mattnick Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) Właśnie zastanawiam się czy taka opcja w ogóle mogłaby mieć miejsce. Wystarczyło by "tylko" przykręcić plexę z kanałem do boku dysku i uszczelnić, żeby woda obmywała gołe boki dysku. Jakie są wasze przemyślenia w tym temacie. Darujcie sobie pisanie że chłodzenie wodą dysków jest: bzdurą, niepotrzebne, kompletnie niepotrzebne i wszelkie tego typu... Edytowane 28 Lutego 2007 przez mattnick Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wodnik_9 Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 (edytowane) tylko jak będziesz chciał wyjąć dysk to będziesz musiał płyn spuścić a mi by sie to nie podobalo, poza tym dysk jest wykonany z aluminium i jak masz układ z miedzi to kupa. Też będe kombinował z chłodzeniem wodnym dysków bo chce je schować do jakiegość wyciszającego pudełeczka ale chyba bym się nie odważył ich zwodować - w dosłownym tego słowa znaczeniu. Edytowane 28 Lutego 2007 przez wodnik_9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Właśnie zastanawiam się czy taka opcja w ogóle mogłaby mieć miejsce. Wystarczyło by "tylko" przykręcić plexę z kanałem do boku dysku i uszczelnić, żeby woda obmywała gołe boki dysku. Jakie są wasze przemyślenia w tym temacie. Darujcie sobie pisanie że chłodzenie wodą dysków jest: bzdurą, niepotrzebne, kompletnie niepotrzebne i wszelkie tego typu... Daruje sobie... ale napsize ze bez sensu jest chlodzenie woda dysku bezposrednia. Nie bede wymienial wszytkich argumentow przeciw, bo i tak jest ich duze wiecej niz za. Bo w zasadzie w "za" jest tylko oszczednosc miedzi i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Koszt mały i efekt wystarczający, po co cos przyklejac kombinowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Właśnie zastanawiam się czy taka opcja w ogóle mogłaby mieć miejsce. Wystarczyło by "tylko" przykręcić plexę z kanałem do boku dysku i uszczelnić, żeby woda obmywała gołe boki dysku. Jakie są wasze przemyślenia w tym temacie. Darujcie sobie pisanie że chłodzenie wodą dysków jest: bzdurą, niepotrzebne, kompletnie niepotrzebne i wszelkie tego typu... Obawiam sie ze takie cos by za dlugo nie wytrzymalo klejenie powierzchni ktore sie nagrzewaja maja tylko wiekszy sens jesli maja podobna rozszerzalnosc ciepla potem zapewne nastapi rozszczelnienie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...