kosma Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Fragment changeloga coretempa: Version 0.96.1 - 15th January, 2008 - Add: Support for Phenom and ''Barcelona'' Opteron. - Add: Support all K8 processors. - Add: Support Intel Celeron M 500 series. - Fix: Wrong CPU speed on Intel ES chips. - Fix: Fix M0 Tjunction max detection. - Fix: Intel QX6850 CPU's rating shown as QX6650. - Fix: Intel E6550 CPU's rating shown as E6650. - Fix: Intel Celeron M 400 series detected incorrectly. - Fix: AMD Opteron for Socket AM2 reported as Santa Rosa instead of Santa Ana. Hmm, wygląda na to że ta wercja dobrze pokazuje tempy na M0 a 0.96 żle Jeśli w 0.97 nic się nie zmieniło to wszysko jest dobrze i max Tjunction wynosi 85 tak jak "powinno" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) lukebed to chyba najciekawszy E21X0 jaki widzialem podsylaj mi go na testy za weekend :rolleyes: sprawdz przy ilu ma fsb walla, ale cos czuje ze w tej kwestii tez nie zawiedzie Edytowane 6 Marca 2008 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 lukebed to chyba najciekawszy E21X0 jaki widzialem podsylaj mi go na testy za weekend :rolleyes: sprawdz przy ilu ma fsb walla, ale cos czuje ze w tej kwestii tez nie zawiedzie W zyciu mialem chyba z 5 sztuk takich procesorow... na E21xx to prawdziwy rarytasik... Lepszych sztuk nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 merron: podsylaj mi go na testy za weekendnie oddam...mój skarb :) ale nie długo pójdzie na sprzedaż... po założeniu fryzjera temp przy 3ghz idle 20C heh brrr podpowiedzie ile można mu V zaaplikować?? byli tacy co 2V dawali ale szkoda by było go usmażyć. wieczorkiem sprawdze fsb wall i czy na tych 4ghz uda się odpalić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 na freezerku 1,7v ładuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Do testów ~1.7V mógłbyś zaserwować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) ...zupa zimna ale co tam są rzeczy ważne i ważniejsze :D tak jak koledzy poradzili Vcore=1,7 - 4Ghz komp się uruchamia ale różne zwiechy od wyjscia z bios'u do boot'owania - winodowasa nie ujrzałem :sad: , - 3,9Ghz komp się uruchamia - resety, zwiechy :sad: , - 3,8Ghz komp się uruchamia windowas startuje :banana: - nawet stabilnie - :lol2: super PI przechodzi temp: idle 65C stres 85C - freezer fan 100% - 2500RPM, screen poniżej. fsb wall :mur: 425Mhz - ani kropelki więcej - miałem nadzieje na lepszy wynik. no ale nie jezd źle Edytowane 6 Marca 2008 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 piszesz ze na 3,9g komp wstaje, zwieszka podczas ladowania windowsa a niezej piszesz ze masz walla na 425FSB <_< ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) masz racje coś popitoliłem... :unsure: 9*425 sprawdziłem jeszcze raz fsb wall 425 tak jak napisałem. przy 2,9Ghz 1,725V - resety i nawet bios mi się wywalił z dziwnym komunikatem. ale działa uff czyli realne 3825Mhz ... niestety 4Ghz nie padło :( Edytowane 6 Marca 2008 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoq Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 Jakie Vid ma ten proc? ; o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) wg core temp VID=1.2250V tak jak kwiacynty stwierdził niestety niższego napięcia na mojej płycie niż VID dać nie mogę... a szkoda mogło by być ciekawie :) Edytowane 6 Marca 2008 przez lukebed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 lukebed to chyba najciekawszy E21X0 jaki widzialem podsylaj mi go na testy za weekend :rolleyes: sprawdz przy ilu ma fsb walla, ale cos czuje ze w tej kwestii tez nie zawiedzie a co powiecie na to? nie miałem zbyt wiele czasu na próby więc daję jedynie screen z 3,0 GHz. Jak znajdę więcej czasu zdam relację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 W zyciu mialem chyba z 5 sztuk takich procesorow... na E21xx to prawdziwy rarytasik... Lepszych sztuk nie ma e tam ja widzialem ;) mój zrobił 3960MHz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 ... niestety 4Ghz nie padło :(ostatnie dni mrozu, maly wyskok na balkon z kompem zaserwuj prockowi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 hmmm chłodzenie śniegiem :) tego jeszcze nikt nie próbował heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 e tam ja widzialem ;) mój zrobił 3960MHz :P A moje miewaly 3,9GHz @ BOX... Tamtego procka zatrzymal fsbwall...(bywa... na to nie mamy wplywu)... na razie najlepszego procka z serii E21xx mialem z szyna fsb 480MHz i na razie lepszej sztuki (pod wzgledem TYLKO fsb) nie widzialem... A Najlepsza sztuka ever robila 3,25GHz @ 1,2625v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Czy możecie mi powiedzieć z jaką max prędkością kręci wam się wentyl na boxowym coolerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Czy możecie mi powiedzieć z jaką max prędkością kręci wam się wentyl na boxowym coolerze? Prosze :) 3910MHz BOX http://www.hwbot.org/result.do?resultId=645644 Edytowane 7 Marca 2008 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Prosze :) 3910MHz BOX http://www.hwbot.org/result.do?resultId=645644 wydaje mi się, że nie o to chodziło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 e tam ja widzialem ;) mój zrobił 3960MHz :P Zgadza sie Bulizzor ma lepszego ale tamten proc zapowiadał sie ładnie , szkoda :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosma Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 A ja mam pytanie: Czy jest jakaś różnica pomiędzy 320 MHz x 10 (na 1,4125 po godzinie orthosa wysyp, temp 77 dla Tj max 100) a 400 MHz x 8 (na 1,4250 po 2 godzinach orthosa stabilnie, temp 75 dla Tj max 100) ? Być może temperatury zewnętrzne (ambient) były inne podczas testów (nie mogę tego potwierdzić). Codzi mi o to czy te dwa rodzaje ustawień różnią się pod względem wymagań co do napięcia oraz czy nie generują róznych temperatur. Czy ktoś zaobserwował podobne zjawisko (jeśli chodzi o temperatury) u siebie. Pomijam fakt że na drugim ustawieniu można puścić ramy 1:1 i to już jest zaletą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 wydaje mi się, że nie o to chodziło ;) ahah heheheh :lol2: :lol2: :lol2: chyba spalem... Fan1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew DC Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 ahah heheheh :lol2: :lol2: :lol2: chyba spalem...a mam do Ciebie Sector19 jeszcze jedno pytanie: czy spotkales się kiedyś albo nawet masz cooler boxowy FUJIKURA 12V 0.6A? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Wszyscy sie chwalą to też się pochwale. Wiem, że 4 godziny to nie wiele ( i to na priorytecie 5), ale będę walczył jeszcze o więcej jak dojedzie do mnie DFI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 no dobra panowie, dostalem nowe memki :) jak tylko sobie ustawie jakies dobre OC, to pbawie sie w SPI, moze chociaz troche sie zblize do tych waszych wynikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Wszyscy sie chwalą to też się pochwale. LINK Wiem, że 4 godziny to nie wiele ( i to na priorytecie 5), ale będę walczył jeszcze o więcej jak dojedzie do mnie DFI :) Pusc smallfft... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 18 godzin small FFTs priorytet 9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 No to i ja pokażę na jakim napięciu mój chodzi przy 3,2 GHz. Możliwe, że przy dłuższym testowaniu potrzeba trochę jeszcze podbić, ale i tak się fajnie zapowiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdrake Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 No to i ja pokażę na jakim napięciu mój chodzi przy 3,2 GHz. Możliwe, że przy dłuższym testowaniu potrzeba trochę jeszcze podbić, ale i tak się fajnie zapowiada.Chłopie, z czym do ludzi :D Na nocke go zostawiaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 moje e2140 @ 3.0 ghz na 1,20V przelazil orthosa kilkugodzinnego, 3,2 na 1,25 startuje na 10s. i blad . ale winda i reszta zdaje sie dzialac stabilinie, ale najbardziej mnei dziwi roznica w temperaturze , w idle to jakies 5-7* a przecie zto tylko 0,05 V ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...