dns Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 U mej panny tez stoi komp na win 2000 (celina 600) i tez zdarzaja sie takie problemy z restartem.....np. jak podlacze zew. dysk twardy to slychac czasami ponowna inicjalizacje dysku........to tak jakby ktos odcinal na chwile od niego zasilanie i wlanczal znowu.....zatem na moje to moze byc albo zasilka albo ten win2000 ma cos nie tak jak trza..............pozdro!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Przy tego typu zjawisku jak "restartowanie" warto zawsze sprawdzić co się dzieje w trybie pracy minimum, tj. - ustawienia w biosie na Default/Normal - odłączyć wszystkie napędy (poza HDD) - wyjąć wszystkie karty rozszerzeń (poza graficzną) - wyłączyć w biosie wszelkie porty (COM, LPT itd.) - wyłączyć wszelkie zintegrowane urządzenia (modem, sieć itd.) - przełożyć pamięć do innego slotu (warto zamienić na inną) - zamienić zasilacz W takim stanie startujemy komputer i sprawdzamy jak się będzie zachowywał. Ewentualnie włączamy po kolei wszystko spowrotem. W WinXP należy wyłaczyć całą automatykę, zrzuty pamięci itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mila Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 restarty kompa to na 90 % wina zasilacza. mialem kiedys taki problem, nawet gdy odlaczylem polowe urzadzen, ktore mialem w kompie to i tak dalej sie restartowal, po wymianie na nowy o wiekszej mocy wszystko bylo OK. Najlepiej pozycz od kogos "wiekszy" zasilacz i potestuj.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JubY Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 a umnie narazie wszycho wporzo :D :D tak jak mówiłem, zmieniłem system z w2k na 98se i komp smiga jak szalony, zadnego niechcianego restartu od chwili zmiany systemu, a wykonuje różne dziwne rzeczy, jak coś to przed rozkręcaniem kompa spróbujcie zmienić system, umie pomogło więc i u was moze coś się na lepsze zmieni, a ja ciągne filmy, gram se w jakieś dziwne giery, słucham muzy, lub coś tam w progamach grzebie i nic, żadnego restartu :D:D:D (mama nadzieję ze tak zostanie) ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 ustaw opcje TOP PREFORMANCE - DISABLED w BIOS-ie - w wiekszosci wypadkow ustawienie tej opcji powoduje niestabilnosc, zawieszanie sie i restarty komputera. a tak btw to ostatnio ciagle restartowal mi sie komp na mobo Gigabyte 7VAX i nie wiedzialem czemu (podejrzewalem albo zwalone mobo albo opcje Top Performance) - rozlozylem wszystko i zlozylem na nowo i sie okazalo ze w kablu myszki bylo zwarcie miedzy przewodami, przy wtyczce - powodowalo blokowanie sie klawiatury i restart , ba momentami nawet nie moglem kompa zalaczyc, po zaizolowaniu przewodow wszystko wrocilo do normy :) I kto by mogl przypuscic ze mycha moze miec taki wplyw na kompa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 5 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2003 Witam!! Zasilacz zaliczył zgon!!! kupiłem nowy (siano za 70zł) "IMPET" 3.3V-20A +5V-30A +12-13A I napięcia trochę skaczą. Ale żadko. Po zmianie zailacza żadnych restartów. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punek Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Witam!!! Jednak większość miała rację. To zasilacz. Nie wyrobił i padł całkowicie. Musiałem kupić nowy. I działa docze. Ani jednego restartu. Dziękuje za zaglądanie do tego topic-a. I za wszsystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Punek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...