Przemek1988 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 mój e2180 chodzi stabilnie na 4,0 ghz na 1,6 v. tempy w stresie do 50*. moge na codzien na takim napieciu jechać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 mój e2180 chodzi stabilnie na 4,0 ghz na 1,6 v. tempy w stresie do 50*. moge na codzien na takim napieciu jechać?śmiało! co do temp, jesli na WC to prawdopodobne, AC przy tych taktach i tym vcore niej jest mozliwe (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 mój e2180 chodzi stabilnie na 4,0 ghz na 1,6 v. tempy w stresie do 50*. moge na codzien na takim napieciu jechać? pokaz mi orthosa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 tak na Wc. ok tylko musze go zrobic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 mój e2180 chodzi stabilnie na 4,0 ghz na 1,6 v. tempy w stresie do 50*. moge na codzien na takim napieciu jechać? :blink: Orthos... Albo przynajmniej screen O_o śmiało! co do temp, jesli na WC to prawdopodobne, AC przy tych taktach i tym vcore niej jest mozliwe (: Nieprawdopodobne... Chyba, że ma mega wydajną chłodnicę, pompkę i bloczek. Bo E21x0 grzeją się bardziej od pełnych Conroe i taka temp jest niemożliwa... @Przemek Ty temp sprawdzasz CT 0.95 ? Ta temp w stresie to orthos czy może pi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 mój e2180 chodzi stabilnie na 4,0 ghz na 1,6 v. tempy w stresie do 50*. moge na codzien na takim napieciu jechać?Uwierze jak zobacze :lol2: Daj screen z Orthosa tak żeby z pare godzin chodził, bo jakoś nie chce mi się wierzyć w te 4GHz i jeszcze 50*C@stress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorer Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Czy któryś z Was wierzy że zobaczy screen'a? Bo ja chyba nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Czy któryś z Was wierzy że zobaczy screen'a? Bo ja chyba nie... nie ma co tutaj gadac... Uwierzylbym w 3600/3700 @ 1,6v bez najmniejszego problemu bo takie sztuki mialem w kompie, ale 4000MHz to odkupie go za 450zl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 nie ma co tutaj gadac... Uwierzylbym w 3600/3700 @ 1,6v bez najmniejszego problemu bo takie sztuki mialem w kompie, ale 4000MHz to odkupie go za 450zl :wink:To pewnie bedzie 4000MHz z orthosa a procek na mnozniku 8x 400 :) Orhosa nie interesuje mnoznik, podaje czestotliwosc na podstawie oryginalnego mnoznika i ustawionego fsb.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) :blink: Orthos... Albo przynajmniej screen O_o ... Bo E21x0 grzeją się bardziej od pełnych Conroe i taka temp jest niemożliwa ... nie chce obstawiac za stabilnym 4ghz na tym e2180 ale dlaczego uwazasz ze grzeja sie one bardziej niz pelne - powiedzialbym ze jest raczej na odwrot - mniej cache - nawet 4 razy m mniej w stosunku do np e6xx0 to niewatpliwie nizsze temperatury ... chyba ze o czyms nie wiem ;] anyway - w przyszlym tygodniu zmieniam platforme wiec organoleptycznie sie przekonam co i jak ;] Edytowane 14 Października 2007 przez ChomiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 To pewnie bedzie 4000MHz z orthosa a procek na mnozniku 8x 400 :) Orhosa nie interesuje mnoznik, podaje czestotliwosc na podstawie oryginalnego mnoznika i ustawionego fsb.. dokladnie tak samo pomyslalem... pewnie wrzuci takiego screena bez cpu-z i bedzie swiecil oczami :wink: nie chce obstawiac za stabilnym 4ghz na tym e2180 ale dlaczego uwazasz ze grzeja sie one bardziej niz pelne - powiedzialbym ze jest raczej na odwrot - mniej cache - nawet 4 razy m mniej w stosunku do np e6xx0 to niewatpliwie nizsze temperatury ... chyba ze o czyms nie wiem ;] anyway - w przyszlym tygodniu zmieniam platforme wiec organoleptycznie sie przekonam co i jak ;] Po doswiadczeniach empirycznych z roznymi procesorami... taki E21xx potrafi bardziej rozgrzac kontener niz taki e6600 przy extremalnym oc :)... zreszta roznica widac od razu na boxie :)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) nie chce obstawiac za stabilnym 4ghz na tym e2180 ale dlaczego uwazasz ze grzeja sie one bardziej niz pelne - powiedzialbym ze jest raczej na odwrot - mniej cache - nawet 4 razy m mniej w stosunku do np e6xx0 to niewatpliwie nizsze temperatury ... chyba ze o czyms nie wiem ;] anyway - w przyszlym tygodniu zmieniam platforme wiec organoleptycznie sie przekonam co i jak ;] Teoretycznie powinne być zimniejsze od pełnych Conroe... No ale tak niestety nie jest... Dlaczego tak uważam ? Bo miałem na mojej mobo już parenaście E2140-E2180 i każdy z nich grzał się bardziej od mojego E6600. Na przykład... E6600 9x389 @ 1.585v - 60* pod Orthosem E2160 9x389 @ 1.505v - 68-70* pod Orthosem Taki E2140 @ 3Ghz @ 1.275v rozgrzewa się pod Orthosem do około 55-60*, mój E6600 przy 3.1Ghz @ 1.325v nie przekracza w takim wypadku 50*.. :wink: Co by nie było, że sobie wymyślam [; 2781389[/snapback] dokladnie tak samo pomyslalem... pewnie wrzuci takiego screena bez cpu-z i bedzie swiecil oczami :wink: Po doswiadczeniach empirycznych z roznymi procesorami... taki E21xx potrafi bardziej rozgrzac kontener niz taki e6600 przy extremalnym oc :)... zreszta roznica widac od razu na boxie :)... I na WC ;]] Edytowane 15 Października 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 a to ciekawe info - dzieki ;] w kazdym razie nie zamierzam mierzyc w wyzej niz 3ghz [mam nadzieje ze i to uda sie osiagnac bez powazniejszych trudnosci] - roznica w cenie miedzy e2180 a takim e6600 jest na tyle duza ze wlaczajac w to logike i zasobnosc mojego portfela zakup czegokolwiek innego niz proca z serii e21xx nie ma w obecnym okresie najmniejszego sensu ... mam nadzieje ze kiedy penryn zadomowi sie na polkach, q6600 beda sprzedawane po obecnych cenach e21xx ;] heh .. idac dalj tym tokiem myslenia procki serii e21xx intel zacznie rozdawac za darmo !!! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 gdyby mój cpu zrobił jakimś cudem 4Ghz to pierwsze co bym zrobił to screen, by się tutaj pochwalić........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 mieliście racje źle odczytałem wartość :-| udało mi się osiągnąć superPI na napieciu 1,6 v powyzej tego napiecia temp. PMW juz jest za wysoka i sie restartuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 mieliście racje źle odczytałem wartość :-| udało mi się osiągnąć superPI na napieciu 1,6 v powyzej tego napiecia temp. PMW juz jest za wysoka i sie restartuje. 3,8GHZ @ 8M50s Superpi 16M :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Popracuj nad optymalizacja systemu i bedz 6M(minut) sie tu nie pokazuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ostatnio gdzieś wyczytałem że najlepiej się kręcą te procesory z FPO#: LXXBXXX. Te X to przykłady dla jakichkolwiek cyfr. Chodzi o litere B. Zauważyliście taką prawidłowość? Ja kupiłem "niestety" E2160 z FPO#: L728A962. Więc mam A :-/ ...jeszcze nie testowałem drania bo nie mam na czym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ja mam A i kreci sie super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 3,8GHZ @ 8M50s Superpi 16M :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Popracuj nad optymalizacja systemu i bedz 6M(minut) sie tu nie pokazuj :) o co chodzi z optymalizacją? bo przeinstalowałem system i wyniki duzo sie nie poprawiły, może coś musze włączyć w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 http://ocm.pl/content/view/Wplyw_systemu_n...lockerskie.html Do tego inne poradniki do optymalizacji win XP na googlach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Przemku, korzystaj z SuperPI 1.5 XS, a nie z 1.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ostatnio gdzieś wyczytałem że najlepiej się kręcą te procesory z FPO#: LXXBXXX. Te X to przykłady dla jakichkolwiek cyfr. Chodzi o litere B. Zauważyliście taką prawidłowość? Selekcjonuje procesory i spisuje sobei dane Wszystkich prockow jakie przeselekcjonowalem i NIE ZAUWAZYLEM ZADNEJ PRAWIDLOWOSCI :)... ZADNEJ !!! B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek1988 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) niestety nic wiecej nie uadło mi sie osiągnąć na nowszych wersjach :-| czy macie jakies pomysły co moze być przyczyna takiego wyniku. dałem dodatkowy nawiew na pmw i proca póściłem na 3,9 ghz, wynik troche podskoczył....superpi 16m Edytowane 19 Października 2007 przez Przemek1988 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Is3 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Ja mam M0 , 2140 i idzie na def stable 3GHZ na razie nie szaleje na boxie. Przy pełnym obciążeniu mam teraz 63 stopnie, a i tak teraz u mnie zimniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) hej wlasnie mam 330x10 przy vcore 1,35 i jest stabilnie nie wiem czy to dobry wynik? Jak daleko jechac z vcore (trza tez wliczac v-dropa) ? Nie wiem ile ten proc wytrzyma a szkoda mi 300zl :D walnalem juz nawet 340x10 przy 1,350 i system sie odpalil, ale PI juz na 1 pętli wywalilo, a system zalapal zwieche po 5min :D Jak dam 1,4 bedzie dobrze tak mysle ale czy to juz nie za duzo jak na "bezpieczne" OC? :wink: Dodam tylko ze temperaturki ok, a ram smigal nawet na 900mhz wiec jest zapas... Edytowane 19 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 hej wlasnie mam 330x10 przy vcore 1,35 i jest stabilnie nie wiem czy to dobry wynik? Jak daleko jechac z vcore (trza tez wliczac v-dropa) ? Nie wiem ile ten proc wytrzyma a szkoda mi 300zl :D walnalem juz nawet 340x10 przy 1,350 i system sie odpalil, ale PI juz na 1 pętli wywalilo, a system zalapal zwieche po 5min :D Jak dam 1,4 bedzie dobrze tak mysle ale czy to juz nie za duzo jak na "bezpieczne" OC? :wink: Dodam tylko ze temperaturki ok, a ram smigal nawet na 900mhz wiec jest zapas... Testuj orthosem... Bo przy 3,3Ghz @ 1,35v to powinienes miec tempy z 75*C na rdzeniach na boxie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 nie wierze w te temperatury z coretemp 0.95 . zeby taki e2140 przy 1.25v real i 3ghz grzal sie do 57/58 stopni pod otrthosem , to ja tyle mialem na e6420 przy 3.8ghz i vcore jakos 1.6v . a wc mam porzadne i woda w ukladzie ledwo sie podgrzewa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Sector przeciez pisalem ze temp to nie problem? AF7Pro :wink: EDIT: Dziwna sprawa, PI liczy mi nawet 32m, ale Orthlos przy 330x10 1,35vcore zawiesza sie po paru minutach :wink: Temperatury w normanie (na core0 i core1 po ~50C) wiec chyba malo mocy? Spector widzialem ze troche bawiles sie z tymi procesorami, ile moge zapodac maxymalnie zeby czegos nie usmazyc? ^^" Puscilem na 320x10 i godzinka Orhlosa bez problemow, ale vdroop spory wystepuje (0,03v) shit! Edytowane 20 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
screws Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Zainstalowałem sobie wczoraj EasyTune 5 Pro. Z ciekawości podniosłem fsb i doszedłem do 3250 MHz. Z biosu nie mogę przekroczyć fsb 342 bo płyta przywraca oryginalne ustawienia i myślałem, że procek ma walla przy 343. Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi :)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 niestety nic wiecej nie uadło mi sie osiągnąć na nowszych wersjach :-| czy macie jakies pomysły co moze być przyczyna takiego wyniku. dałem dodatkowy nawiew na pmw i proca póściłem na 3,9 ghz, wynik troche podskoczył....superpi 16mpodczas , a raczej zanim zaczniesz liczyć musisz mieć wyłaczone wszelakie programy działające w tle , antywirus, GG, internet i inne badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...