Skocz do zawartości
ath

Pentium Dual Core E2140 / E2160 / E2180 / E2200 / E2220

Rekomendowane odpowiedzi

Teoretycznie o/c powinno byc conajmniej na poziomie silniejszych modeli ale czurt wie co to za odpady tu wkładają pod kapelusz

To jest ten ból, mogą to być po prostu wybrakowane C2D... Nieco by pomogła informacja, czy oni je robią z fizycznym 1MB, czy to jest po prostu Allendale z blokowaną połową cache (czyli powtórka z rozrywki).

W drugim przypadku wiadomo by było mniej więcej, czego się spodziewać, choć może mniej kaszy poprawiłoby OC. W pierwszym raczej loteria - jak to z nowym produktem i linią produkcyjną...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktos moze widzial testy tych prockow , oc itp . w sumie szukam czegos taniego zeby celka wymienic . a jak widze z wydajnoscia wcale tak najgorzej nie jest -jeszcze tylko cena na poziomie 300zl i bedzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcialbym siac czarnego PR ale kumpel tam kiedys miesiac czekal az mu 6800 sprowadza i ciagle mialo byc juz za tydzien :D W koncu sie znalazlo ale na gieldzie w innym stoisku :D

8600gts tez maja najtanszego w kraju jak na razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba jednak z tymi prockami to nie sciema na xs tez juz pisza

http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=141124

a i u mnie w lokalnym sklepie tez juz sie pokazaly tak samo jak celki na rdzeniu conroe

http://www.hms.pl/

po wejsciu na strone kliknijcie na procesory sck 775

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wygląda, że obniżki u AMD wpłynęły na konkurencję, inaczej by go nie wypuścili. Dobrze, nich się żrą, konsument skorzysta.

Żeby tylko się każdy kręcił powyżej 3Ghz.

Jakiś teścik, nie wiem, czy było

http://www.pconline.com.cn/diy/cpu/reviews/0704/993288.html

edit

A jednak wszystko w normie

Wcześniejsza premiera

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe i ceny też ok-dziwne tylko,zę tak po cichu, tak szybko i tylko w tych sklepach-wie ktoś,czy oni w ogole je mają?

jutro lub w piatek przejde sie zapytac czy to cus jest dostepne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba trzeba poczekac na update Biosow zeby zadzialaly bo nie wiadomo czy go wykryje. Kurcze musze sie zastanowic czy brac takie e2160 czy e6420 , ale chyba stanie jednak na 2160 bo zal mi kasy a tamten 2x szybszy nie bedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

z tego co widze mozna dostac za 300zł e2140 i za 350 e2160

nawet fajne te ceny, na poziomi x2 3600, tylko jak tu juz ktos wspomniałpod intela ciut droższe płyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe i ceny też ok-dziwne tylko,zę tak po cichu, tak szybko i tylko w tych sklepach-wie ktoś,czy oni w ogole je mają?

Na pewno nie mają, bo premiera jest zapowiedziana na 3 czerwca :) . No i nie należy zapominać, że te magiczne 300 zł to cena tych procków po wakacjach.

Na pewno nie mają, bo premiera jest zapowiedziana na 3 czerwca :) . No i nie należy zapominać, że te magiczne 300 zł to cena tych procków po wakacjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Celerony na Conroe już mają w gral.pl więc kto wie czy już ich Intel nie wypuścił.

Celerony na Conroe już mają w gral.pl więc kto wie czy już ich Intel nie wypuścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo 170+ najtansze mobo na 945 z regulacja napiecia to ok 440 zeta z plyta na 965 to ok 500

a najtanszy sempron amd to 100 + 250 za abita kn9 i ok 500 za x2 3600 z ta plyta.

Jak dla mnie to wybor oczywisty ;)

Bo 170+ najtansze mobo na 945 z regulacja napiecia to ok 440 zeta z plyta na 965 to ok 500

a najtanszy sempron amd to 100 + 250 za abita kn9 i ok 500 za x2 3600 z ta plyta.

Jak dla mnie to wybor oczywisty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

bez przesady np gigabyte na i965p (s3) mozna dostac za ok 350zł, na 945p, ponizej 300zł

a patrząc twoim tokiem to za 650 mam e2140 i mobo gb na 965 i to jest wgm nie bardzo dobry wybór

edit,

sorry zwracam honor, zle przeczytałem piszesz o cąłych kosztach (pierwsza czesc postu)

Edytowane przez Dawidsfuturx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy upadłem na głowę, chyba nie :) Ale mi się tam ten celek podoba... w końcu moge mieć Intela który bierze 30W. Nie musze przechodzić na AMD. A 170zł to znów nie tak dużo jak na architekture bądź co bądź C2D.

Mimo wszystko poczekam do połowy maja z wymianą, Cielaka widziałem dopiero w dwóch sklepach (171,175pln) więc warto poczekać na inne sklepy - niech się biją o klientów ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten celek znowu nie jest taki zły :)

Bądź co bądź ma zegar w zegar podobną wydajność co A64, a niski pobór mocy to zaleta. Tylko na tle c2d z 2 i 4MB keszu wypada tak słabo. Pierwsze Pentiumy M miały 512KB keszu i powinien być od nich trochę szybszy.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja nie mowie, że jest super wydajny celek... i nie biore go pod uwage w ogóle ( jesli mam dołozyc 130 zł i miec 2-rdzeniówke na archt. "prawie" c2d)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi