Gonzus Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Bardziej krecic nie bede boje sie temperatur ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @Spiety po co go częstujesz 1,4v przy 3ghz?:D Powinien sie zadowolić mniejszym ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @Fredek niestety nam sie nie trafily takie fajne sztuki jak wam moj tez aby byl stabilny na 3ghz potrzebowal 1.4v inaczej sie wysypywal. Teraz od 2 godz leci Orthos na 3.2 ghz ale musialem mu dac az 1.5v aby dal rade. Na 1.48 wysypal sie po poltorej godziny. A jeszcze raz zadam to pytanko bo ja zwiekszam tylko V na procka i pamiatki oczywiscie, ale na NB zostawiam tak jak bylo czyli 1.33. Czy podbijanie V na NB skutkuje zmniejszeniem V na procku przy danej czestotliwosci czy jak ? Moze mi to ktos wytlumaczyc dokladnie ? (moze byc na PW) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Tak, większe V na NB często skutkuje mniejszym zapotrzebowaniem V na CPU ;] Edytowane 3 Lutego 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) podbij trochę napiecie na NB zeby nie bylo wąskim gardłem. EDIT: Fredek mnie uprzedził ;) Edytowane 3 Lutego 2008 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Hmm to ile tak jest bezpiecznie dac na NB bo obecnie mam nieruszane czyli 1.33V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 nie wiem jak w twojej plycie ale u mnie robi sie na czerwono jak podwyzszam ponad zalecane. ja mialem 1,45V i musze przyznac ze dosyc ciepły był radiator na NB ale nie gorący :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 1,5v można dawać byle za gorąco nie było :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 próbował ktoś pozbyć się gluta spod IHS'a? albo w jakiś inny alternatywny sposób rozwiązać problem g*wnianego oddawania ciepła przez procesor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) http://i32.tinypic.com/24qo6fl.jpg :) vcore 1.375v 8x390 wstał, ale po 10min orthosa wywalił błąd, da się coś zrobić czy to koniec? edit: na tych ustawieniach rano śmigał orthos 2.5h, na pop. stronie chyba screen był, teraz napięcie mniejsze tylko. Edytowane 3 Lutego 2008 przez @hxc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 oczywiscie ze sie da!!! napiecie w górę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 oczywiscie ze sie da!!! napiecie w górę :D na 1.45v 8x390, a poźniej 1.45v 8x400 nie wstał :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Oik to w nastepny weekend pobawie sie z podnoszeniem napiecia na NB i probowaniem uzyskania stabilnego 3 ghz na mniejszym Vcore niz to osiagnalem obecnie. A teraz screen z testow na 3.2 ghz, ale nie wiem czemu Orthos pokazuje 3.6ghz ?? Jak mam ustawione FSB 400 x8 ?? Wytlumaczy mi to ktos ? Co myslicie teraz o tych temperaturkach i tak ogolnie :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Painter Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Jedziesz po całości!!! 81 to juz jest sporo!Napięcia tez nie żałujesz:)Sprawdz na 1.4V.Jak się nie wysypie po kilku godzinach (najlepiej Orthos na noc), to już jest punkt zaczepienia.Niestety takie testy są czasochłonne:( Powodzenia stary!!! Edytowane 3 Lutego 2008 przez Painter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 na 1.45v 8x390, a poźniej 1.45v 8x400 nie wstał :E daj na NB 1,45, ustaw dzielnik fsb:ram 1:1 2,1v na pamieci i sprobuj znow. mozliwe ze masz wall'a na procku albo ze zasiłka za słaba a moze proc sie skonczyl... spawdzales jakiego masz wall'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 daj na NB 1,45, ustaw dzielnik fsb:ram 1:1 2,1v na pamieci i sprobuj znow. mozliwe ze masz wall'a na procku albo ze zasiłka za słaba a moze proc sie skonczyl... spawdzales jakiego masz wall'a? nie, ale wydaje mi sie na oko że wall jest miedzy 390 a 400fsb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @ Painter na poprzednich stronkach mialem na 1.4 ale uzyskalem tylko 3 ghz do 3.2 potrzebowal 1.5 moze jak sie pobawie z podnoszeniem V na NB to zejde troche z napieciem na procku. Testy zakonczylem na 3.2 ghz po 4.05 godz. mozna uznac ze w 99% stabilne ale tempy juz duze i nap. Pobawie sie znowu w weekend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @hxc jak chcesz mieć pewność, że to nie wall to musisz to sprawdzic. inaczej stworzysz sobie błędne koło bedziesz sie domyslal ze to tamto albo to. Obniż mnożnik na najmniejszy, daj 1,45Vcore, 1,45v NB dzielnik 1:1, Vmem 2,1v i jedz z fsb w góre. Bedziesz mial przynajmniej pewną wiedzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 @hxc jak chcesz mieć pewność, że to nie wall to musisz to sprawdzic. inaczej stworzysz sobie błędne koło bedziesz sie domyslal ze to tamto albo to. Obniż mnożnik na najmniejszy, daj 1,45Vcore, 1,45v NB dzielnik 1:1, Vmem 2,1v i jedz z fsb w góre. Bedziesz mial przynajmniej pewną wiedzę. nie nie nie ! te procki co inny mnoznik to inny wall.... pisane bylo juz 19093840924 razy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 w takim razie pewnej wiedzy nie uzyskasz :D eksperymentuj... Ps: 19093840924 razy było napisane, a nie zauwazylem ;) dobrze ze napisales 19093840925 raz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hxc Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 lol! i kogo ja sie mam słuchać? <_< , jutro zapodam screena jak sie te 3080mhz trzypa po +8h orthosa, bo troche mnie zaskakują różnice temperatur: idle 34-36 a stres 65-69 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Jedziesz po całości!!! 81 to juz jest sporo!Napięcia tez nie żałujesz:)Sprawdz na 1.4V.Jak się nie wysypie po kilku godzinach (najlepiej Orthos na noc), to już jest punkt zaczepienia.Niestety takie testy są czasochłonne:( Powodzenia stary!!!A tam sporo - 20C zapasu :lol: Co innego jakby takie tempy były w CoreTemp 95.4 czy 96.1 :wink: Coś słabsza seria procków na forum - nikt nie dobije do 3,5GHz nawet :?: :D @hxc Takie skoki temp. to norma na tych procach a koledzy wyżej sobie jołkują :wink:. Edytowane 3 Lutego 2008 przez Paweł666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 No wlasnie jakies takie slabe teraz juz sa te procki chyba. A i moj jest cos dziwny :? nie dawalo mi to spokoju wiec zapodalem na NB 1.45V i probowalem czy da rade 3 giga na mniejszym Vcore zrobic i co ....... i ZONK moze winda wstala przy mniejszym napieciu ale Orthos jak sie wysypywal tak sie wysypuje i im blizej bylem tego napiecia na ktorym osiagnalem 3ghz bez podnoszenia V na NB tym ciut dluzej Orthos dzialal. Widac moj procek jest jakis inny :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 zaczynam troche zmniejszac napiecie na NB bo troche gorący no i chyba powoli zaczne schodzic z vcore bo mam 81C :) a nie wiem czy tj jest 85 czy 100 (pisze ze niby 100 ale jak tu wierzyc tym programom). Zastanawiam sie jeszcze nad ponownym zalozeniem chlodzenia a nuż czapa jest krzywa albo pasty za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A tam sporo - 20C zapasu :lol: Co innego jakby takie tempy były w CoreTemp 95.4 czy 96.1 :wink: Coś słabsza seria procków na forum - nikt nie dobije do 3,5GHz nawet :?: :D Spoko poczekaj aż zmienie chłodzenie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A czy przyczyna marnych wynikow w OC moze tez byc zasilka ? np taka jak moja z sygnaturki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Nie..Raczej nie..Chyba ze by cos z napieciami problemy miała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł666 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 A czy przyczyna marnych wynikow w OC moze tez byc zasilka ? np taka jak moja z sygnaturki.Jak jest sprawna to nie. Miernik w dłoń i sprawdź napięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 Akurat ta zasilka napewno Cie nie ogranicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 3 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2008 (edytowane) Dziwne albo sam mam cos namącone albo cos tu jest dziwnego..na 2,7 podbiłem napiecie na procu o jedno oczko i temperatury są ponizej 50C. A do 3,0 GHz tak duzo papu potrzebuje..I te temperaturki. Który Core Temp pokazuje dobre temperatury? Edytowane 3 Lutego 2008 przez Spiety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...