 dzieki za linka, pozytywnie go ocenili w tym tescie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 moze nie jest to test/porownanie, ale zawsze cos - http://ocforum.pl/showthread.php?t=15923 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...