Skocz do zawartości
ath

Pentium Dual Core E2140 / E2160 / E2180 / E2200 / E2220

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem który polega na tym, że po oc gdy wyłączyłem kompa na noc i chciałem włączyć go rano to nie chciał wystartować... zrobił parę restartów (monitor nic nie załapał wiec nie wiem co sie ladowało) i przywrócił ustawienia fabryczne ;/ jednak po ponownym podkręceniu wszystko chodzi- mogę go restartować a ustawienia zostają jednak gdy zostawię kompa wyłączonego na dłużej ustawienia wracają do standardowych :?: ORTHOS po oc chodził 7h i nic nie wywaliło. Wie ktoś ocb?

komp jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie chce mi dzialac ten nowy speedfan 4.34 beta sciagnalem i nie chce odpalic a w debug.nfo taka linijka jest:

2007-11-20 18:08:31 - Error opening NVCPL.DLL!

co to moze znaczyc?? da sie jednak jakos odpalic tego sf?

EDIT: Odpalilem kompa na 3,4ghz 1,4V wiecej nie probowalem z powodu dupnego ramu <_<

http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1107/3dd7f.jpg

Edytowane przez pavel54

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. właśnie odpaliłem nowy sprzet no i oczywiscie wstepnie skrecilem proca e2160 M0, bez podnoszenia napiecia w tej chwili idzie 9x300 wiecej nie probowalem. mozecie mi podac jakis dobry program ktory pokazuje temperature proca ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu trzeba kupować w dużych sklepach, żeby trafić na M0, tam gdzie obrót towaru jest duży i na pewno nic tam nie leży zbyt długo. Zresztą trafienie M0 nie gwarantuje ekstra OC.

dokladnie moja L2 leci na standardzie 300x9 do 3 giga potrzebuje juz 1,425 cos kolo tego

wiec te l2 nie sa takie zle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi, które lepiej brać, e2180 czy e2160? Offkoz pod względem OC, wiem, że może pytanie nie na miejscu trochę, ale dawno nie śledziłem tematów i jestem w plecy, a muszę coś na szybko kupić... Choćby statystycznie które lepiej się kręcą? I czy jest warto w ogóle zastanawiać się nad E2140??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiecie moze jaka rewizje e2140 maja w 4speed?

Ja brałem tam jakies 3 tygodnie temu i było MO. A jakie MO to widac w sigu.

Powiedzcie mi, które lepiej brać, e2180 czy e2160?

Selektorzy :-P mówili do niedawna, że 2160 lepiej niż 2180 ale mogło się pozmieniać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2160 mam w tej chwili puszczonego na 375x8. wszystkie napiecia default i stable. chcialem zrobic 429x7 ale pomimo najwiekszych staran nic nie wyszlo i dlatego zainteresowalem sie tym calym fsb wallem. Jednakze procek poszedl na 429x6 nie pamietam juz jakie napiecia ale byl stabilny. Zatem, mam tego walla kolo 429 czy nie skoro odpalilem na mnozniku 6? :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziołem ABITA IP-35 i DualCore 2160 (musiałem wczoraj zakupić sprzęt) tylko mam problem... Do tego wziołem GEILE 2x1gb ULTRA i nie banglają z tą płytą <ściana>... Doradźcie coś proszę z oferty AREST.pl w zastępstwie bo muszę wymienić dzisiaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wziołem ABITA IP-35 i DualCore 2160 (musiałem wczoraj zakupić sprzęt) tylko mam problem... Do tego wziołem GEILE 2x1gb ULTRA i nie banglają z tą płytą <ściana>... Doradźcie coś proszę z oferty AREST.pl w zastępstwie bo muszę wymienić dzisiaj...

Mialem IP-35 Mialem Geile Ultra (667 - na promosach) i wszystko ladnie chodzilo :), nie wiem co za problem... jak ci sie nie uruchamiaja to p-ozycz kosci jakies od koelgi... odpal na jego, pozmieniaj ustawienia i wloz swoje pamieci (ewentualnie zmien bios).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem rozwiązany - Geile moje wymagają 2.2V a bios źle ze SPD odczytuje i daje 1.8V... Dlatego się wieszały...

na dev ustawieniach wymagaja 2.2V :unsure: przetestuj je moze goldmemory,powinny tak pracowac przy 2.1V

NAwet 2,0v powinno stykac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

latają te procki pod 3,5ghz ? robi ktoś tyle na co dzień ?

kumpel kupił 2160 box na pałkę, 3,3GHz stock v :blink: najsss :]

Odpowiedzialem Tobie w temacie od Pitera...

Robic robia, ale zeby miec to na codzien to musi byc conajmnije sztuka 3,2GHz @ 1,3v bo potem to trzeba sporo podbijac napiecie i ostro chlodzic, a to juz sie mija z celem bo wole miec 3,3Ghz i cisze niz 3,5Ghz i glosno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi