Gość spec-kom Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 http://www.agito.pl/Zasilacze/Modecom_MC_3...895.html?bid=39 Ale on z wyglądu jest brzydki a jak chce też ,żeby był ładny i fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszka Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 To idź do działu przeznaczonego na te sprawy, a nie robisz OT, jak wspomniał już Costi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
destroy Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 7h Orthos'a , zaczęło się 3 okrązenie więc przerwałem. Temperatura max jaką widziałem to 68* już na 7h więc jest stabilny.. czyli przy niskim napięciu więc jest OK. Jeszcze popróbuje z timingami pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam ponownie. Gdzieś podział mi się post w tym temacie, także napiszę ponownie. GA-G31M-S2L czy GA-P31-DS3L Przedział cenowy ten sam, z tą różnicą że G31M ma zintegrowaną grafikę i jest na standardzie mATX(co nie pasuje mi za bardzo). I do tego: Scythe Samurai OCZ Vanquisher Karakorum Edytowane 20 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam ponownie. Gdzieś podział mi się post w tym temacie, także napiszę ponownie. GA-G31M-S2L czy GA-P31-DS3L wybierz co ci bardziej pasuje... obie mialem i obie polecam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Nie ułatwiasz wyboru ;) Na pewno wyrobiłeś sobie inne opinie na temat obu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczuru Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 hejka. Wiem, że zadam trochę głupie pytanie, ale czy ktoś wie jak E2160 się teraz kręcą?? W miarę dobre sztuki się teraz trafiają, czy padaki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 hejka. Wiem, że zadam trochę głupie pytanie, ale czy ktoś wie jak E2160 się teraz kręcą?? W miarę dobre sztuki się teraz trafiają, czy padaki?? Różne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszka Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Mój E2160 do 3.3GHz potrzebuje już 1.55V, a i tak nie jest w 100% stabilny. Do "marnego" 3GHz potrzebuje 1.435V i sytuacja wygląda tak, jak w przypadku 3.3GHz... Przynajmniej u mnie tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 hejka. Wiem, że zadam trochę głupie pytanie, ale czy ktoś wie jak E2160 się teraz kręcą?? W miarę dobre sztuki się teraz trafiają, czy padaki?? Ja wiem... Różne Roznie... czyli tak jak zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipenzo Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 hejka. Wiem, że zadam trochę głupie pytanie, ale czy ktoś wie jak E2160 się teraz kręcą?? W miarę dobre sztuki się teraz trafiają, czy padaki?? Oj różnie, mój leci z 1,8 na 2,7 bez podnoszenia napięcia i boxowe chłodzenie :) temperaturka w normie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruszka Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ja muszę do marnego 2.5GHz podnosić napięcie... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) EP35-DS3 2160 Bez podnoszenia napięcia idzie na 2700, wyżej nie chce nawet na 1.5v. Podnosiłem również napięcie fsb i nb o .3v ale nic to nie dało, próbowałem zarówno na mnożniku 8 jak i 9. Jakieś rady? E... Czy pamięci idą synchronicznie? Czuję się jak kompletny idiota, to mój pierwszy z platformą intela. Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) a moj lecial na def na 3.0, a max ujrzalem winde przy 4.0 ( na wc zeby nie bylo). i proc 1 z brzegu ze sklepu. to jest loteria jak juz bylo niejednokrotnie wspominane na calym forum. raz sie trafia padaka a raz sie trafia hiper mega sztuka ;) a pamieci jezeli dobrze mysle to ida synchronicznie. Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 EP35-DS3 2160 Bez podnoszenia napięcia idzie na 2700, wyżej nie chce nawet na 1.5v. Podnosiłem również napięcie fsb i nb o .3v ale nic to nie dało, próbowałem zarówno na mnożniku 8 jak i 9. Jakieś rady? E... Czy pamięci idą synchronicznie? Czuję się jak kompletny idiota, to mój pierwszy z platformą intela. chyba nikt Ci nie jest w stanie pomóc z tym prockiem, skończył się i tyle :sad: ostatnio bawiłem się celkiem 420 i to samo. 2,8Ghz i koniec, nawet stawanie na głowę nie pomagało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość spec-kom Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Witam miałem problemy z temperaturą na Procku 2160 dual core bo paste nałożyłem na cooler zamiast na Procka i miałem temperatury 32-38 st C w idle i mnie to dziwiło bo miałem Celerona D 352 D0 3215mhz i w Idle na gorszej paście miał 30 St C,no wiec zdjąłem cooler ,wyczyściłem ,nałożyłem paste na Procka(cieniutką) Artctic Silver i złożyłem i teraz temperatura w Idle to 25-28St C,więc pasta ma duże znaczenie ale zależy jak sie ją nakłada i gdzie sie ją nakłada Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 16M 3.2G mała poprawka: ?. 6'56.172 - buuren - E2140 (8x400), DFI Blood Iron (P35), memki @500MHz 4-4-4-4 (dual DDR2) | SCREEN 16M unlimited: ?. 6'26.156 - buuren - E2140 (8x437), DFI Blood Iron (P35), memki @546MHz 5-5-5-5 (dual DDR2) | SCREEN tutaj dość dużo można poprawić ;) i 1M : 16.468s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Widzę, że używasz XPka. Wygodniej ci go tłikować czy nie masz pod ręką 2K3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buuren Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Po prostu moje tłiki nie działają pod 2k3 serv... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 EP35-DS3 2160 Bez podnoszenia napięcia idzie na 2700, wyżej nie chce nawet na 1.5v. Podnosiłem również napięcie fsb i nb o .3v ale nic to nie dało, próbowałem zarówno na mnożniku 8 jak i 9. Jakieś rady? E... Czy pamięci idą synchronicznie? Czuję się jak kompletny idiota, to mój pierwszy z platformą intela. O dzielnikach nie zapomniałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 O dzielnikach nie zapomniałeś ? Haha, touche' :D Zbyt długo nie kręciłem ;| W każdym razie na 1.4v leci na razie 3.5Ghz, memki na około 1Ghz. Napięcie podnoszone jedynie na CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No i z padła zrobił się ciekawy proc ;] Czekam na Pi do rankingu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Moglibyście podac odpowiedniki intelowskie A64 Tweakera i Clockgena? Bo Intel to dla mnie czarna magia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 http://www.tweakers.fr/memset.html http://www13.plala.or.jp/setfsb/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Czysty system bez kombinowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 ale mu voltów dowaliłeś [; jakie masz temperatury po wygrzaniu w orthosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) 61* Max na napięciu na screenie na 1000rpm. 51* Max na 1.46 @ 3.2 1000rpm. Na procu siedzi Karakorum. Ps. Chrzanię to, od teraz wyznacznikiem stabilności będzie dla mnie 32m ;) Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 nie przesadzajmy 1.6V to nie jest nie wiadomo jaka kosmiczna liczba. do testow jak najbardziej :P swoja droga to sie sam walcze z pi szczegolnie 32M przy 4ghz (8*500) z voltami bo mi menda nie chce przejsc dziada :( dochodzi do ktoregos loopa i "not exact in round" czy cos w podobie. moze w weekend dam po garach z voltami zebym sie nie denerwowal i moze przejdzie to pi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 A tak na marginesie, to normalne że na 1.46v mam w idlu w windzie non stop 20-21*? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2008 A jakie chlodzenie i pasta :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...