Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Takie 3GHz to wiesz... 15 minut Orthosa to wiesz.. icon_biggrin3.gif Zapuść 3D Marka 2005, tak, żeby przeszedł całe, razem z CPU Test. Ten test procesora jest bardzo wymagający. U mnie jak zwykle go przejdzie to komp jest stabilny. Na boxie możesz poszaleć, bo to wcale nie takie złe chłodzenie. Tak do 1,42V to spokojnie - przynajmniej u mnie. Wiem wiem, ale nie lubie czekać na orthosa :-P Znaczy sie teraz nie mam zabardzo czasu :wink: Szkoda że ten box ma aluminiowy spód :? A nie tak jak np w E4300 miedziany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jeżeli na 3,1GHz szybko się wywala, to masz walla tak nisko... Niby M0, a tu tak słabo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Jeżeli na 3,1GHz szybko się wywala, to masz walla tak nisko... Niby M0, a tu tak słabo...Chyba raczej zaczyna papu brakować. PS. Widzę w sygnaturce,że jedziesz na pasywnej Ninji , jakie temperaturki przy takich taktach i napięciu? Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Jeżeli na 3,1GHz szybko się wywala, to masz walla tak nisko... Niby M0, a tu tak słabo... Nie o walla chodzi jakby był wall to by sie nie uruchomił na 3,1ghz, poprostu za mało V ;] UPDATE: 3ghz@1,27v :wink: Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opanuj się z tymi screenami :PP 30 min Orthosa to też nic. Nieraz miałem tak, że szedł u mnie dwie godziny (blend), a CPU Testu w 3D Marku 2k5 nie przechodził... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 jakby był wall to by sie nie uruchomił na 3,1ghzA jak wyjaśnisz że mój proc sie wiesza przy starcie kompa na FSB 350 MHz na dwóch płytach niezależnie od napięć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opanuj się z tymi screenami icon_razz.gifP 30 min Orthosa to też nic. Nieraz miałem tak, że szedł u mnie dwie godziny (blend), a CPU Testu w 3D Marku 2k5 nie przechodził... :wink: A jak wyjaśnisz że mój proc sie wiesza przy starcie kompa na FSB 350 MHz na dwóch płytach niezależnie od napięć? Kiepska sztuka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Że 80 MHz więcej nie zrobi na żadnym napięciu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zdarzają sie poprostu sztuki które mają walla na pewnym fsb i nawet 2v im nie pomoże :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) A mój "nieszczęsnik" na 3,3GHz ładuje Win, ale większe obciążenie = freez. To jest wall. Mogę mu dać 1,65V, ale to i tak nic nie zmieni. Skoro uważasz, że to przez brak papu, to mu daj więcej :) BOX, czy nieBOX, 1,4V lekutko zniesie :D A tak w ogóle, to odczyty z programików to można se o d*** rozbić... To tak jakbym podawał, że mój leci na 3GHz na 1,23V :wink: Ninja na pasywie daje radę, będzie pewnie ok ~70*, nigdy nie robiłem bardzo dokładnych pomiarów :wink: Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez arek1313 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A tak w ogóle, to odczyty z programików to można se o d*** rozbić... To tak jakbym podawał, że mój leci na 3GHz na 1,23V icon_wink3.gif No nie przesadzaj, programy zawsze są jakimś tam punktem odniesienia, i na jakiej podstawie twierdzisz że twój na 1,23v robi 3ghz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Fredek ja wiem o wallu, ale chwile temu nie pisałeś że jakby był wall to by nie wstał, a nie wieszał sie. U mnie własnie sie wiesza, na 348 chwile później, 346 przy ładowaniu Windowsa. Dlatego mimo wszystko pasuje wall, dziwny ale co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 To na 100% wall. Odczyty z programów mijają się z rzeczywistością. Mimo, że ustawimy np 1,3V , to napięcie często odbiega od ustawionego. Na dodatek mamy jeszcze vdroop... Najlepszym punktem odniesienia są pomiary miernikiem + porównanie tego co software pokazuje. Sprawę walla doskonale przerobiłem na dwóch E jakie miałem. E2140 miał walla >415MHz, E2160 walluje od ~366. To nie jest tak, że jak procesor ma walla, to się nie włącza... Sector19, powiedz coś :wink: BTW: spróbuję za wszelką cenę odzyskać mojego byłego 2140 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 no własnie jak ma walla to sie nie włacza ;) dlatego nazywa sie wall :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Sector jest offline na jakiś czas, także raczej nic nie powie ;]]] Ja od siebie powiem tyle, że u mnie mobo nie bootuje po osiągnięciu wall'a, przy ustawieniu w windzie za wysokiego fsb komp łapie freeza i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davvid Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Lanc, ale masz tak, że np. fsb 370mhz full stable, a już 372 za nic nie zabootuje? Bo tak naprawde powinien się objawiać fsb wall (zgodnie z nazewnictwem). Jednak u siebie (na e2140 i c420) zauważyłem, że objawia się tak jak opisuje m.in. arek1313. Czyli wychodzi, że to taki fsb wall, ale bez sprecyzowanego walla ;) Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez davvid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja miałem 415 full stable, 416 wybitnie unstable, 417 non-boot :-| Rekord to 425 z Win, nie wiem jakim cudem :lol: Walidacja była :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Panowie łol nie łol ja ta tam uważam , że gdyby 90% M0 robiło 3.0ghz na takim napięciu jak u Fredeka to byłoby super. Przecież seria E2000 od poniedziałku będzie w cenie 200-320 zł. Czego więcej chcieć... @Fredek Prosiłeś, żeby Ci wybrali tą serię czy w ciemno kupowałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1313 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Nie no, jak zaczniemy mówić, że 3GHz OC to doskonały wynik... >3,5GHz jest prawdziwe OC :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) @Fredek Prosiłeś, żeby Ci wybrali tą serię czy w ciemno kupowałeś? Pierwszy z brzegu :-P 3,1ghz@1,3v@ 3d marki 01,03,05 łącznie z CPU testami stable :D Myślałem że to L2, bo jakieś takie ostatnie sztuki leżały na półce a tu M0 :rolleyes: Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Nie no, jak zaczniemy mówić, że 3GHz OC to doskonały wynik... >3,5GHz jest prawdziwe OC :lol:imho 3.0ghz za 200zł to bardzo dobry wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja miałem 415 full stable, 416 wybitnie unstable, 417 non-boot :-| Rekord to 425 z Win, nie wiem jakim cudem :lol: Walidacja była :rolleyes: mój pdc ma walla na 415 - nie ważne czy 9x czy 8x i tak nie wstaje powyżej tego :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) Napięcie 1,4v i mała validacja Klik, więcej na boxie nie daje :P Ale 3,4ghz jest :wink: Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Lanc, ale masz tak, że np. fsb 370mhz full stable, a już 372 za nic nie zabootuje? Bo tak naprawde powinien się objawiać fsb wall (zgodnie z nazewnictwem). Jednak u siebie (na e2140 i c420) zauważyłem, że objawia się tak jak opisuje m.in. arek1313. Czyli wychodzi, że to taki fsb wall, ale bez sprecyzowanego walla ;) Celeron 420: FSB 380 - full mega stable na minimalnym z mozliwych napięć FSB 381 - 0 reakcji, nie bootuje, niezaleznie od napięcia / w windzie freez w momencie kliknięcia Set FSB. E2160: FSB 410 - śmiga FSB 411 - freez / no boot, albo boot tylko, że z 200x9 ;] Pierwszy z brzegu :-P 3,1ghz@1,3v@ 3d marki 01,03,05 łącznie z CPU testami stable :D Myślałem że to L2, bo jakieś takie ostatnie sztuki leżały na półce a tu M0 :rolleyes:A ja nie mam grafy i nie mam jak sprawdzić 3D Marków [; No ale proc od 3 dni liczy Seti i WCG 24/7 i ani razu się nic nie wywaliło, 0 bsodów czy podobnych rzeczy :) Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Napięcie 1,4v i mała validacja Klik, więcej na boxie nie daje :P Ale 3,4ghz jest :wink:Jeszcze kwestia stabilności ale ja juz napewno bedę szukał M0 patrząc po twoich wynikach. Czekam jeszcze na wyniki bsel moda kolegi awq i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A po czym poznać że to MO bo ja kupiłem w piątek e2160 i może jestem jednym ze szczęsliwców :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A po czym poznać że to MO bo ja kupiłem w piątek e2160 i może jestem jednym ze szczęsliwców :-D http://processorfinder.intel.com/List.aspx...c=&OrdCode= na pudełku jest info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam L2 a mialem taką nadzieję :-( Dzięki za pomoc Edytowane 24 Sierpnia 2007 przez krzychu26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Panowie łol nie łol ja ta tam uważam , że gdyby 90% M0 robiło 3.0ghz na takim napięciu jak u Fredeka to byłoby super. Przecież seria E2000 od poniedziałku będzie w cenie 200-320 zł. Czego więcej chcieć... 200zł ? :o, co takiego jest w poniedziałek :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorer Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Duża jest różnica w OC między M0 a L2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...