Lanc Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 @rmvbhd Orthosa się puszcza 1x i on sobie sam obciąża 2 rdzenie, nie odpala 2x orthosa :P No i puść ten 1 run na jakieś 2 godziny minimum [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 (edytowane) Orthosa się puszcza 1x i on sobie sam obciąża 2 rdzenie, nie odpala 2x orthosa icon_razz.gif No i puść ten 1 run na jakieś 2 godziny minimum [; Albo jeszcze dzisiaj dam wyniki 1 Godziny w Orthosie ;) Edytowane 3 Października 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 ds 3 + e2140 + 1gb ramu podłaczam wszystko power i... zaczyna sie krecic wiatrak z grafy, na chwile z proca, gasnie z proca, gasnie z grafy, zaraz sie oba właczaja, ale komp i tak nie bootuje, w zasilaczu przy załaczaniu słychac "pyk", na innych czesciach normalnie chodzi, na x2 5400 tez chodził, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Oto wyniki 1h 10Min. 10sek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Wygląda na stabilne. Zapuść jeszcze 3dmarka 2005 razem z CPU Testem - wtedy będzie wiedział na szybko czy jestem stabilny. U mnie jak przejdzie ten test, to jest stabilny jak skała :) U mnie to najlepszy sposób na sprawdzenie czy jest stabilny procek. No i jeszcze jest sprawa - dałeś 1,3V, a w Evereście masz 1,29V czy płytka prawie wcale nie ma vdropa. U mnie jak dam 1,325 (czyli def) to mam tyle co u Ciebie - vdrop 0,01V i różnica pomiędzy ustawieniem w BIOSIE 0,03V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 No i jeszcze jest sprawa - dałeś 1,3V, a w Evereście masz 1,29V czy płytka prawie wcale nie ma vdropa. U mnie jak dam 1,325 (czyli def) to mam tyle co u Ciebie - vdrop 0,01V i różnica pomiędzy ustawieniem w BIOSIE 0,03V. Może to jednak Everest zaniża napięcie , w końcu mierzy sie miernikiem, a nie programem ;) Screen z 3DMarka05 I jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Może to jednak Everest zaniża napięcie , w końcu mierzy sie miernikiem, a nie programem ;) Screen z 3DMarka05 I jak ? Super!! Gdzie kupowany procesor?? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Super!! Gdzie kupowany procesor?? rolleyes.gif www.eukasa.pl , czyli dobry ? Może wezmę jeszcze kilka sztuk na sprzedaż ;) Edytowane 4 Października 2007 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Mam problem z instalacja Orthosa. Nie mogę go uruchomic. Wyskakuje jakiś blad z DLL. O co chodzi? Muszę testowac Prime95 dual oraz 100% obciążeniem w iTAT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Mam problem z instalacja Orthosa. Nie mogę go uruchomic. Wyskakuje jakiś blad z DLL. O co chodzi? Muszę testowac Prime95 dual oraz 100% obciążeniem w iTAT. Orthosa sie nie instaluje :wink: Ps. jesli ta kopia ci nie dziala sciagnij inna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) Orthosa sie nie instaluje :wink: Ps. jesli ta kopia ci nie dziala sciagnij inna... ok. moze zle sie wyrazilem z ta instalką Próbowałem juz na 2 kopiach i obie nie dzialają. Sprawdzalem na 2 kompach. Jezeli macie linka to pewnej wersji to bede zobowiazany :) Edytowane 4 Października 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Orthos (dzialajacy na 100%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 (edytowane) wlascicieli E21X0 zachecam do udzialu w rankingu :D @Sector19 ja na dzis zaplanowalem atak w 3GHz na dwa miejsca w gorę, zobaczymy co z tego wyniknie (: Edytowane 4 Października 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 wlascicieli E21X0 zachecam do udzialu w rankingu :D Dokladnie bo nie mam z kim sie poscigac :) Ps. Wiecie co Wam powiem w Tajemnicy.... NIE POTRAFIE DOGONIC SWOJEGO WLASNEGO WYNIKU :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Ludzie, jak się ma wydajność E21X0 do x2? Warto zmieniać amd na intela? Bo powiem szczerze że dwa rdzenie w wykonaniu amd są [ciach!]o warte....:mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 patrząc na temat widzę różne opinnie na temat serii procków i mam pytanko jest teraz sens patrzenia na serię i tydz. z jakiej jest proc czy to czysta loteria, jeśli tak to jakiej ewentualnie szukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 i ja stałem sie posiadaczem kastrata C2D mianowicie 2140 i jedno co moge stwierdzic to trafiła mi sie straszna padaka max 2700Mhz przy 1.47v :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 patrząc na temat widzę różne opinnie na temat serii procków i mam pytanko jest teraz sens patrzenia na serię i tydz. z jakiej jest proc czy to czysta loteria, jeśli tak to jakiej ewentualnie szukać? Ja stwierdzam tylko jedno... Mo ma wiekszy rozrzut jakosciowy niz L2... i ja stałem sie posiadaczem kastrata C2D mianowicie 2140 i jedno co moge stwierdzic to trafiła mi sie straszna padaka max 2700Mhz przy 1.47v :mur: Bywa Bywa... niestety sa cacuszka i mega padaki :/... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 i ja stałem sie posiadaczem kastrata C2D mianowicie 2140 i jedno co moge stwierdzic to trafiła mi sie straszna padaka max 2700Mhz przy 1.47v :mur: mój poprzedni e2180 robil 3.0ghz @ 1.39V, a obecny 3.0ghz @ 1.23V Jak widac różnie to bywa. Orthos (dzialajacy na 100%)Działa dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 i ja stałem sie posiadaczem kastrata C2D mianowicie 2140 i jedno co moge stwierdzic to trafiła mi sie straszna padaka max 2700Mhz przy 1.47v :mur: Witaj w klubie :/ Ja mam 2660MHz na 1.375V, a mial byc niby selekt, sprzedawca zapewnial, ze bedzie latal najpierw na 3GHz, pozniej 2.97, pozniej 2.95... a okazalo sie, ze 2,8GHz na 1.4V jest niestabilne... No coz nigdy nie mialem szczescia do OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 No to na prawde jest loteria z tymi prockami. Ja nas szczęście nie trafiłem najgorzej bo 2950Mhz na 1.30V i to jest dziwne bo przed zwarciem jakie zrobiłem na grafice chodził stabilnie na 3Ghz a teraz zwiecha od razu jak wejdzie do Windowsa:/ No ale nie ma co narzekać Myśle ze między 2950 a 3100 chyba nie ma takiej wielkie różnicy w wydajności:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Witaj w klubie :/ Ja mam 2660MHz na 1.375V, a mial byc niby selekt, sprzedawca zapewnial, ze bedzie latal najpierw na 3GHz, pozniej 2.97, pozniej 2.95... a okazalo sie, ze 2,8GHz na 1.4V jest niestabilne... No coz nigdy nie mialem szczescia do OC... ja tam nigdy nic nie gwarantuję - może być bardzo duża różnica w prowadzeniu CPU na różnych mobasach ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Kurde chce sobie kupic jakiegos e2140 2160 albo 2180 pracuje w sklepie doklandie Komputroniku i kurcze troche tego towaru mamy a chetnie bym wzial jakiegfos dobrze krecliwego:) tylko te serie zeby byl jakis sposob sprawdzenia procka bez wkladania go do kompa:) moze napiszcie serie prockow co sie kreca dobrze i jakies wnioski ustalimy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 14 tydzien 2007 L2 3GHz na DEF :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Nie ma takiego czegoś jak dobra seria... Możesz mieć 5 procków z identycznymi numerkami (wszystkimi identycznymi > tak to jest u E21x0) i każdy z nich się będzie inaczej kręcił. Jeden może zrobić 3.1Ghz na 1.275, a drugi zrobi max 2.8Ghz na 1.45 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Ja właśnie też się przymierzam do zakupu. Chyba będę brał selekta, bo widzę że często sie teraz słabiutkie trafiają, chyba warto dołożyć jak sie nie ma pewności ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 no lipka z tymi prockami :) chcialem brac e6750 bvo kase mam odlozoba ale po glebszym zastanowieniu wezme jakiegos 2180 chyba jako przejsciowego procka do lutego moze marca wiec nie wiem czy ma sens wykladac kase na selekta w moim przypadku:) teraz chyba pozostanie mi problem sprzedania kompa w sigu;/ jeszcze taka lipa ze musze go opchnac z Vista i obudowa naklejka z certyfikatem nie wiecie moze czym odkleic certufikat:) jest jakis sposob:) bo tak to bym sobie tylko do Microsoftu zadzwonil zeby mi na nowo viste aktywowali i po problemie ehh same problemy z wymiana na nowy sprzet:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armani01 Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Ja w apollo kupiłem 2180 ... nie mam czasu na głębsze poczytanie na temat OC na Intelu ... więc postanowiłem tak na próbę podkręcić proca i tylko podnosiłem fsb z 200 do 300 x 10 co daje 3000 MHZ napięcia DEF itd... jak troszkę więcej poczytam to zacznę kręcić dalej ... :) Mam pytanko jaką temp znoszą te procki ... obecnie na othosie mah pokazał 62 C ... i nie wiem czy można więcej ?? I jakich napięć radzicie nie przekraczać ... mowa o CPU i DDR2 ?? p.s.2 Kręcicie coś szynę i w ogóle PCI Ex z biosa ... z AMD (AGP) wiem, że tych rzeczy lepiej nie tykać a jak jest tu ?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 @Armani01 Podobno na boxowym chłodzeniu lepiej nie przekraczac 1.45V. Jezeli twój robi 3.0ghz na def. to b. dobry egzemplarz. Temp. tez ok. Krecisz podnosząc tylko fsb (ew. napiecia) i regulując dzielnikami taktowanie ramu. Cała filozofia :) szynę pcie ustaw na 100. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Armani a bawiles sie z tymi zworkami na mobo (200/266/333) ? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...