Skocz do zawartości
ath

Pentium Dual Core E2140 / E2160 / E2180 / E2200 / E2220

Rekomendowane odpowiedzi

.

Nastepne ustawienia 350x9=3150MHz napiecie nadal 1,4125V. Testuje - leci 10min Prime...

Niestety temperatura jest bardzo duzo - teraz jest AZ 65 stopni !! (skacze od 61-65) :( i cos mi sie wydaje ze na Boxie nie przekrocze 3200MHz.

to ja w orthosie E4300 na 3.0GHz na def core mam 66 stopni :lol2: i to na fryzjerze

Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dziś skończyłem boje ze swoim E2140.

wlasnie przeszlo 12h orthosa na 3,2GHz 1,45V;/ (3,1Ghz 1,375V).....a na 3,25 jakie by napiecie nie dac to juz nawet winda nie wchodzi.

w sumie cel osiągnięty, chciałem 3,2Ghz więc mam, mi więcej nie potrzeba :razz:

teraz pora wreszcie zacząć używać kompa do celów 'praktycznych' :lol2:

PS Niby napięcie wysokie, ale odliczając vdroopa na moim Asusie to pewnie byłoby sporo nizsze, jednak narazie nie chcę nic majstrować przy płycie. Moze kiedyś sie skusze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"BSEL mod"? Na czym polega, jak zrobić?

"FSB mod"? Na czym polega, jak zrobić?

Po pierwsze to to samo...

Po drugie... polega to na tym...z e procesor zamiast wstawac z szyna 200MHz wstaje z szyna 266MHZ lub 333Mhz lub....(jest wiele innych czestotliwosci do uzyskania)...

Jak zrobic... robi sie to laczac sciezki na procesorze :) lakierem przewodzacym prad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym elektronicznym powinieneś dostać, ewentualnie w jakimś samochodowym, a jak nie to alledrogo klik

Z lakierem/klejem elektroprzewodzącym na bazie srebra to możecie zapomnieć o jakimkolwiek modzie <_<

Do tego potrzeba lakier z miedzią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zastanawia mnie, dlaczego żaden posiadacz Pentiumów E nie próbował :wink:

Będę PIERWSZY :wink: :wink:

O ile dasz rade sprawdzic to przede mna :rolleyes: ...

Ps. Nikt nie robi bo nie ma takiej potrzeby... malo kto na E4300 dochodzil do szyny FSB400mhz (wkoncu to 3600MHz)... a i tak te proce nie mialy takiego problemu z FSB WALLem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lakierem/klejem elektroprzewodzącym na bazie srebra to możecie zapomnieć o jakimkolwiek modzie <_<

Niby dlaczego? Jeżeli zmierzę miernikiem rezystancję pomiędzy tymi dwoma punktami i będzie 0ohm, to ma nie działać? :lol: W sumie to można zrobić byle czym, byleby przewodziło prąd :wink:

Kurde, akurat jak pozbywam się WC pojawia się cień szans na ~3400MHz :wink:

BTW: na mnożniku 6x proc czasem wstaje na 430 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry za OT ale misiu kolorowy przeczytaj o wlasciwosciach srebra i miedzi zanim bedziesz rozsiewac farmazony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile dasz rade sprawdzic to przede mna :rolleyes: ...

Ps. Nikt nie robi bo nie ma takiej potrzeby... malo kto na E4300 dochodzil do szyny FSB400mhz ...

jaki problem mnoznikiem zjechac? a wall jak byl tak jest i to jest przykre :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry za OT ale misiu kolorowy przeczytaj o wlasciwosciach srebra i miedzi zanim bedziesz rozsiewac farmazony.

Tak sie składa, że robiłem BSEL moda za pomocą kleju elektroprzewodzącego z dodatkiem srebra i wyszło jedno wielkie kaka <_<

Poza tym zastanawiający jest fakt, ze na XS piszą o tym, ze srebro nie robi roboty.

A docinki o czytaniu o właściwościach miedzi i srebra zachowaj z łaski swojej dla siebie (bo nie masz do czynienia z noobem z zakresu elektroniki).

EDIT:

O tym poscie mowilem

Edytowane przez deonet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na zasyfialym systemie

1,56v na superpi wystarczylo zeby bylo 9x400 :)) ale wyniki slabe bo system ledwo zyje:)

ale nie bede stawial systemu narazie zeby superpi puscic. moze zrobie to w najblizszym czasie;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Pixelik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za Doublea... ale uwazam to za istotne...

Nieststy dzis nie dostalem lakieru przewodzacego prad.... wzwiedzilemw szystkie elektorniczne sklepy i [gluteus maximus] jasia... musze kupic na allegro ic zekac az przyjdzie przesylka...

Wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w samochodowych był? Sprzedają tam lakier przewodzący do naprawy scieżek w grzanych szybach samochodowych.

Byl w trzech i "AKurat nie ma, ale bedzie na dniach"

Jutro skocze do 4max.pl i tam kupie "ELECTON 40 AC lakier przewodzący prąd"

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znow przepraszam za DOUble'a

MOD na 266MHZ dziala...

procek wystartowal na auto na 2,13GHz (8x266)

Teraz bede sprawdzal czy cos to dalo...

Laczone Tym lakierem co pisalem powyzej...NA BAZIE SREBRA !!!

I WNIOSKI...

MOZE I WSTAJE NA 2,13GHz... ale na ASUSIE P5N-E SLI nie dalo to NICZEGO poza tym...

Ani 1 MHz wiecej <_< <_< Sprawdzcie u siebie.

FOTY

Dołączona grafika

Przyspieszanie suszenia lakieru... (nie dawajcie tak blosko lampki bo procek mial z 200*C :)...

Dołączona grafika

Zrobie jeszcze moda na 333MHz... ale nie dzis... bo mi sie odechcialo...

PS. WEDLUG MOICH SPOSTRZEZEN (mierzenie diody)... BEZ PROBLEMU MOZNA POLACZYC wszystkie 5 pinow (od tego wyciecia w procu) 1 pociagnieciem pedzla i 333MHZ mamy zrbione... a do zrobienia moda 266 nie trzeba omijac tych 2 pinow w srodku... one i tak sa polaczone z VSSem (5 pin)... wiec laczac 2-5 pin mamy napewno 266

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod może się przydać, jeśli byłyby problemy z E6X50 (fsb333) z odpaleniem na płytach oficjalnie wspierających tylko 266. Tak możnaby wymusić wstawanie na 266.

A tak tylko dziękować za sprawdzenie, przynajmniej wiemy że to nic nie dale na ścianę.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mod może się przydać, jeśli byłyby problemy z E6X50 (fsb333) z odpaleniem na płytach oficjalnie wspierających tylko 266. Tak możnaby wymusić wstawanie na 266.

A tak tylko dziękować za sprawdzenie, przynajmniej wiemy że to nic nie dale na ścianę.

Wystarczy zakleic pierwszy pin od tego wyciecia... i juz sie ma 266Mhz

JA jeszcze zrobie moda na 333MHz i zobacze co i jak...

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi