aldam Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wątpie żeby używali rdzeni z 4 MB i blokowali aż 3 MB. Przy E4400 i E4500 widnieje M0 - http://processorfinder.intel.com/List.aspx...c=&OrdCode= Wiem, aż dziwne ale to oficjalna strona intela. imo powinno być M0 dla allendale i G0 dla conroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A sa jakieś różnice miedzy L2 a G0 m.in. jeśli chodzi o OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 No większość G0 robi 3.6 GHz w okolicach default Vcore. M0 koło 3.3 GHz na default Vcore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) A czy G0 jest nowsze, w sensie aktualnie produkowane? Ze stronki intela wynika tylko, że L2 mniej się grzeją. Edytowane 23 Lipca 2007 przez Wujek Albert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 A czy G0 jest nowsze, w sensie aktualnie produkowane? Ze stronki intela wynika tylko, że L2 mniej się grzeją. G0 jest najnowszym steppingiem tutaj małe porównanie poboru mocy http://www.matbe.com/articles/lire/385/cor...leron/page5.php np 3.0 ghz G0 = 2.4 ghz B1 w load Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 super, super, tylko kiedy wchodzą do sklepów? 3.6ghz mi całkowicie wystarczy... tzn mowa o G0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) O fajna tabelka, no nieźle ten intel kituje :) Czyli brać G0 i 3giga prawie jak w banku. Dzięki za info. PoZdro Edytowane 23 Lipca 2007 przez Wujek Albert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 super, super, tylko kiedy wchodzą do sklepów? 3.6ghz mi całkowicie wystarczy... tzn mowa o G0przeczytaj post wyżej, przeczytaj kawałek postów o c2d i napisz czy masz jeszcze jakies pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 chyba nie mam ;) napisałem do sklepu jeszcze profilaktycznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 chyba nie mam ;) napisałem do sklepu jeszcze profilaktycznie :) Wątpie, że w sklepie sami to sprawdzą . Czeka mnie spacer po kilku sklepach :) Tutaj kilka informacji potrzbenych do identyfikacji nowego M0 http://www.ocforums.com/showthread.php?t=519106 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wiadomo już jakie numery S-Spec będa miały M0? Czy na pudełku jest nadrukowany CPUID? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 sSpec jest podany na końcu Product Code na każdym pudełku, tak więc łatwo rozpoznać stepping. A to G0 przy Pentium Dual-Core to raczej bląd. Musi być M0 skoro E4400 i E4500 taki mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Albert Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 sSpec jest podany na końcu Product Code na każdym pudełku, tak więc łatwo rozpoznać stepping.Tak ale z tego co widzę w powyższych opisach znany jest tylko CPUID, a to chyba tylko w odczycie widać, no różnice są jeszcze w rozmieszczeniu elementów, ale sklepy rzadko chcą współpracować w tej kwestii :( A to G0 przy Pentium Dual-Core to raczej bląd. Musi być M0 skoro E4400 i E4500 taki mają.W sumie fajnie by było. Może ktoś ma już SLA8Z lub SLA93 i mógłby zarzucić fotkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Nie napalajcie sie tak strasznie,zobaczymy jak bedą sie krecic sztuki sklepowe bo w testach to przewaznie wyglada rózowo a pózniej płacz :lol2: No większość G0 robi 3.6 GHz w okolicach default Vcore. M0 koło 3.3 GHz na default Vcore. skąd wiesz że wiekszosc tyle zrobi testowales pare sztuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Czytałem recenzje i opinie po forach, rzadko sie słabsze sztuki trafiały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Czytałem recenzje i opinie po forach, rzadko sie słabsze sztuki trafiały. Kiedys tez NIBY e2140 sie fajnie krecily... a wszystko zabil FSB WALL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Czytałem recenzje i opinie po forach, rzadko sie słabsze sztuki trafiały.zobaczymy jak to bedzie w praniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 Wątpie, że w sklepie sami to sprawdzą . Czeka mnie spacer po kilku sklepach :) Tutaj kilka informacji potrzbenych do identyfikacji nowego M0 http://www.ocforums.com/showthread.php?t=519106 pcprojekt raczej podaje takie rzeczy, kilka razy mi odpisali jak pisalem o serie czy steppingi jakie mają na stanie A co do napalania się... cóż... stara seria jest przebrana, wiec trafić w nowej serii fatalnego procka, (gorszego od przeciętnego z pozostałych ze starego stepingu) to juz trzeba miec pecha @Sector19 Właśnie, trzeba sprawdzić co zrobili tym razem, moim zdaniem idiotyczne posuniecie z tym wallem ale cóż... coraz mniej rzeczy zaczyna mnie dziwić w obecnych czasch :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 sSpec jest podany na końcu Product Code na każdym pudełku, tak więc łatwo rozpoznać stepping.Ja mam zamiar odwidzić kilka sklepów, więc jeżeli ktoś wie jak po oznaczeniach na pudełku rozpoznać M0 to niech napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) Myślicie, że M0 będą na dniach? Kupiłem E2140, ale jeśli za kilka dni mogę mieć procesor na nowym steppingu, to odeśle tego E2140 i poczekam. Zapłaciłem 267zł składając zamówienie w Apollo w piątek i właśnie tyle mi zwrócą, a teraz ten sam procek kosztuje 240zł, więc na tym nie stracę. Edytowane 23 Lipca 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Myślicie, że M0 będą na dniach? Kupiłem E2140, ale jeśli za kilka dni mogę mieć procesor na nowym steppingu, to odeśle tego E2140 i poczekam. Zapłaciłem 267zł składając zamówienie w Apollo w piątek i właśnie tyle mi zwrócą, a teraz ten sam procek kosztuje 240zł, więc na tym nie stracę.Ja czekam na nowy M0. Co da nowy stepping zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzwoniłem do apollo i przy okazji spytałem o nowy stepping E2100. Gość powiedział, że jeszcze jest niedostępny i że jeżeli pojawia się informacja o pojawieniu się na rynku nowego steppingu, to do realnej sprzedaży trafi on za jakieś półtorej miesiąca. :| Nie wiem, czy tak późno go dostaną, czy dostaną od razu, ale najpierw chcą wyprzedać to co mają na magazynie... aldam W jakim sensie czekasz? Zamówiłeś i czekasz, czy czekasz, aż będziesz mógł go kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) Myślicie, że M0 będą na dniach? Kupiłem E2140, ale jeśli za kilka dni mogę mieć procesor na nowym steppingu, to odeśle tego E2140 i poczekam. Zapłaciłem 267zł składając zamówienie w Apollo w piątek i właśnie tyle mi zwrócą, a teraz ten sam procek kosztuje 240zł, więc na tym nie stracę.Na nowym steppingu napewno wykrecisz E2140 na 3.5GHZ dev core,czekacie na to jak na jakies zbawienie :lol2: a zakładam sie ze wszystko zniweczy fsbwall ale życze powodzenia i trafienia dobrej sztuki Edytowane 24 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzwoniłem do apollo i przy okazji spytałem o nowy stepping E2100. Gość powiedział, że jeszcze jest niedostępny i że jeżeli pojawia się informacja o pojawieniu się na rynku nowego steppingu, to do realnej sprzedaży trafi on za jakieś półtorej miesiąca. :| Nie wiem, czy tak późno go dostaną, czy dostaną od razu, ale najpierw chcą wyprzedać to co mają na magazynie... aldam W jakim sensie czekasz? Zamówiłeś i czekasz, czy czekasz, aż będziesz mógł go kupić? Nie wierzę, że trzeba tyle będzie czekać! Tak czy inaczej, jak ktoś chce już w tym momencie mieć nowy stepping, to zawsze może sobie kupic o 100 droższego E4500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 dopiero jak pozbeda sie tego co maja, wysla nowe zamówienie... jak wszyscy beda czekac 1,5 miesiaca to wtedy MO bedzie dopiero za 3 miechy :D imo nie ma sensu czekac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 Dzwoniłem do apollo i przy okazji spytałem o nowy stepping E2100. Gość powiedział, że jeszcze jest niedostępny i że jeżeli pojawia się informacja o pojawieniu się na rynku nowego steppingu, to do realnej sprzedaży trafi on za jakieś półtorej miesiąca. :| Nie wiem, czy tak późno go dostaną, czy dostaną od razu, ale najpierw chcą wyprzedać to co mają na magazynie... aldam W jakim sensie czekasz? Zamówiłeś i czekasz, czy czekasz, aż będziesz mógł go kupić? wszystkie części będę miał za tydzień. Zostaje mi do kupienia ten nieszczęsny procesor. Trochę z tym terminem przegieli. Chyba, że rzeczywiście będą go przetrzymywać na magazynie. Nie wiem czy nie szybciej i łatwiej będzie mozna dostać e4400 na M0. Ale tutaj będzie konieczne wyłożenie większej sumy. Na nowym steppingu napewno wykrecisz E2140 na 3.5GHZ dev core,czekacie na to jak na jakies zbawienie :lol2: a zakładam sie ze wszystko zniweczy fsbwall ale życze powodzenia i trafienia dobrej sztukiAkurat dla mnie istotniejszy jest mniejszy pobór mocy nowego steppingu. Podobno jest on wykorzystywany w prockach mobilnych. Nie wierzę, że trzeba tyle będzie czekać! Tak czy inaczej, jak ktoś chce już w tym momencie mieć nowy stepping, to zawsze może sobie kupic o 100 droższego E4500.100zł gdzie? btw może za niedługo będzie e2180. Pewnie już na nowym M0. Niby premiera 26 sierpnia, ale znając intela już koło 10.08 będzie dostępny. Jednak to i tak długo:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 predzej 10 wrzesnia ;) intel miał wycofac e2140, ale ze wzgledu na swietna sprzedaz zrezygnował z tego pomysłu ;) co za tym idzie e2180 wchodzac na rynek miał wyprzec z obiegu e2140 ;) jednak wszystko sie zmieniło, ceny spadna ale nie tak duzo jak by spadły gdyby wycofano e2140 :D i dzieki temy IMHO wejscie e2180 sie opozni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 predzej 10 wrzesnia ;) intel miał wycofac e2140, ale ze wzgledu na swietna sprzedaz zrezygnował z tego pomysłu ;) co za tym idzie e2180 wchodzac na rynek miał wyprzec z obiegu e2140 ;) jednak wszystko sie zmieniło, ceny spadna ale nie tak duzo jak by spadły gdyby wycofano e2140 :D i dzieki temy IMHO wejscie e2180 sie opozni ;) http://www.bit-tech.net/news/2007/07/18/in...ing_e2140_cpu/1 We have learned that, instead of just phasing it out with faster products, Intel is going to continue the squeeze on AMD and just drop the price of the Pentium E2140 processor when it launches the E2160 and E2180 on August 26th. Termin pewnie będzie dochowany. e2140 będzie po prostu nadal dostępny jako główny konkurent x2 3600+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 ale gdyby e2140 "zniknął" ceny 2160/2180 musiały by spasc bardziej :D chociaz z drugiej strony cena e2140 jest/bedzie na tyle niska ze i tak bedzie to bez roznicy ;) btw tez mialem zamiar czekac na e2180 ale stwierdzilem ze nie warto... skusiło mnie za to, to ze 140 kosztuje ~240 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) przy jakim fsb zazwyczaj jest ściana dla e2140/e2160? Edytowane 24 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...