marcin_modzel Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 (edytowane) witam szukam karty za ~100zł karta ma służyć do mp3 , filmów raczej nie z dvd i gier [wiec jakiś eax by sie przydał] dźwięków słucham na słuchawkach i na klik // kosztował ok 1300zl wiec bajery w 5.1 6.1 itp nie są dla mnie ważne //nie planuje zmiany na system 5.1/ nie chce Audigy2 czy jakieś pro za 300 zl na allegro w tej cenie są Audigy Ls, i Se [czym one sie róznia??] niektórzy polecają tez sb live 5.1 za ~65zł BARDZO WAŻNE JEST DLA MNIE MOŻLIWOŚĆ PODŁĄCZENIA PANELU AUDIO. Jego brak dyskwalifikuje kartę //w taki sposób jak mam teraz na zintegrowanym realteku na ABit nv8 tzn w z tyłu mam wieże z przodu panel audio na mikrofon i słuchawki. kabel od front panelu jest bezpośrednio wpięty w cos co sie nazywa na plycie "Front audio"/ karta ma być raczej nowa ale jak ma być dużo lepsza może być używana Edytowane 27 Lutego 2007 przez marcin_modzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 W okolicach 100 zł to nowej karty, która ma być wyraźnie lepsza od zintegrowanego układu nie kupisz. Jednak już używany SB Live 5.1 oferuje dużo lepszą jakość niż realtek, im wyżej tym oczywiście lepiej, myślę że najlepszym wyjściem byłby SB Audigy 2 ZS, ale on kosztuje ok ~ 160 zł, jest jednak za tę cenę naprawdę dobry. Różnica między Live 5.1 a Audigy jest niewielka choć zauważalna, a Audigy 2 ZS jest już wyraźnie lepszy. Wiec radze wybierać między Live 5.1 (ok. 50 - 70 zł) a Audigy 2 ZS (ok. 140 - 180 zł). Mozna próbować strzelać okazyje via allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Za cenę 100zł kupisz używanego Audigy1, wybieraj jedynie spośród modeli sb0090, sb0230, sb0160 a unikaj LS i SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Za cenę 100zł kupisz używanego Audigy1, wybieraj jedynie spośród modeli sb0090, sb0230, sb0160 a unikaj LS i SE. A czy czasem Audigy LS to nie pelny Audigy bez FW?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Osobiście mam Audigy LS i jestam bardzo zadowolony. Nie mam pewno genialnego słuchu, ale jest ładniej niż na integrze i jakość dźwieku jak dla mnie jest bdb. Jedyny minus tej karty, to straszne wałki w linuxem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Osobiście mam Audigy LS i jestam bardzo zadowolony. Nie mam pewno genialnego słuchu, ale jest ładniej niż na integrze i jakość dźwieku jak dla mnie jest bdb.Pytający miał inne priorytety i trudno mu polecać Audigy LS, to słaby wybór do gier. Z wymienionych modeli chyba tylko SB0230 ma złącze do gniazda mikrofon-słuchawki na obudowie, ale w innym standardzie, niż na płytach głównych. Trzeba troche pokombinować, żeby podłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 (edytowane) znalazłem opinnie ze kada karte mozna tak podlaczyc. kilik to ejst cos warte czy wiekkie G? http://img404.imageshack.us/my.php?image=schowek01gc4.jpg http://img408.imageshack.us/my.php?image=xx2ky3.jpg http://img180.imageshack.us/my.php?image=sb0100mfj4.jpg będzie pasowalo? Imo chyba tak Jak sb live to jakie konkretne modele? edit2 http://www.allegro.pl/item170213915_soundb...tal_sb0060.html moze cos takiego?? ona ma EMU10K1-SEF a podbo to dobry uklad Edytowane 27 Lutego 2007 przez marcin_modzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Na kartach Creative złącza do słuchawek są zwykle 10-stykowe, białe, wszystkie piny w jednym szeregu. Co z tym można zrobić było opisywane np. tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=136680 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 a w tym miejscu zaznaczonym będzie działac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Nie. http://www.driverheaven.net/audio-general-...fi-pinouts.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 moge miec Audigy Se za 60 z GW. brac to se czy sb live? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Co myslicie o karcie ... http://pl.esl-shop.net/product_info.php/cP...f60e19886f20d49 Takze szukam karty za 100zl z przeznaczeniem do gier.... co powiecie o niej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canti Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 sądze ze nie chce sie rejestrowac jako nowy klient aby zobaczyc co zes wykopal daj dobrego linka albo napisz co to za karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Co myslicie o karcie ... http://pl.esl-shop.net/product_info.php/cP...f60e19886f20d49 Takze szukam karty za 100zl z przeznaczeniem do gier.... co powiecie o niej.. Nie warto, to będzie coś w tym stylu: http://www.ixbt.com/multimedia/cmi8768.shtml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Jakby co to moge komuś odstąpić za sensowną cene moją karte SB Live 5.1 Digital (SB0060) czyli chyba ten najlepszy model z serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Ta karta jest SpeedLink 7.1 PCI Audio Card ... co o niej myslicie ? Edytowane 2 Marca 2007 przez BananZwykly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jakiś shit, ale jeśli chodzi o jakość dzwięku to na pewno lepsze niż live i a1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jezeli lepsze od liva i a1 to takze od AC97 ? Czy jest lepsza od Audigy2 oem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 A co ma atrakcyjnego audigy 2 oem ? Bo ja widze jedynie EAX x.x.x. wersje nic pozatym. W tym na pewno jest gorsza od A2 Oem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BananZwykly Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Nie macie jakis testow jest k.muzycznej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Do 100 zł warto tę kartę brać? http://allegro.pl/item169533096_creative_s..._od_ss_wwa.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzykofm Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) Warto. W tej cenie lepszej nie kupisz. Fajnie byłoby jakbyś miał jakieś głośniki 5.1. Albo 7.1 :-) Dosłownie kilka dni temu instalowałem ja kumplowi, wcześniej miał zintegrowaną z Abit NF-7 (wersja kastrat :-) ) głośniki Logitech X-530 ,różnica kolosalna. tu masz ją trochę taniej: http://www.apollo.pl/store/show_detail/4/19292 Edytowane 5 Marca 2007 przez bzykofm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Do 100 zł warto tę kartę brać? http://allegro.pl/item169533096_creative_s..._od_ss_wwa.htmlNie warto. Praktycznie to samo dostaniesz taniej kupując nową Audigy SE albo jeszcze taniej jako uzywany SB Live! 24. Żadna z tych kart nie ma wspomagania sprzętowego do gier, ale do muzyki i filmów nadaje się bardzo dobrze. Do gier za 100zł szukaj Audigy1 z oznaczeniami SB0230, SB090, SB0160. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Winter Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Jednak wolę dopłacić i kupić Audigy 2 ZS, używam zestawu 2.1 i zależy mi głównie na muzyce i oczywiście gierki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukiluki Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Zdecydowanie polecam pełne Audigy 1 czy 2. Miałem możliwość przetestowania Audigy SE i powiem jedno do gier sie poprostu nie nadaje tzn. praktycznie to samo co dobry zintegrowany codec te same problemy :( niestety. Zakupiłem na allegro Audigy SB230 i od razu znikły problemy w Wow z graniem w standardzie 5.1 z integrem i audigy se były kwiatki nie grały wszystkie głośniki w mp3 niektórych , filmach no i wow :( szły tylko dźwięki. Po prostu jeśli chcesz mieć wspomaganie gier i kompatybilność to pełne audigy 1 czy 2 natomiast SE jest dla mnie tylko odrobine lepszym od Realtec HD i jest nieopłacalny. Audigy 1 czy 2 można na allegro dorwać za około 100 zł nawet taniej 1. Zobacz sobie tylko modele ponieważ np. SB0090 bodajże nie ma wogule wyprowadzeń na przedni panel :( SB0230 ma ale ich montaż jest tragiczny i tak ale chociaż jest :D jeśli dobrze kojarze 240 różni się tym tylko że niema firewire tylko gameport Nie widzę kompletnie żadnego sensu kupowania SE jak dla mnie naprawdę chyba że do muzyki tylko ale jak można mieć w tej samej cenie Audigy 1 który jest tak samo dobry do muzyki i 100 razy lepszy do gier i ma lepszą kompatybilność to jaki sens ?? :D Następna dobra karta do gier jest w cenie 330 zł :D XFI pelne music czy gamer :D Edytowane 6 Marca 2007 przez Lukiluki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_modzel Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 zdecydowałem sie na augity 2 ZS. czekam tylko na wypłatę. Mam nadzieje ze to dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Zobacz sobie tylko modele ponieważ np. SB0090 bodajże nie ma wogule wyprowadzeń na przedni panel :(Hmm - a czy przypadkiem to nie są te piny po prawej na zdjęciu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ba-M-bo Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 a czy to jest prawdziwe Audigy SB0090 bo plytka z napisem audigy jest w innym kierunki niz te inne modele albo mi sie wydaje :-P musze dodac ze rowniaz szukam karty do 100zeta w szczegolnosci do mp3 i gier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Wygląda normalnie. To z napisem "Audigy" na scalaku to najwyraźniej naklejka :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...