screws Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 Witam wszystkich! Oto mój skromny wynik, który zapewne zostawię na co dzień (e2160+ hp-100): Jak znajdę więcej czasu to sprawdzę ile jeszcze uda mi się wyciągnąć z tego procka. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 6 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2007 gratuluje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 A ja mam takie E2140 [; Daj na tego E2160 przynajmniej 3.1Ghz, bo te 3 to tak troche mało jak na tego proca ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Spoko Lancu, wszystko w swoim czasie :wink: (od wczoraj mam tego procka :)). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Spoko Lancu, wszystko w swoim czasie :wink: (od wczoraj mam tego procka :)).Ile go grzales ? Godzinke? Mało troche... Mój 1.6 chodzi na 3.2... bo nowa płyta, wiecej nie probowalem, ale niedlugo dostane lepsze pamieci (kingmax 1066) to pojade troche wyzej :) Napiecie to 1.375, box Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 @$cREw$ Widzę P31DS3L :) To co podoba mi się w tej płytce to niskie temperatury NB. Nie wiem czy to wynika z nawiewu wentyla coolera pentargrama? Zastanawia mnie jeszcze różnica temp. pomiędzy speedfanem a iTAT Miałem tą płytkę w łapkach i i oba programy pokazywały identyczną temperaturę, zresztą u mnie w G33 jest identycznie. U ciebie są różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 2160 jakie dopuszczalne napiecie moge dac? 1.5v na codizen moge? Wiecej? hehe w everscie pisze ze devault v to 1.325.. dziwne, ale na takim ustawieniu lata 3160mhz ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 2160 jakie dopuszczalne napiecie moge dac? 1.5v na codizen moge? Wiecej? hehe w everscie pisze ze devault v to 1.325.. dziwne, ale na takim ustawieniu lata 3160mhz ;)))3160 na def. :) osobiscie na boxie nie dawal bym wiecej niz 1.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 @aldam W sumie to dzięki Twoim testom ostatecznie zdecydowałem się na to mobo :). Całkiem możliwe, że temperatura jest niższa dzięki hp-100, gdyż praktycznie dotyka on radiatora chipsetu. Jedyne co mogę zarzucić mobo to Vdroop-a, jest dość duży. Co do temperatur to może różnice wynikają z rewizji procków? Mój to L2, a Ty chyba miałeś e2180 czyli M0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) @aldam W sumie to dzięki Twoim testom ostatecznie zdecydowałem się na to mobo :). Całkiem możliwe, że temperatura jest niższa dzięki hp-100, gdyż praktycznie dotyka on radiatora chipsetu. Jedyne co mogę zarzucić mobo to Vdroop-a, jest dość duży. Co do temperatur to może różnice wynikają z rewizji procków? Mój to L2, a Ty chyba miałeś e2180 czyli M0? niestety u mnie tez jest spory vdrop jest mozliwość modu ale osobiscie to chyba odpuszcze i nie bede sie w to bawil http://www.hardforum.com/showpost.php?p=10...p;postcount=826 L2 i M0 rzeczywiście to by tłumaczyło różnice. Mam pytanie dot. vdimm. Speedfan pokazuje u ciebie 1.82V czyli pewnie masz ustawione na normal w biosie. Ja ustawiam na normal w biosie i speedfan pokazuje 1.94V , a Easy Tune 5 1.9V. Nie potrzebuje takiego napiecia i za nic nie wiem jak to obnizyc :mur: PS. Moze maje GR Pro maja w ustawieniach normal na 1.9V? Edytowane 7 Października 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Mam pytanie dot. vdimm. Speedfan pokazuje u ciebie 1.82V czyli pewnie masz ustawione na normal w biosie. Ja ustawiam na normal w biosie i speedfan pokazuje 1.94V , a Easy Tune 5 1.9V. Nie potrzebuje takiego napiecia i za nic nie wiem jak to obnizyc :mur: PS. Moze maje GR Pro maja w ustawieniach normal na 1.9V? Zgadza się mam ustawione na normal i mogę tylko zwiększać to napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Procesor : E2160 Taktowanie po OC : 3170MHz Stand. Vcore Orthos 1Godzina 25minut 25sekund Czy to dobry wynik ? Potem dam screena jak po testuje w Orthosie :D :) Od kilku dni mam kompa, więc na razie nie szaleje , i mam taki wynik. Screen Edytowane 7 Października 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Veron Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 robowsky 1h to troche malo. Uwierz mi ze nawet po 2h proc sie moze wywalic ;) 3h to minimum a najlepiej zapusc na cala noc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Bardzo dobry wynik Teraz zobacz jak wysoko pójdzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 1h to troche malo. Uwierz mi ze nawet po 2h proc sie moze wywalic icon_wink2.gif 3h to minimum a najlepiej zapusc na cala noc icon_smile3.gif Hmm.. Ja słyszałem że 1 Godzina to minimum . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 (edytowane) Kurcze, mój ma chyba fsbwall-a na fsb równym 343 ;/. Nawet podnoszenie napięcia nie pomaga i płyta przywraca ustawienia fabryczne... edit: literówka :) Edytowane 7 Października 2007 przez $cREw$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 widze, ze L2 pokazuja sie z dobrej strony (: do wynikow proponuje dodawac tydzien produkcji, wiadomo, ze kazdy proc lata inaczej ale da to chociaz przyblizony obraz kretliwosci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Uuu. Cos kiepska sztuka :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 Kurcze, mój ma chyba fsbwall-a na fsb równym 343 ;/. Nawet podnoszenie napięcia nie pomaga i płyta przywraca ustawienia fabryczne... edit: literówka :) Obniż mnożnik na 6 i spróbuj przebić 343. Jezeli tak nie da rady to niestety wall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 No niestety jest to wall... Zmniejszenie mnożnika nic nie daje. Dobrze, że nie ładowałem dużo kasy w mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 7 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2007 3160 na def. :) osobiscie na boxie nie dawal bym wiecej niz 1.4V A ja mam tak 6x400 smiga na default, ale 9x360 juz nie przekrocze, czyli to znacyz ze juz procek sie skonczyl mimo ze do walla nie doszedlem? Aldam ale mi chodzi o jaka moge max napiecie :P scythe mugena bede miec pojutrze wiec moge zaszalec z napieciem tylko czy na codzien to ine bedize za duzo ;P chcialem 3.5ghz zrobic ale to musialbym 1.6 dac :PP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Daj 1.55v i będziesz miał 3.5Ghz. Jeśli na def proc ci robi około 3.1Ghz to powinien te 3.5 zrobić właśnie na 1.55 [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 dzien dobry czy core temp 0.95 pokazuje w miare realne temp na jdrach? mam 32C i 33C na kolejnych rdzeniach czy to jest w normie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 dzien dobry czy core temp 0.95 pokazuje w miare realne temp na jdrach? mam 32C i 33C na kolejnych rdzeniach czy to jest w normie? Dobry wieczor. W load czy idle, chlodzenie box czy inne? W idle oczywiscie takie temperaturki sa realne o ile masz w miare dobry przeplyw powietrza w budzie i nie za cieplo tam gdzie trzymasz kompa. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) Witam serdecznie stałem się posiadaczem 2160 stara rewizja i robi coś koło 2900 na def. Pokręcić na razie nie pokręce bo core temp wskazuje mi 80 stopni load na boxie i def v. 2 krotnie sprawdzałem mocowanie chyba ma mój procek coś z czapką:( Edytowane 8 Października 2007 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorer Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Ja w IDLE mam temperatury 21-23 stopnie w zależności od pory dnia - ma dużą dobrze wentylowaną budę i Scythe Ninja na pokładzie. Napięcie def a ustawienia procka 8x333. Czy to jest normalne? A może za nisko trochę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 Dobry wieczor. W load czy idle, chlodzenie box czy inne? W idle oczywiscie takie temperaturki sa realne o ile masz w miare dobry przeplyw powietrza w budzie i nie za cieplo tam gdzie trzymasz kompa. ;] idle, box chlodzenko wystarczy ze zaczynam cos instalowac badz odpalam gierke i temp odrazu skacza do gory np. z 32 na 38 momentalnie! dobrze? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) LOL ale macie niskie temp. ja mam w idle na jajkach po 38*C na E2160@3,17Ghz, Chłodzenie Pentagram + Fander 12cm + AS5 nie wiem co jest :( Edytowane 8 Października 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 idle, box chlodzenko wystarczy ze zaczynam cos instalowac badz odpalam gierke i temp odrazu skacza do gory np. z 32 na 38 momentalnie! dobrze? :D Odpal cos co obciazy oba rdzenie w 100% np. orthos'a to zobaczysz jak Ci skocza tempy i jaka bedziesz mial maksymalna bo 38 stopni na box'ie to proc ma bedac 'prawie' w spoczynku. Wazniejsza jest temperatura w stresie niz w idle. U mnie przy ustawieniu proca 3GHz (8x375) + 0,025V z biosu temp nie przekracza 65 stopni po godzinie wygrzewania i moim zdaniem taka gorna granica jest akceptowalna do pracy na codzien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 8 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2007 (edytowane) dobra zakupilem AC Freezer 7pro i AS5 i pare wentylow mam nadzieje zeszybko przyjda to zaczne O/C MOZE KTOS MI POWIEDZIEC JAKIE JEST STANDARDOWE NAPIECIE NA E2180 ?? bo to troche smieszne w biosie na default bylo 1,2000 ja zmienilem na 1,2375 a to ci checa bo odpalam everesta i tu wyswietla mi 1,26-1,28 w tych granicach O CO CHODZI? :D Czy bios mojej plyty glownej zaniza nnapiecia???? :wink: Edytowane 8 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...