Skocz do zawartości
selekta

Jak Naprawić Uszkodzony Windows Xp?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ostatnoi po skanowaniu skanerem on line wykryłem 56 wirusów, i trojanów. Wirusy zdezaktywowały mojego f-secure i windows jest niestabilny. Chciałby aby popodmieniał sobie uszkodzone pliki np z płyty . Podobno da się to zrobić z poziomu konsoli-ale jak????

może zna ktoś sposób na naprawę uszkodzonej windy?????

czekam na odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponowal format . Jest sens repair robic pochodzi z miesiac i znowu sie sypnie a swiezy system, łatki i bedzie ok. Dwie godziny roboty i bedzie pieknie jak w dolinie rospudy:).

ale ja nie chcę zrobić formatu chcę to naprawić.

jak bym chciał sformatowac to bym na forum posta nie zamieszczał :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzyj trybu instalacji naprawczej - odpal CD z XP , poczekaj aż się wszystko wczyta ( tak samo jak przy klasyczej instalacji systemu ) .

W pewnym momencie instalator powinien zakomunikować że wykrył na dysku poprzednią instalację systemu - spyta się co ma zrobić - usunąć tą wersję czy ją naprawić , pojaiw się chyba też 3 opcja .

Wskaż opcję naprawy , od tego momentu naprawa wygląda identycznie jak normalna instalacja na czystej partycji .

Po ok. 30 - 40 minutach system zacznie normalnie działać , a przy tym nie potracisz swoich ustawień i własnych plików z partycji systemowej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi