Cichy_killer Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 @Sector19 O czasie to nawet mi nie mów :P System to jeden wielki śmieć, pamiętający bardzo zamierzchłe czasy więc się nie bawiłem w jakieś tam optymalki pod spi. Jak będzie czas na zrobienie nowego bloku (narazie istnieje tylko na papierze :P) i nowy systemik zapodam to się będę bawić. A tak to moge sobie pokręcić... palcem w... nosie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Co do E2180... CPU-Z http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=240485 I Spi też się znajdzie http://www.hwbot.org/result.do?resultId=645015 Memki + sys = syf ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy_killer Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Czyli dla chcącego nic trudnego :P @Lanc Moge ci pokazać lepszy czas na niższych taktach CPU. Tyle że mamki "troche" szybsze: :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Yhym.. Daj mi takie pamięci :P ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) co do PI : wrzucilem mnozik x9 , dalem fsb 378 , ramy dzielone w stosunku 1:1,5 i wyniki juz o wiele lepsze. Czyli co najlepiej jak najwyzsze fsb trzymac? :D to moze walne mnoznik 6x hehe i dam 500 :lol: Bo przyznam ze to troche dziwne ze proc @ 3500 (350x10) w Pi sprawuje sie gorzej niz @ 3400 (9x378) może ktos mnie nakierowac o co chodzi itd,.? jezeli chce miec na codzien 3ghz (bo na kij wiecej? PI przeciez codziennie nie bede liczyl a windows/gry i tak zapierniczają) to chyba lepiej 8x375 niz 10x300 ? Czy zmienianie mnoznika zle wplywa na procesor? CZekam na jakies wyjasnienia bo nie za bardzo czaję :wink: Edytowane 23 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 350x10 vs 378x9 przy takim samym dzielniku pamięci w obu przypadkach > opcja z wyższym FSB będzie większa po prostu. Zmiana mnożnika nijak wpływa na procesor :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Zaraz wiec mowisz aby ustawiac jak najwyzsze mozliwe fsb? Hmm chyba przeprowadze jakies testy i wkleje tu, co prawda max mojego proca to tylko 2700Mhz, ale moze to wyjasni cos sprawe fsb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Tylko w przypadku, gdy memki na twoim aktualnym ustawieniu nie mają Max mhz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 ja przy 3152Mhz mam w PI 18.719s przy 1M, czyli nie wielka różnica w porównaniu z 3600MHz Lanca :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Od zawsze najwazniejsze jest jak najwyższe FSB dla procka i jeszcze pamiątki synchro z nim. Jak pamiątki nie wyrabiają przy takim FSB to lepiej obinizyc FSB dla procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Opłaca sie dołożyć do 2180 w stosunku do 2160 czy nie ma to sensu? Proc bedzie chodzil na MSI p35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 MARTiiii te czasy dawno mineły torque w zwiazku z tym ze jest wieksza szansa na codzienna prace przy zworec 333 (MSI) na procku z mnoznikiem 9 niz 10 twoj wybor powinien pasc na E2160 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 torque bierz e2160 . ja mam e2180 a i tak zmieniam mnoznik na 9 i dzieki temu wieksze fsb = wieksza wydajnosc (ponoc :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traxas Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) torque w zwiazku z tym ze jest wieksza szansa na codzienna prace przy zworec 333 (MSI) na procku z mnoznikiem 9 niz 10 twoj wybor powinien pasc na E2160 Wyszedłem z tego samego założenia i kupiłem E2160. W tym tygodniu zobaczę jak się kręci. Edytowane 24 Października 2007 przez Traxas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 E2160 juz mam :) teraz sie udam po mobo ram etc. Wieczorem moze znajde troche czasu i to poskladam i zobacze jak dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) hmmm u mnie tak na szybko wyglada to tak: moze zmienic na 2180 i zrobic z 4GHz xD Edytowane 24 Października 2007 przez Radeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 @Radeon: jakie Vcore, Vdimm i jakie chlodzenie CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 hmmm u mnie tak na szybko wyglada to tak: hehe Widze wszyscy w wir podkrecania... to ja jeszcze powiem tak... Wczoraj z nudow wzialem i troche pokrecilem E2160... i doszlo 3798MHz ale bardzo chcialem zrobic 3800... lecz zlapal mnie fsbwall :rolleyes: i Dup%... Chociaz wynik wporzadku jak na BOX'a i 1,575v :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Może zadam głupie pytanie ale dlaczego mam jeden rdzeń: To samo pokazuje Intel Processor Id Util (wyświetla informację o tym że jeden rdzeń jest zablokowany) i task menager. System to XP x64 „Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI” Menadzer urządzeń widzi dwa procki. Edit: Niewiem co było z tą durną windą ale po reinstalce jest już dobrze ... Edytowane 25 Października 2007 przez Outlander Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Kurcze, ładne te 2160 macie, mój max to 3100mhz na napięciu powyżej 1.4v :( . Mam takie pytanie dotyczące eist i c1 -czemu większość z ludzi to wyłącza? Bo widzę , że większość ludzi w necie wyłącza te funkcje -czy ona coś pogarsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 MARTiiii te czasy dawno mineły hehe coz widac moja wiedza zatrzymala rok temu albo i dawniej :blink: Chyba sie douczyc musze o tych dwu rdzeniowkach i ddr2 :lol: Czyli co walic ile wlezie mhz? Mi sie wydaje ze jednak 9x333 bedzie wydajniejsze niz 10x300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelekmal Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 czym chłodzicie swoje e2160 @ ~3000 i czy daje radę?? szukam czegoś w okolicach 100zł, możecie coć polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Ja swojego chłodzę scythe mine i jestem cholernie zadowolony , kosztuje 100 z hakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 czym chłodzicie swoje e2160 @ ~3000 i czy daje radę?? szukam czegoś w okolicach 100zł, możecie coć polecić? Heheheh do 3,0GHz @ niskie napiecie (do 1,4v) spokojnie starcza BOX !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Yhym.. Daj mi takie pamięci :P ;]chcesz kupic? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Heheheh do 3,0GHz @ niskie napiecie (do 1,4v) spokojnie starcza BOX !!!Dokładnie. Jesli sie nie załączy Orthosa to temp w okolicy 50C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) czym chłodzicie swoje e2160 @ ~3000 i czy daje radę?? szukam czegoś w okolicach 100zł, możecie coć polecić? dobre pytanie, wlasnie mialem takie zadac, wiec sie przylaczam. Nie chcialbym przerostu formy nad trescia, czyli chlodzenie prawie w cenie procka. Heheheh do 3,0GHz @ niskie napiecie (do 1,4v) spokojnie starcza BOX !!! powaznie? ale chyba minus orthos? Dokładnie. Jesli sie nie załączy Orthosa to temp w okolicy 50C czyli orthos bardziej podgrzewa proca niz jakakolwiek gra (smarkow nie uzywam)? Edytowane 25 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 czyli orthos bardziej podgrzewa proca niz jakakolwiek gra (smarkow nie uzywam)?Tak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) ale jak cos nie jest orthos-full-stable lub jest orthos-too-hot to mozna to olac i jechac dalej na BOXie jak gry i programy chodza ok? Edytowane 25 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Jak nie chce Ci sie orthosem testować to 2-3 godziny wymagającej gierki i zobaczysz czy jest stabilny a przecież grasz na codzień w gry a nie w orthosa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...