selekta Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Witam ostatnoi po skanowaniu skanerem on line wykryłem 56 wirusów, i trojanów. Wirusy zdezaktywowały mojego f-secure i windows jest niestabilny. Chciałby aby popodmieniał sobie uszkodzone pliki np z płyty . Podobno da się to zrobić z poziomu konsoli-ale jak???? może zna ktoś sposób na naprawę uszkodzonej windy????? czekam na odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 sfc /scannow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selekta Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 sfc /scannow no dobra ale kiedy i gdzie tą komendę wpisać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeksz Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Ja bym proponowal format . Jest sens repair robic pochodzi z miesiac i znowu sie sypnie a swiezy system, łatki i bedzie ok. Dwie godziny roboty i bedzie pieknie jak w dolinie rospudy:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selekta Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Ja bym proponowal format . Jest sens repair robic pochodzi z miesiac i znowu sie sypnie a swiezy system, łatki i bedzie ok. Dwie godziny roboty i bedzie pieknie jak w dolinie rospudy:).ale ja nie chcę zrobić formatu chcę to naprawić. jak bym chciał sformatowac to bym na forum posta nie zamieszczał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Uzyj trybu instalacji naprawczej - odpal CD z XP , poczekaj aż się wszystko wczyta ( tak samo jak przy klasyczej instalacji systemu ) . W pewnym momencie instalator powinien zakomunikować że wykrył na dysku poprzednią instalację systemu - spyta się co ma zrobić - usunąć tą wersję czy ją naprawić , pojaiw się chyba też 3 opcja . Wskaż opcję naprawy , od tego momentu naprawa wygląda identycznie jak normalna instalacja na czystej partycji . Po ok. 30 - 40 minutach system zacznie normalnie działać , a przy tym nie potracisz swoich ustawień i własnych plików z partycji systemowej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 no dobra ale kiedy i gdzie tą komendę wpisać???start -> uruchom -> cmd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selekta Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 start -> uruchom -> cmddoczłapałem się już do tego momentu i po wpisani komendy non stop włóż dysk z service packiem 2 -wkaładam dyski i nadal włóż dysk-ahhhhh.... ręce opadają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...