punek Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Witam! Mam pytanie.. jestem w posiadaniu ogromnej gotówki w kwocie 1000zł. Potrzebuje się przenieść z pIII 1000 na coś szybszego i bardziej przyszłościowego.. Mam DDRAM-y w ilośći 384mb (to wydaje mi się ze moze poczekać) Potrzebuje płyty głównej.. nie do podkręcania.. lecz, żeby była szybka i nie sprawiała mi problemu (ta którą mam aktualnie nie ma USB 2.0 i zanim cokolwiek zacznie się dziać mija 10s od momentu wcisniecia guzika POWER. Tego nie znosze. :) Grafike będe zmieniał w przyszłości (mam teraz Gf2Mx200) i myśle nad czymś pod PCI-e. Moje pytanie jest następujące: Czy lepiej kupić płyte z zintegrowaną grafiką z PCI-e (jeśli tak to co mogę kupić?) Na procesorach się nie znam, nie mam zamiaru podkręcać ani kombinować.. to nie dla mnie. (tu też nie wiem co kupić) Teraz tak.. czy zamiast ramu kupić kartę graficzną i działać na tym ramie co mam (zaznaczam ze on chyba jest 266MHZ) Czy kupić z 1GB czy też 2 Gb ramu w Dualu, i kupić płyte z zintegrowaną VGA? Coby przetrwać jakoś ten okres bez karty graficznej.. Tylko nie chciałbym kupić tej płyty lipnej zeby później nie żałować po włożeniu jakiejść dobrej grafiki. Wytrzymałem bez grania prawie rok czasu, także nic mi się nie stanie jeśli poczekam jeszcze 2m-ce na nową kartę graficzną. Mam nadzieje ze mnie zrozumieliście :) Pozdrawiam i liczę na ciekawe propozycje. P.S. Aha.. Części używane odpadają całkowicie.. muszę kupować w sklepie coby mieć FV. P.S.S. Chciałbym, żeby to w miarę cicho chodziło :) Zasilacz mam jakiś dziadowski 300W ale powinien wytrzymać normalne korzystanie z kompa.. Aha.. żeby nie było.. to mój podpis nie jest aktualny włąsnie od jakiegoś roku :) Edytowane 28 Lutego 2007 przez punek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jc Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zestaw by Sysak jest ELO i bedzie spoko MOBO Biostar tForce 6100 AM2______________________ 233złCPU AMD Sempron 64 3000+ Orleans BOX _________________ 186złRAM A-Data Vitesta 1GB 667MHz ____________________ 260złHDD Seagate 7200.10 80GB SATA2 ______________ 166złDVD-RW Asus DRW-1608P3S OEM _______________________ 114zł @Pioneer 111L - KLIKZasilacz Modecom MC-300 ATX 300W __________________________ 87zł 1k i w masz FW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) Zestaw by Sysak jest ELO i bedzie spoko MOBO Biostar tForce 6100 AM2______________________ 233złCPU AMD Sempron 64 3000+ Orleans BOX _________________ 186złRAM A-Data Vitesta 1GB 667MHz ____________________ 260złHDD Seagate 7200.10 80GB SATA2 ______________ 166złDVD-RW Asus DRW-1608P3S OEM _______________________ 114zł @Pioneer 111L - KLIKZasilacz Modecom MC-300 ATX 300W __________________________ 87zł 1k i w masz FW Chyba się nie do końca zrozumieliśmy.. Dyski i wszelkie potrzebne mi napędy już mam.. Napisze w skrócie: Mam 1k PLN Mam 384mb jakiegoś dziadowskiego DDR I jestem w kropce bo nie wiem czy kupić: OPCJA 1: Płytę+Procek+RAM (w takim wypadku na płycie musi być zintegrowana VGA bo chciałbym coś z PCI-E) CZY OPCJA 2: Płytę+procek+Karta graficzna (ram narazie włożyłbym te 384 które już mam) Teraz pytanie: czy uda mi się kupić za 1000zł OPCJE 2 z jakąś ciekawą kartą graficzną? Czy kupić OPCJE 1 dozbierać kasy i kupić jakąś kartę graficzną później za jakieś 600-700zł. Lubię grać w gry na dużych detalach, lubię mieć szybki procesor i dużo ramu :)) Aha.. nie wiem czy to nie zboczenie.. ale Sempron mnie jakoś dziwnie odstrasza :/ Wolałbym Athlona 64.. Na upartego może być coś spod znaczku INTELA (Core2Duo :) ) Bo ja nawet nie wiem które bardziej opłaca się kupować. Potrzebuje płyty głównej która będzie szybka i stabilna (nie musi być do podkręcania, kiedyś byłem bardzo zadowolony z płyty Gigabyte GA7VAXP a ona demonem podkręcania nie była.) Zastanawiam się nad platformą pod 939 czy coś takiego. Pozdrawiam Ogólnie szukam sprzętu przyszłościowego, nie jestem zwolennikiem zmian sprzętu z dobrego na najlepszy.. Ew. upgrade w przyszłości może się trafić.. ale to za jakieś 2 lata. Sorki, że tak długo ale staram się szczegółowo opisać mój problem coby nie wydać dla mnie DUŻEJ kasy w jakiś syf. Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item167887031_athlon...s3_1gb_ram.html Tylko ze nie ma zintegr. VGA :/ No i pamięć wolałbym puscić w ten tryb DUAL CHANELL czy jak to się pisze :) Edytowane 1 Marca 2007 przez punek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...