samolot Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 z ciekawosci jakie standardowe napiecie ma e2160? bo w biosie mojego gb tego nie widzę :D pod orthosem w cpu z jest niby 1,280V mozliwe ze w stresie mam 68 st? @_@ mierze najnowszym core temp (tjunction 100) chłodze boxem, ale zeby przy 2,4ghz sie tak pocił ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) To sa chyba takie srednie rezultaty na E2180 (albo poprostu koles mial dobra sztuke / albo sobie jaja robi) - nie wiem. Napisalem specjalnie tutaj, zeby ktos, kto troche siedzi juz w tych prockach, mogl sie do tych rezultatow odniesc. Więc trochę luźniej tam... :D - Bo ja na: 350x10 @ 1,5v - ~15min orthlos / restart 350x10 @ 1,5125v - ~45min orthlos / restart Nie wspominajac juz o tym, ze temperatury poszly drastycznie do góry: dla Procesora to juz ponad 80C, a dla core0 i core1 po 74-75C. Tak więc na tym kończy sie moja zabawa z podnoszeniem napięcia - byłoby to szaleństwem :wink: - Teraz puscilem 345x10 @ 1,5v - TESTY Ogólnie w tych prockach drzemie niesamowity potencjał, no ale przydałoby się WC, a wtedy może i 4ghz by poszło. Edytowane 21 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 NIe pisz takich rzeczy bo potem ludzie mi pisza ze ludzie maja procesory 3,6GHz stabilne :)... Ta a pozniej pisza czy mam do sprzedania jakeis Pentiium E robiace 3.5-3.6Ghz na default napieciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Napisalem specjalnie tutaj, zeby ktos, kto troche siedzi juz w tych prockach, mogl sie do tych rezultatow odniesc. Więc trochę luźniej tam... :D Ciesz sie ze masz takiego E2180... sa takie sztuki (moim zdaniem w m0 zbyt czesto)... ktore 2,7GHz nie robia :/ @ 1,275v Ta a pozniej pisza czy mam do sprzedania jakeis Pentiium E robiace 3.5-3.6Ghz na default napieciu... Dokladnie :)... Stabilnosc testowana Saperem :P "3 godziny sapera full stable :lol2: :lol2: :lol2: " dobrze brzmi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 pasjans lepiej obciaza procesor i jest bardziej kolorowy ;d we wtorek w moje lapki wpadnie e2160, napisze tu co mial do powiedzenia (: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darciob Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) A ja powiem tak: Nie mam czasu na orthosy czy inne glupoty :P Komp chodzi od kilku dni non stop, wyciskajac siodme poty w najnowszych gierkach itp - ani jednej zwiechy czy restarta. I nie jest to koniec jego mozliwosci, proc powinien pojsc na nizszym napieciu, no i wyzsze fsb jak najbardziej w zasiegu moim zdaniem - nie probowalem, bo tak jak mowie - brak czasu. 3 Ghz to optimum, wszystko co trzeba - chodzi :) Pobawie sie wiecej przy nim za kilka dni. Kiepskie mam chlodzenie - pentagram hp-100 lite. Nie za duza ta temperatura? Inne softy tez tyle pokazuja. Max pod obciazeniem dlugim 61-62 st. Edytowane 22 Października 2007 przez darciob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Core temp 0.95.4 :)Jak go wlacze to res :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Veron Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Jak go wlacze to res :P Core temp 0.94 ;) 0.95 własnie restartuje kompa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) "3 godziny sapera full stable" :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: Calkiem fajne E2160 :wink: 1,525v @ BOX !!! :rolleyes: (orthosa nie daje bo tempy po 10 sekundach sa TAKIEEEeeee ale 3,4GHz spoko :P » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Niestety jak widzicie saper wywalil blad po 42 sekundach :( :wink: :) Edytowane 22 Października 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) cos mi sie wydaje ze nie chodzi ci tylko o temp z tym Orthlosem :D pozatym troche dziwny wynik ja tez 3500mhz mam o minute krotszy, a ramy 850mhz jeszcze (timingi i wyzsze mhz) nie krecone... :wink: EDIT: Żeby nie być gołosłownym :D : Pozstaly juz tylko pamięci :wink: Edytowane 22 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 ale szesnastke to masz fatalna kolego, na jakich to taktach robiles? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 350x10 :D Pamiec nie krecona a przeciez ona ma bardzo duzy wplyw? Sam nie wiem (tzn wiem ze ten wynik slaby jest :wink:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) cos mi sie wydaje ze nie chodzi ci tylko o temp z tym Orthlosem :D pozatym troche dziwny wynik ja tez 3500mhz mam o minute krotszy, a ramy 850mhz jeszcze (timingi i wyzsze mhz) nie krecone... :wink: Na Boxie dociagnalem orthosa do 3450MHz na 1,525v :)... ale tempy siegaly 80*C na rdzeniach i CPu pokazywalo 90*C Co nie jest zbyt fajna temperatura :) hehe A co do Spi32M to Ty myslisz ze to bylo robione Pi na jaknajlepszy czas...?? W miedzyczasie robilem 10 innych rzeczy :)... a pamieci to sa puszczone 1:1 jak widzisz z timingami z kosmosu (wszystko auto na MSI Neo2-FR [kto ma to wie o co chodzi]) to nie mial byc wynik na "kto ma lepiej" tylko... "czy przejdzie" :wink: A ten Twoj wynik na 3,5GHz jest taki SREDNI... Wynik stary jak swiat :P i to na nForce - ktory do Pi sie nie nadaje :P A TU masz PI16M jakie moze byc na E21xx @ 3,0GHZ :) Edytowane 22 Października 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Wynik stary jak swiat :P i to na nForce - ktory do Pi sie nie nadaje :P Zostało udowodnione, ze przy odpowiedniej kombinacji alph i wysokiej przepustowosci moze byc nawet czasem szybsze od 965/975, ale nvm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Zostało udowodnione, ze przy odpowiedniej kombinacji alph i wysokiej przepustowosci moze byc nawet czasem szybsze od 965/975, ale nvm ;) no ale powinno byc T1 tam :)... a niestety nie mialem mozliwosci tego zrobic :P :rolleyes: :lol: Ale co tam... chodzilo raczej o jakis punkt odniesienia :)... Edytowane 22 Października 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Kolega ze sloweni trafil na milego e2140. Wszystko na ac: http://shrani.si/f/Z/ZP/leJkyw2/sub183.png http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=258061 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 EDIT: Żeby nie być gołosłownym :D :przy takich taktach to cos cienko w superpi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Zostało udowodnione, ze przy odpowiedniej kombinacji alph i wysokiej przepustowosci moze byc nawet czasem szybsze od 965/975, ale nvm ;) Szybsze niż 4:5 na Commando? Oj, z pewnością się mylisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Kolega ze sloweni trafil na milego e2140. Wszystko na ac: http://shrani.si/f/Z/ZP/leJkyw2/sub183.png http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=258061 Nie tylko on.. Napiecie 1.55v bios. na czas nie patrzec bo to komputer do badania stabilnosci a nie robienia wyników.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 lol to zapodaj sobie Orhlosa i lepiej miej gdzieś gaśnice w pobliżu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) lol to zapodaj sobie Orhlosa i lepiej miej gdzieś gaśnice w pobliżu :lol: E tam przesadzasz... Scythe Ninja Mini sobie z takim napieciem radzi bez najmniejszego problemu na low obrotach :P... a co dopiero te nowoczesne wynalazki :P Proce godne pozazdroszczenia (oczywiscie chodzi o FSB - godne pozazdroszczenia) bo w e2140 to sie przede wszystkim liczy :), ale w M0 to czesciej spotykane :) niz w L2... Narazie moim rekordem byl E2180 FSB 480MHz BOX :)... teraz ktos go ma... i ciekawe czy to wykorzystuje :P Edytowane 22 Października 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Do tego mnożnik 10 i box? : DD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 @Sector19: a pamietasz najwyzsze FSB w L2 (2140 lub 2160)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 @Sector19: a pamietasz najwyzsze FSB w L2 (2140 lub 2160)? E2140 - 430MHz FSB - Ostatnio nawet YogiCK takiego dostal z tego co pamietam. E2160 - 420MHz FSB - Nie pamietam kto go ma ale po schlodzeniu odpowiednim zrobil 499MHz FSB (swietna sztuka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 U mnie wall na 438 :wink: 3504mhz na....chyba 1,52v (nie pamietam już) jak bede w domu to potestuje stabilność, aczkolwiek 3d marka 01 przechodzi ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Sector mam VID 1,2500 to dobrze? :D Czy napiecie 1,5 jest bezpieczne oczywiscie przy w miare dobrych temperaturkach (60C) ?? Zlazlem cos takiego hm....: * 3.0 GHz - > 1.3 v; * 3.2 GHz - > 1.42 v; * 3.6 GHz - > 1.55 v; * 3.7 GHz - > 1.67 v. Z doświadczenia wiem, że do 3.5Ghz E2160 (takie, które robią 3.0 - 3.1Ghz na 1.275) potrzebują napięcia ~1.5v, za to do 3.6 juz coś około 1.6. Także 3.6 na 1.55 jest nierealne, chyba, że ktoś ma mega super selekta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 E2180, napięcie lekko powyżej 1,57V, nie wiem czy to max bo blok na cpu mam niezbyt wyszukany (bardzo oldschoolowy home-made) i nie mam do niego zapinki :lol: Blok trzyma się na opaskach zaciskowych do pożądkowania kabli, na codzień daje rade, do czegoś "konkretnijeszego" już raczej nie. FSB = 420, chyba nie jest źle, co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) chyba nie jest źle, co? ;) NO fajno fajno... Tylko czas niezbyt wyszukany :P E2180 BOX colling Ram Single :) - i to wcale nie najlepszy E2180 jakiego mialem w lapkach... (chociaz to byl ten FSB 480MHz :P) I jakistam screen @ BOX :) Edytowane 23 Października 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Ma ktos moze e21xx na Gigabyte P31 Ds3l ? Bo chyba wezme tego Gigabyte zamiast MSI/FOx'a wole 4gb ramu niz 2gb i p35 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Zerknij do tego tematu -> KLYK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...