ath Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Czyli mam lipny procek :/ Przy 415MHz już się nie włącza monitor. Procek jest w tej chwili ustawiony na 8x400 (3200MHz) i Vcore=1,425 podnies vpll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 A słuchajcie. U mnie na E2140, dałem FSB 425MHz, co daje 3,4GHz przy 1.35V :) ładnie nie? ale problem tego typu że robie go streess w prime95, i prime nie wywala błedu, lecz po jakims czasie 3-4 godziny prime95 daje bład aplikacji. Orthoss jest ok, nawet 10-12 godzin i jest ok, a Prime95 daje blad aplikacji.. Why? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Olej Prime95 jak Ci orthos tyle chodzi i gierki smigaja bez resów to masz stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) a u mnie takie kwiatki :) cpu-z pokazuje dobrze mnożnik i całą resztę a orthos i winda xp twierdzi że jest 3GHz :) niestety bez podnoszenia napięcia mój proc wyżej nie idzie a podnosić się boję żeby coś nie uwalić.ale i tak jestem zadowolony :) Edytowane 23 Grudnia 2007 przez eVok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nierozumiem czemu ludzie prezentują takie wyniki jak Ty. Przecież to o niczym nie mówi. Nie wiadomo jaki VID i jakie to napięcie rzeczywiste. Jak ja bym miał tak marnie podkręcony sprzęt to bym płakał a nie jeszcze pokazywał na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 a u mnie takie kwiatki :) cpu-z pokazuje dobrze mnożnik i całą resztę a orthos i winda xp twierdzi że jest 3GHz :) niestety bez podnoszenia napięcia mój proc wyżej nie idzie a podnosić się boję żeby coś nie uwalić.ale i tak jestem zadowolony :) Ten orthos to nie dosc ze 3 minuty - tak to sobie mozesz :lol: w dodatku piorytet 1 :lol: i co za problem 3ghz z 2160 wydusic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Nierozumiem czemu ludzie prezentują takie wyniki jak Ty. Przecież to o niczym nie mówi. Nie wiadomo jaki VID i jakie to napięcie rzeczywiste. Jak ja bym miał tak marnie podkręcony sprzęt to bym płakał a nie jeszcze pokazywał na forum. a niech pokazuje co Ci to szkodzi :-| , przynajmniej wiadomo że nie każdy zrobi te 3.0 na defie i procki to loteria VID Ci nic nie da, czasmi procki z niskim Videm tez sie nie kręcą tak jak powinny , napięcie orientacyjne masz podane, w stressie (jest wysokie ) chyba nie żądasz żeby robił zdjecie wskazan miernika. eot MaSell z tym vpll to serio u mnie sa trzy opcje Auto/1,55v/1,7v co to za napiecie wogóle jest jak dam 1,7v to bedzie chyba za duzo :razz: . Jakm skończe testy memek, Orhtosem lecim, to sprawdzę czy wall pójdzie w górę :wink: ale wątpię. Edytowane 23 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komixx Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 takie pytanko mam.. gdzie znajdę najtaniej E2140? bardzo proszę o szybką pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) takie pytanko mam.. gdzie znajdę najtaniej E2140? bardzo proszę o szybką pomoc... Najtaniej widziałem Apollo Krak 199,5 pln Edytowane 23 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 takie pytanko mam.. gdzie znajdę najtaniej E2140? bardzo proszę o szybką pomoc...na allegro chyba :) co to jest ten vid? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 na allegro chyba :) co to jest ten vid? na alle...drogo jest vid to voltage identification :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Nierozumiem czemu ludzie prezentują takie wyniki jak Ty. Przecież to o niczym nie mówi. Nie wiadomo jaki VID i jakie to napięcie rzeczywiste. Jak ja bym miał tak marnie podkręcony sprzęt to bym płakał a nie jeszcze pokazywał na forum. sorry,nie wiedziałem że trzeba mieć proca wykręconego o najmarniej 120% żeby go pokazać.dzięki Ci wielki Guru że mnie oświeciłeś. tyle że ja pokazuje rozbieżność programów w rozpoznaniu procesora co dla mnie jest dziwne i nie wiem czemu tak się dzieje.Ty Wszechwiedzący,na pewno umiesz to wyjaśnić. a co do marnego wyniku to chyba nie jestem jedynym początkującym w o/c co oczywiście powinieneś wiedzieć :? i co za problem 3ghz z 2160 wydusic? dla mnie problem bo nie chcę nic sobie uszkodzić,musiałem na ten sprzęt zarobić a nie spadł mi z nieba Edytowane 23 Grudnia 2007 przez eVok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) na alle...drogo jest vid to voltage identification :wink: na allegro za 191 widzialem i taniej chyba ;) voltage identification - to rozszyfrowalem, ale skad to wytrzaskac dla mojego cpu?:P "dla mnie problem bo nie chcę nic sobie uszkodzić,musiałem na ten sprzęt zarobić a nie spadł mi z nieba" spoko, ale tu chyba tylko wiatrak możesz uszkodzic. Przeciez jest zabezpieczenie termiczne... a jak uszkodzisz to chyba jest gwarancja Edytowane 23 Grudnia 2007 przez bakupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 tak ale widziałes pewnie wersje OEM, czyli otwarta niby sprawdzone że działa ..aha czytaj -> (kupa do oc) i wystawione na aukcje ps. firmy tez tak robią . VID sprawdzasz w CoreTemp mysłałem że wiesz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 i co za problem 3ghz z 2160 wydusic?Moglbys sie zdziwic, ile musze dac v (realnie, bo gb zaniza), zeby miec stabilne 3 ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 VID to defultowe napiecie procesora. Sprawdzisz je nie miernikiem boxer ale np. Core Temp. Poza tym jestem zdnia tego co byłem ;p Jeśli chcecie coś powiedzieć o swoim procesorze to podawajcie VID i płytę główną na jakiej to przynajmniej chodzi (jeszcze lepiej z nr. biosu do niej) - i to już jakieś pojęcie da. Inaczej tylko zaśmiecacie topik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 podnies vpllAle ja sprawdzałem Wall'a przy mnożniku x6 więc napięcie mnie na pewno nie ograniczyło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 VID to defultowe napiecie procesora. Sprawdzisz je nie miernikiem boxer ale np. Core Temp. Poza tym jestem zdnia tego co byłem ;p Jeśli chcecie coś powiedzieć o swoim procesorze to podawajcie VID i płytę główną na jakiej to przynajmniej chodzi (jeszcze lepiej z nr. biosu do niej) - i to już jakieś pojęcie da. Inaczej tylko zaśmiecacie topik. myślałeś że nie wiedziałem :-P patrz posty wyżej. Dla mnie siakieś pojecie o procku dają maks takty na def. vcore , fsbwall i Orthos stable przy tych ustawieniach oraz tempy w stresie a nie tylko vid. Były juz spory o Vid na forum i uznali Ci co sie znają (robia selekcję) że nie zawsze niski vid oznacza super oc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Którego programu mam słuchać? Mam procka bez IHS'a, cooler - BOX , Vcore=1,425 , 3200MHz, M0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Niestety to nie żaden selekt, pierwszy lepszy z brzegu. Vid 1.3v napięcie zapodane z biosu 1.535v stable jak widać. FSB na coś koło 440 się kończy ale to do poprawy chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Niestety to nie żaden selekt, pierwszy lepszy z brzegu. Vid 1.3v napięcie zapodane z biosu 1.535v stable jak widać. FSB na coś koło 440 się kończy ale to do poprawy chyba no i jak widać można zrobic ładny wynik na procku o wysokim VID. Co do tempów to E2... M0 maja Tj raczej 100* dlatego wierzył bym bardziej w te wyzsze tempy na HWMonitor lub CoreTemp z Tj 100*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taipan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Nie, te procesory maja tmax w okolicach 85C. Coretemp 0.95.4 jest najblizszy prawdy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Mój VID to 1.325V.... :) Zamuliłem szczerze powiedziawszy. I tak procio chula na 1.195V przy 2.66 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 (edytowane) Niestety to nie żaden selekt, pierwszy lepszy z brzegu. Vid 1.3v napięcie zapodane z biosu 1.535v stable jak widać. FSB na coś koło 440 się kończy ale to do poprawy chybaczemu niestety? Edytowane 23 Grudnia 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Dla mnie siakieś pojecie o procku dają maks takty na def. vcore , fsbwall i Orthos stable przy tych ustawieniach oraz tempy w stresie a nie tylko vid. Łojezu jakie pojęcie dają Ci takty na def napięciu jak nie wiesz jakie jest :lol2: Kompletnie by mnie nie obchodziło VID gdybym wiedział na jakim napięciu pracuje! Dlatego pisałem o VID. Jak ktoś podkręcił trochę i sam nie wie na jakim napięciu mu chodzi to VID raczej jest tu ważne. Nie sądzisz :wink: Były juz spory o Vid na forum i uznali Ci co sie znają (robia selekcję) że nie zawsze niski vid oznacza super oc. A czy ja tak napisałem? Ja też uważam że VID nie decyduje o dobrym OC procesora. PS "Ci co się znają" to beznadziejnie brzmi - poprostu sprzedawcy :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Łojezu jakie pojęcie dają Ci takty na def napięciu jak nie wiesz jakie jest :lol2: Kompletnie by mnie nie obchodziło VID gdybym wiedział na jakim napięciu pracuje! Dlatego pisałem o VID. Jak ktoś podkręcił trochę i sam nie wie na jakim napięciu mu chodzi to VID raczej jest tu ważne. Nie sądzisz :wink: Może nie najtrafniej ująłem ten "def." dobrze ze zauważyłeś, bo chodziło mi coś innego :wink: ale i tak ważne jest napięcie i takty na jakim screen jest robiony bo możesz mieć ultra niski vid a zrobić tyle na takim samym napieciu jak proc z wysokim vid dlatego VID nie jest tutaj ważny. "Ci co się znają" to beznadziejnie brzmi - poprostu sprzedawcysprzedawcy w wiekszości sie nie znają własnie :lol2: dlatego miałem na mysli tych co selekcjonuja procki ps Wesołych Świąt dla wszystkich B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razer Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 @ naxt Dlatego niestety bo jak narazie do 3d potrafi fikać na 3.6Ghz a to jednak troche mało.. Ale za 230zł jestem w pełni zadowolony ;] A tempy jak na dobre wc troche duże.. Nie wiem co z tym zrobić ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damikor Opublikowano 23 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2007 Ale ja sprawdzałem Wall'a przy mnożniku x6 więc napięcie mnie na pewno nie ograniczyło...Podbijanie napięcia PLL właśnie pomaga w osiągnięciu wyższego FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2007 Oto mój skromny wynik. Panowie mam problem z utrzymaniem go stabilnie na mnożniku 9, podbijanie napięć nic nie daje. Może wy znacie jakiś sposób, trik magiczny żeby działał na fabrycznym mnożniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...