piotralek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zalmana też widziałem i jest taki bezpłciowy, nudny i płaski jak deska :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr1maN Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) Ciekawe czy będą mieli bloczki pod GTSa :wink: Będą mieli :) Nie opłacało by im sie sprzedawac tylko pod samego GTX. Wersja pod GTX : http://picasaweb.google.pl/fr1maN69/EK/ Edytowane 29 Czerwca 2007 przez fr1maN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 W cooling.pl pojawiły się bloki swiftecha i EK Swiftech EK Coprawda Swiftech to nie do końca fullcover ale wygląda bardzo ciekawie. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Podobno różnica w temp między pasywnym chłodzeniem przez blok a tymi radiatorkami swifa to tylko 5*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ten swiftech ma ten sam spód co MCW60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Mam MCW60 przed sobą i niestety się mylisz - spód jest taki jak w Apogee GT/GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 ja już nie wiedze różnicy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) To moze ja cos dorzucę od siebie. Dziś przyszła paczka od Fr1mana (pozdro, napis na paczce rządzi :D ) Edytowane 29 Czerwca 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Ładne cacko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 jak temperatury ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 jak temperatury ?Dziś nie mam czasu żeby się pobawić, ale jak nie podłączyłem wentyli na chłodnicy to po 5 minutach miałem saunę w kompie, normalnie węże parzyły :twisted: Dobrze że się skapowałem bo bym się pożegnał ze sprzętem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 @fr1man sami niklujecie czy ściągacie już poniklowane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 No ten EK wyglada niezle, typowa klasyka - czyli to co lubie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr1maN Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Dziś przyszła paczka od Fr1mana (pozdro, napis na paczce rządzi :D ) pr0 ;) @fr1man sami niklujecie czy ściągacie już poniklowane ? No coś ty :) ja to tylko sprzedaje, nie mam zamairu sie brudzić niklem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Swiftech Stealth - w cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Swiftech Stealth - w cooling.pl heh :) nie czyta się uważnie :) http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2665399 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr1maN Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Drogi ten Swiftech. Oceniałem ze bedzie duzo tanszy :) No cóż kazdy sie myli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 W końcu Swiftech jest bardziej ekskluzywną marką niż EK i siedzi w nim spód taki jak w ApogeeGT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 nowy fullcover na 88gtx/ultra z aktywnym chłodzeniem zasilania = klik :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 nowy fullcover na 88gtx/ultra z aktywnym chłodzeniem zasilania = klik :lol2: :lol2: Haha...wygląda jak pojemnik na 2 sniadanie :lol2: Ciekawe jak z wydajnoscią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 temperatury na bloku zalmana http://img530.imageshack.us/my.php?image=zalmansp0.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 A stress :?: btw karta kręcona czy nie ? jakbyś podał reszte elementów układu byłoby fajnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 A stress :?: btw karta kręcona czy nie ? jakbyś podał reszte elementów układu byłoby fajnie ;) jak bym wiedział to bym podał pozatym na labie ktoś ma te bloki w sli i temperatury bardzo znośne ~40 ilde Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 No 40*C idle to bez rewelacji, ja w tej chwili na Prison PRO V2 mam IDLE 32-33*C, szkoda że ten zalman nie ma miedzianego rdzenia :/ bo tak już by u mnie siedział ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 tyle że to sa wyniki z GTX i ultra osobiście nie widze sensu płacić 100zł za lepsze troche lepsze temperatury które i tak nie wpłyną znacznie na OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Wnioskowałem że skoro topic jest "Blok wodny na 8800GTS - fullcover" to podawałeś temp dla GTS'a btw który fullcover kosztuje 329zł :?: EK kosztuje 359/399 Cooling/PCT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Wnioskowałem że skoro topic jest "Blok wodny na 8800GTS - fullcover" to podawałeś temp dla GTS'a btw który fullcover kosztuje 329zł :?: EK kosztuje 359/399 Cooling/PCT po raz kolejny czepisz sie szczegółów :wink: temperatury w stresie gościa z laba http://img296.imageshack.us/my.php?image=tempuy5.jpg 2x8800ultra wierzyć mi sie nie chce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Kurde bo jeszsze sie rozmyśle z EK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Mam już 4 dni EK na moim 8800 GTX. Temperatury: Idle: 40 C, Stres 50 C. Blok ma wadę - nie bardzo pasuje na kartę ;-) Musiałem nawalić sporo pasty w niektórych miejscach tj: na połowie rdzenia GPU, na kilku memkach i w szczególności na mosfetach. Z tymi mosfetami był największy problem - dokręciłem tą aluminiową blaszkę porządnie - żeby oddawała nadmiar ciepła do bloku i potem musiałem ją odkręcać bo była pod kątem w stosunku do karty i dotykała tylko ostatniego mosfeta. Odkręcanie już nie było takie łatwe jak przykręcenie - bo te [ciach!]iane śróbki są tak miękkie, że po chwili nie miałem do czego śrubokręta przykładać i musiałem rozwiercać... OC karty poprawiło się na GPU ze stabilnych ok. 650 do 702 Mhz. na mem narazie 1150 Mhz stabilnie i ciągnę dalej... OC zwiększa temperaturę o 1-3C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) 8O 8O 8O brak mi słów link cena » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « okolo 350euro EDIT zapomiałem dopisać spód jest ze srebra 8O Edytowane 17 Lipca 2007 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...