Palato Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Obstawiam że usmaży się przy 15 cyklu :D(zakładając te jego 1.9v). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Bulizzor jakie miales temperaturki na tym twoim chlodziwie jak miales ~4GHz? I jakie teraz? bo chcem sobie takie chlodziwo zakupic :), aa i czy z otwarta budą jedziesz?Na takim 1.8v to możesz nawet lecieć 24/7 pod warunkiem, że masz FC ;] 1.9v na AC/WC do benchów nierealne. Jedyne do czego się nada to do CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziarko Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Lanc chodzi ci o freon? jak tak to czy za 200zeta da rade cos kupic? albo nawet taniej?;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Lanc chodzi ci o freon? jak tak to czy za 200zeta da rade cos kupic? albo nawet taniej?;pNie. Za 200PLN możesz sobie kupić waciki. Ewentualnie pot'a do DI/LN2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 No za 200 raczej FC nie kupisz (gdybys składał sam, na używanych częściach, to może by się dało coś zrobić, ale raczej było by to niezbyt wydajne). Do tych 200 dolicz z 600-700zł i z taką kwotą już można zacząć o tym myśleć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Lanc z benchów zrobiłem 1M super PI :) wiecej nie próbowałem (bałem się że się usmaży) ;) Link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/be3d7ba09256fcbf.html Edytowane 4 Maja 2008 przez Bulizzor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Raczej by się nie "usmażył", bo 1M i chociażby 16M podobnie obciążają procka, choć ten drugi adekwatnie dłużej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 i właśnie te "dłużej" mnie przekonało by nie próbować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Nie ma ryzyka nie ma zabawy ;) Może spróbuj nocą przy otwartym oknie? /Cholera jasna. Ja powypisywałem taki pasujące do tematu a jakiś idiota większość pousuwał. ***** ***! Edytowane 4 Maja 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 może jak będzie na dworze minus 20C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 To moze kompa do lodowki tam jest chyba z -35 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 To moze kompa do lodowki tam jest chyba z -35 :Pw lodówce jest ok. +5*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziarko Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Ns5 to chyba post miesiaca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 może jak będzie na dworze minus 20C ;) To moze kompa do lodowki tam jest chyba z -35 :Paż sprawdziłem:D w zamrażarce jest -20 (u mnie przynajmniej) a w lodówce tak jak pisałem ok +5 lol:D EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Kupiłem Asusa P5KC za 299zł i jestem bardzo zadowolony :) Procek stabilnie śmiga na 3.4GHz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Zauważyłem dziwną rzecz, bawiłem się trochę dzisiaj z O/C i aktualnie procek chodzi na 2900Mhz, napięcie +100mV, 10x290Mhz, gdy daję 300Mhz na tym napięciu procesor niestabilny, powyżej 300 nie wstaje, ale jak dam 9x350Mhz na tym samym napięciu to odziwo wstaje i ładnie chodzi. Jest tylko jeden problem, działa tylko jeden rdzeń, CoreTemp pokazuje temperaturę tylko jednego rdzenia, SuperPi włączone jednokrotnie na 1M liczy około 21 sekund, gdy włączę dwa programy SuperPi to liczy próbkę 1M ponad 40 sekund dla obu próbek, czyli widać że działa jedno jajko. Czy to sa objawy przekręcenia procesora?? Rozumiem słabszą wydajność, bo jest mniej więcej tak samo wydajny jak na 2900Mhz, ale zeby działał tylko jeden rdzeń?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) SPI wykorzystuje tylko jeden rdzeń, co możesz bardzo łatwo zaobserwować ustawiając koaligację na tylko jedno jajo(taki sam wynik). Edytowane 6 Maja 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Sprawdź na Cinebenchu (test na 1, później na x cpu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doom Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 No tak, ale dlaczego na zegarze 2900Mhz gdy zapuszczę SPI na 1M to przechodzi obie próbki w czasie około 21 sekund, a ana ustawieniach opisanych wyżej w moim poście te dwie próbki przelicza w czasie ponad 40 sekund, tego nie rozumiem. Sam stwierdzam że to wina przekręcenia, bo mam słabą sztukę na O/C. Spotkaliście się z czymś takim wcześniej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Moglby ktos zapodac jakiegos linka jak sie zabrac za OC E2160, plyta glowna jak w sygnaturce), ewentulanie moze ktos moglby w skrocie opisac jak sie zabrac za OC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Moglby ktos zapodac jakiegos linka jak sie zabrac za OC E2160, plyta glowna jak w sygnaturce), ewentulanie moze ktos moglby w skrocie opisac jak sie zabrac za OC :):legal: do tematu o plycie. tam jest faq i czytac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Moglby ktos zapodac jakiegos linka jak sie zabrac za OC E2160 ewentualnie masz tu kilka linków ;): http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=...&action=all http://forum.pclab.pl/t197951.html http://www.dzikie.net/index.php?art=oc_guide_by_dzikie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Dzięki wielkie Czy to normalne ze na defaulcie w idel temp. procka 33 stopni, a po podkręcenia (230x9) w stresie (2xSP2004 Orthos) po 10 minutach dochodzi do 60 stopni ? Edytowane 6 Maja 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Na boxie? Tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Mane polecam lekturę przynajmniej 10 stron wstecz, otrzymasz odpowiedzi na pytania których jeszcze nie zadałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=357784 takie moje nie_full_stable :) biosowe 1,5V Edytowane 7 Maja 2008 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 (edytowane) Mam problem i dotyczy on albo cpu, albo mobo, ewentualnie grafiki. Otóż, zegar mojego 2160 to teraz 9x350, orthos daje rade, nie ma problemów z markiem 06 (11kpunktów przy gf9600. Plyta gł to Ga-p31-ds3l. Problem polega na tym że np po jakimś czasie grania w ut3 albo mostwanted (innych gier nie sprwadzałem) komputer się zawiesza, tzn zamraża raczej) zazwyczaj pomaga tylko reset, a w UT czasami odmraza się ale muuli strasznie. Czy problemem jest za wysoka temperatura procka w czasie grania? (w czasie testów orthosa podchodzi "tylko" do 60stopni. Czy to grafika się gotuje? Co obstawiacie? Testowałem na 3 biosach plyty głównej i przy 2 wersjach sterowników od nvidii. ps. teraz widze jak noobowo brzmi ten post, ale nie chce mi się juz go poprawiac, wiadomo o co chodzi. Edytowane 7 Maja 2008 przez Ardeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 ja bym obstawiał przekręcony GPU, spróbuj obniżyć taktowanie o 5-10MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieek Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 ja bym obstawiał przekręcony GPU, spróbuj obniżyć taktowanie o 5-10MHzNie wiem ile bierze ten 9600GT ale moze zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 jesli masz tego mc-350 co miales go brac, to raczej nie zasilacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...