capone Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Naprawdę intel szaleje :D. W końcu jakieś normalne procki intela dla ubogich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Bardzo miło. Jeśli tylko będzie kosztować 300zł... Pozostaje czekać na procki w sklepach. Bo bedzie tyle kosztowal 74$ za model z mnoznikiem x8 i 84$ za model z x9. Szkoda , ze do czerwca trzeba czekac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Teoretycznie o/c powinno byc conajmniej na poziomie silniejszych modeli ale czurt wie co to za odpady tu wkładają pod kapeluszTo jest ten ból, mogą to być po prostu wybrakowane C2D... Nieco by pomogła informacja, czy oni je robią z fizycznym 1MB, czy to jest po prostu Allendale z blokowaną połową cache (czyli powtórka z rozrywki). W drugim przypadku wiadomo by było mniej więcej, czego się spodziewać, choć może mniej kaszy poprawiłoby OC. W pierwszym raczej loteria - jak to z nowym produktem i linią produkcyjną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 To coś nie miało wyjść w następnym kwartale? Nieważne, zobaczcie: E2140 E2160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Troche drogo jak na razie. Powinny byc te 40 zeta tansze (no ale moze wkrotce pojawia sie w innych sklepach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ktos moze widzial testy tych prockow , oc itp . w sumie szukam czegos taniego zeby celka wymienic . a jak widze z wydajnoscia wcale tak najgorzej nie jest -jeszcze tylko cena na poziomie 300zl i bedzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Tylko coś mi tu nie pasuje, wg roadmap intela powinny pojawić się w czerwcu. Ten sklep chyba tylko chce popularność zdobyć będąc pierwszy na liście w skąpcu wybierając c2d. Sam bym chciał uwierzyć w przesunięcie premiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Nie chcialbym siac czarnego PR ale kumpel tam kiedys miesiac czekal az mu 6800 sprowadza i ciagle mialo byc juz za tydzien :D W koncu sie znalazlo ale na gieldzie w innym stoisku :D 8600gts tez maja najtanszego w kraju jak na razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 chyba jednak z tymi prockami to nie sciema na xs tez juz pisza http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=141124 a i u mnie w lokalnym sklepie tez juz sie pokazaly tak samo jak celki na rdzeniu conroe http://www.hms.pl/ po wejsciu na strone kliknijcie na procesory sck 775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Super ;) Niech tylko cenki spadną o te 40 zł i trzeba się w cuś zaopatrzeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) Tak wygląda, że obniżki u AMD wpłynęły na konkurencję, inaczej by go nie wypuścili. Dobrze, nich się żrą, konsument skorzysta. Żeby tylko się każdy kręcił powyżej 3Ghz. Jakiś teścik, nie wiem, czy było http://www.pconline.com.cn/diy/cpu/reviews/0704/993288.html edit A jednak wszystko w normie Wcześniejsza premiera Edytowane 19 Kwietnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ciekawe i ceny też ok-dziwne tylko,zę tak po cichu, tak szybko i tylko w tych sklepach-wie ktoś,czy oni w ogole je mają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 może czy w ogóle istnieją! Ciekawe czy to jest szybsze od x2 3600 65nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ciekawe i ceny też ok-dziwne tylko,zę tak po cichu, tak szybko i tylko w tych sklepach-wie ktoś,czy oni w ogole je mają?jutro lub w piatek przejde sie zapytac czy to cus jest dostepne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 szybsze i to sporo od x2 3600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonus2o Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Tylko nadal proc+płyta X2 3600+ tańszy od E2100 o około 200zł. A wydajnościowo znowu nie ustępuje tak znacznie. Intel ma ten problem że dobra płyta pod 775 kosztuje przynajmniej 350-400zł, a pod AM2 250-300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx2 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 czy te exxx pojda na wszystkich plytach supportujacych c2duo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ale chyba trzeba poczekac na update Biosow zeby zadzialaly bo nie wiadomo czy go wykryje. Kurcze musze sie zastanowic czy brac takie e2160 czy e6420 , ale chyba stanie jednak na 2160 bo zal mi kasy a tamten 2x szybszy nie bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 z tego co widze mozna dostac za 300zł e2140 i za 350 e2160 nawet fajne te ceny, na poziomi x2 3600, tylko jak tu juz ktos wspomniałpod intela ciut droższe płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 ciekawe i ceny też ok-dziwne tylko,zę tak po cichu, tak szybko i tylko w tych sklepach-wie ktoś,czy oni w ogole je mają? Na pewno nie mają, bo premiera jest zapowiedziana na 3 czerwca :) . No i nie należy zapominać, że te magiczne 300 zł to cena tych procków po wakacjach. ciekawe i ceny też ok-dziwne tylko,zę tak po cichu, tak szybko i tylko w tych sklepach-wie ktoś,czy oni w ogole je mają? Na pewno nie mają, bo premiera jest zapowiedziana na 3 czerwca :) . No i nie należy zapominać, że te magiczne 300 zł to cena tych procków po wakacjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Celerony na Conroe już mają w gral.pl więc kto wie czy już ich Intel nie wypuścił. Celerony na Conroe już mają w gral.pl więc kto wie czy już ich Intel nie wypuścił. Celerony na Conroe już mają w gral.pl więc kto wie czy już ich Intel nie wypuścił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ale te celerony to maja takie ceny , ze plakac sie chce: 170 za najwolniejszy 8x200 i 250 :mur: za 10x200 ktos musialby upasc na glowe zeby cost takiego brac zamiast x2 3600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 no ten najmocniejszy celek, to moze nie jest ciekawa propozycj, ale ten najsłabszy? czemu by nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Bo 170+ najtansze mobo na 945 z regulacja napiecia to ok 440 zeta z plyta na 965 to ok 500 a najtanszy sempron amd to 100 + 250 za abita kn9 i ok 500 za x2 3600 z ta plyta. Jak dla mnie to wybor oczywisty ;) Bo 170+ najtansze mobo na 945 z regulacja napiecia to ok 440 zeta z plyta na 965 to ok 500 a najtanszy sempron amd to 100 + 250 za abita kn9 i ok 500 za x2 3600 z ta plyta. Jak dla mnie to wybor oczywisty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) bez przesady np gigabyte na i965p (s3) mozna dostac za ok 350zł, na 945p, ponizej 300zł a patrząc twoim tokiem to za 650 mam e2140 i mobo gb na 965 i to jest wgm nie bardzo dobry wybór edit, sorry zwracam honor, zle przeczytałem piszesz o cąłych kosztach (pierwsza czesc postu) Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez Dawidsfuturx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Nie wiem czy upadłem na głowę, chyba nie :) Ale mi się tam ten celek podoba... w końcu moge mieć Intela który bierze 30W. Nie musze przechodzić na AMD. A 170zł to znów nie tak dużo jak na architekture bądź co bądź C2D. Mimo wszystko poczekam do połowy maja z wymianą, Cielaka widziałem dopiero w dwóch sklepach (171,175pln) więc warto poczekać na inne sklepy - niech się biją o klientów ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 (edytowane) Ten celek znowu nie jest taki zły :) Bądź co bądź ma zegar w zegar podobną wydajność co A64, a niski pobór mocy to zaleta. Tylko na tle c2d z 2 i 4MB keszu wypada tak słabo. Pierwsze Pentiumy M miały 512KB keszu i powinien być od nich trochę szybszy. Edytowane 21 Kwietnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 No nie wiem czy jest taki wybitny skoro wedlug testow x-bita celek @ 3 Ghz jest w wiekszosci wypadkow wolniejszy od e4300@1.8. Ja tam chyba bede bral najtanszego e2140 i go katowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ja nie mowie, że jest super wydajny celek... i nie biore go pod uwage w ogóle ( jesli mam dołozyc 130 zł i miec 2-rdzeniówke na archt. "prawie" c2d) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...