Sector19 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Czy przy przesiadce z jednojajka na dwujajka trzeba cos zmieniac w XP czy jest to bez roznicy dla systemu?? Bez roznicy B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 (edytowane) przy probie wlaczenia xp bluescreen ;) ale moze jestem wyjatkiem... no i dysk była ata... ale 98 normalnie chodził :D Edytowane 12 Sierpnia 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Awaryjnie będę miał swojego celafona jeszcze to jak będzie sie kiepsciło coś to podmianka :P Sektorowy mod na fsb-266 i go forest na 3ghz :D 98 bedzie dzialal ale tylko na jednym jajku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 no moze faktycznie to wina chipsetu dobra, udalo mi sie zejsc ponizej 8 minut :) sztuka dla sztuki ale jest :] Brawo ;) myślę że moje pomoce się do tego przyczyniły :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Brawo ;) myślę że moje pomoce się do tego przyczyniły :wink:owszem, za co dziekuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jak myslicie, można to uznać za stable - klyk :D ? 1.22v box kuler ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jak myslicie, można to uznać za stable - klyk :D ? 1.22v box kuler ;) Zapomniales wylaczyc kompa?? :rolleyes: Bardzo ladna sztuka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Czasami (przynajmniej w przypadku Athlonów X2) trzeba przeinstalować Windowsa po zmianie na dual core. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jak myslicie, można to uznać za stable - klyk :D ? 1.22v box kuler ;) i przy 380 fsb wall ;) oczywiscie tego ci nie zyczymy :) pierwszy z brzegu czy selekszyn jakis ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 i przy 380 fsb wall ;) oczywiscie tego ci nie zyczymy :) pierwszy z brzegu czy selekszyn jakis ? Wall przy 385-390, pierwszy z brzegu. Robi na takim vcore ok 50mhz wiecej, ale lubie miec nieco zapasu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Jak myslicie, można to uznać za stable - klyk :D ? 1.22v box kuler ;) Niestety, ale powtórz test i daj priorytet 10 - 3 jest niewystarczający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 a temperatury na tymze boxie? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 (edytowane) a temperatury na tymze boxie? ;> Hmmm powiem tak z pewnoscia 50-55*C stress :) (orthos)... ostatnio tyle mi sie przewinelo E2140/E2160 testowanych an boxach ze mi sie zygac chce :P No i zalezy od tego jaki BOx - bo sa BOX od Celeronow, BOX od E21xx, BOX od E4300 wzwyz :) Edytowane 13 Sierpnia 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 A czym one się różnią dokładnie? Na allegro widziałem, ze ktoś wystawiał BOXY - jeden był chyba 0,40A, inny 0,60A - tak pisało. W necie czasem porównują boxa z C2D z jakimś innym coolerem, ale patrząc na tej mój i ten z C2D to rożnicy nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Sector19, pamiętasz stare dobre czasy? B-) Moje 3,4GHz na E2140... Jak widzę co teraz Intel pokazuje to mi żal d*** ściska... Musze dopaść jakiegoś proca, żeby go troche pomęczyć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Sector19, pamiętasz stare dobre czasy? B-) Moje 3,4GHz na E2140... Jak widzę co teraz Intel pokazuje to mi żal d*** ściska... Musze dopaść jakiegoś proca, żeby go troche pomęczyć :D no no no Pamietam :)... teraz to troche inna bajka... a po ostatnim spotkaniu z M0 nie mam juz zadnej nadzieji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 A czym one się różnią dokładnie? Na allegro widziałem, ze ktoś wystawiał BOXY - jeden był chyba 0,40A, inny 0,60A - tak pisało. W necie czasem porównują boxa z C2D z jakimś innym coolerem, ale patrząc na tej mój i ten z C2D to rożnicy nie widzę.Box od celka to przekrojony na pół box od innych c2d. Taki śmieszny niski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stabunio Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) nawet nie wiedzialem ze takie cos istnieje :E E2220 http://forum.donanimhaber.com/m_16531525/tm.htm cos o M0 http://www.xtremesystems.org/forums/showth...5328&page=5 (post nr 125) Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez Stabunio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Heheh istniec sobie mzoe... ale zanim my go dostaniemy w swoje lapki to sobie poczekamy...:) Ps. Okropna sztuka :/... FSB wall tak samo ja L2 wiec mozna tylko liczyc na mnoznik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Jak to czytam, to utwierdzam sie w przekononaniu, ze mi moj e2140 z wallem ok. 415mhz mi spadl z nieba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No z tym mnożnikiem, to też nie za różowo - mój E2160 robi 3Ghz przy napięciu 1,41V, ale 3,15GHz już przy 1,45V nie zrobi. Teoretycznie wall mu nie grozi, a w praktyce... Po mojemu te procki się kończą w tych granicach po prostu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No z tym mnożnikiem, to też nie za różowo - mój E2160 robi 3Ghz przy napięciu 1,41V, ale 3,15GHz już przy 1,45V nie zrobi. Teoretycznie wall mu nie grozi, a w praktyce... Po mojemu te procki się kończą w tych granicach po prostu. A w praktyce nie mozesz zrobic 3,15GHz bo masz sredni procek... a nie WALL... Dzis wyslalem do klienta E2160 wyselekcjonowanego... 1,275v @ 3,0Ghz lightowo, 1,45v (napiecie wrzucone na pale - wiec moze byc nizsze) @ 3,375Ghz lightowo :) i tu dopiero zaczyna sie wall :)... Strefa skazona czyli wiekszosc prockow miewa problemy od 380MHz FSB wzwyz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 No zgadzam się, ale z tego co wiem, to mój wynik wcale nie należy to rzadkości. Wiem, że mam średnia sztukę - to nie podlega dyskusji. Selekt to selekt - zdarza się raz na x sztuk. Poza tym na to tez ma wpływ płyta główna (vdrop), chłodzenie itp. To wcale nie jest powiedziane, że jeśli E2140 podkręci się do 3100MHz, to E2160 musi zrobić 3500MHz. Najlepiej zostało to opisane w teście na egiełdzie moim zdaniem - do ile i co się powinno podkręcić. W każdym razie w E2160 trzeba się liczyć nie tylko z wallem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) jak bardzo grzeja Wam sie procki... tzn. jak bardzo sie radiator nagrzewa bo u mnie cały czas zimny :? temperatura podchodzi pod 70 pod orthosem a radiator zimny :? najciekawsze ze po zdjeciu chlodzenia proc tyz jest taki zimny... chyba tak szybko by nie wytracił ciepła... dadam ze pasta i radiator sa dobrze zalozone :) Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 jak bardzo grzeja Wam sie procki... tzn. jak bardzo sie radiator nagrzewa bo u mnie cały czas zimny :? temperatura podchodzi pod 70 pod orthosem a radiator zimny :? najciekawsze ze po zdjeciu chlodzenia proc tyz jest taki zimny... chyba tak szybko by nie wytracił ciepła... dadam ze pasta i radiator sa dobrze zalozone :) jedne sztuki moga miec okolo 60 st w orthosie a inne 70st w orthosie na TYCH SAMYCH TAKTACH i TYM SAMYM NAPIECIU !!!... nei wiem od czego to zalezy ale zauwazylem taka prawidlowosc :)... oczywiscie ta sama apsta i ten sam sposob nakladania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 nie bardzo mnie obchodzi czy mam tam 60, 70 czy 90'C(no moze 90 by mnie obchodziło :D ) tylko czemu mam taki zimny radiator :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) No ja też mam zimny radiator. Core Temp pokazuje i 80C, ale radiator nadal zimny. Te programy są coś lewe - nVidia cośtam monitor :P pokazuje jakieś 10C mniej - 70C. Mój Athlon XP Thoroughbred, jak dochodził już ponad 55C, to radiator był gorący. Dodam jeszcze, że moja płyta na pewno zawyża temp. na tym biosie co mam o jakieś 8-10C. Te procki chyba tak mają. W każdym razie obojętnie ile bym nie ustawił, gorącego radiatora jeszcze nie miałem. Chipset bardziej odczuwa temperaturę niż procek po podwyższeniu napięcia CPU. EDIT: Czasem mi się wydaje, ze proc sam sobie oblicza temp. na podstawie vcore i taktowania. :D Te temperatury to dlatego są takie wysokie chyba, żebyśmy lepszy cooler kupili :P Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 2160 kosmetycznie 300x9 na 1.4V freezer pro zimne "hitpajpy" a wczesniej na celafonie D347 przy 4.6ghz byly cieple. Wspomne ze na 2160 mam przy max obciazeniu takie same temp ~80* Pasta do wymiany i mocowanie wentyla, z zaciskow na sruby z backplate, moze to cos pomoce :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 czy ktos trafil juz na jakas sztuke na nowym steppingu? bo kurcze nie wiem jak dlugo przyjdzie mi czekac.. jesli to miesiac to chyba raczej biore cos teraz.. juz prawie dwa miesiace od 22 lipca minelo, kiedy to mialy m0 sie pokazac a poki co cicho szaa (mam na mysli e21x0). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2007 czy ktos trafil juz na jakas sztuke na nowym steppingu? bo kurcze nie wiem jak dlugo przyjdzie mi czekac.. jesli to miesiac to chyba raczej biore cos teraz.. juz prawie dwa miesiace od 22 lipca minelo, kiedy to mialy m0 sie pokazac a poki co cicho szaa (mam na mysli e21x0). powiem tak mam w domu co tydzien z 5 procesorow E21x0... i nie spotkalem sie z M0... a naprawde juz troche sztuk przetestowalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...