ath Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 (edytowane) homepage - http://titanquestgame.com/ screens - http://gry-online.pl/s055.asp?ID=75829 Titan Quest: Immortal Throne to pierwsze rozszerzenie do popularnego cRPG ze stajni Iron Lore. Gra wydana przez amerykańskie THQ stanowi przykład klasycznego mission packa, który ma zapewnić fanom podstawowej wersji Titan Questa co najmniej 12 godzin wyśmienitej zabawy. Zgodnie z zasadą „więcej, lepiej, ładniej” Immortal Throne oferuje nam zupełnie nową kampanię dla pojedynczego gracza, w której to naszym nadrzędnym celem jest podbicie całej Hellady. W realizacji tego zadania pomocne są umiejętności oraz bronie, jakie posiada wybrany przez nas bohater. Przy okazji warto nadmienić, że twórcy produktu umożliwili nam wykreowanie aż ośmiu niespotykanych wcześniej klas postaci. Dla równowagi zaimplementowali w swym dziele także sporą dawkę premierowych potworów. Monstrów, z jakimi za sprawą opisywanego add-onu walczymy po raz pierwszy w historii serii, jest dokładnie 20. Kontynuując wątek liczbowy, należy wspomnieć również o zwiększeniu poziomu doświadczenia, na który może awansować prowadzony przez nas wojownik. Obecnie najwyższy stopień, jaki pozwala osiągnąć rozszerzenie do Titan Questa, oznaczony jest numerem 75. Nasze zmagania z mitologicznymi kreaturami podzielone zostały na 30 misji. Aby wykonać poszczególne zadania, musimy do perfekcji opanować posługiwanie się bronią. Nie jest to proste, gdyż do naszej dyspozycji oddano aż 250 typów oręża oraz ochronnych pancerzy. Dodatkowo sami możemy tworzyć kolejne narzędzia zagłady, a także liczne artefakty, lecz do takich operacji wymagana jest spora ilość złota. Cenny kruszec możemy z kolei zdobyć chociażby w podziemiach Hadesu, który stanowi jedną ze sztandarowych lokacji Immortal Throne. Pozostałe miejsca rodem ze starożytnej Grecji także dają szansę na zyskanie ciekawych trofeów, które wypadałoby następnie z zyskiem przehandlować. Skoro mowa o kupnie i sprzedaży, nie wolno zapominać, że ewentualni nabywcy rozszerzenia do Titan Questa powinni zaopatrzyć się w podstawową wersję gry, gdyż jest ona niezbędna do uruchomienia dodatku spod skrzydeł grupy Iron Lore. ps. gra juz sie ukazala :] Edytowane 1 Marca 2007 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 :unsure: Nikt w to nie gra(ł) ? :huh: Ja po przejsciu podstawy kupilem sobie Gold Edition i z wielka przyjemnoscia zagrywam sie w ten tytul. Swietna zabawa, szczegolnie z nowym drzewkiem rozwoju: Dream Mastery. Przed chwila po Psionic Touch lekko wyciagnela sie koledze szyja :lol: Gra jest swietna, daje wiele rozrywki na wiele godzin, w milych, antycznych klimatach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 W podstawke grałem na prawde duzo, gre przeszedłem raz na podstawowym poziome trudnosci a na nastepnym jakies 80%. Czy w dodatku dostajemy jakis nowy akt, który uaktywnia sie po przejsciu podstawowej gry czy jest to tez nowa kampania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Nie mam zielonego pojecia, po prostu gram i czekam co sie wydarzy ;] Fajnie sie gra z nowymi skills'ami, bajecznie jest przypazdzierzyc komus i patrzec jak wylatuje w kosmos ;] Gra wiele zyskala w moich oczach razem z nowymi zdolnosciami. Mam nadzieje, ze cos sie zacznie po dojsciu do konca i unieszkodliwienia sam_wiesz_kogo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Też mam takową nadzieje, aczkolwiek jestem zły, że troche pospieszyłem sie z zakupem gry. Kupiłbym za 2 tygodnie, a w tej samej cenie miałbym podstawke + Immortal throne, a tak to musze dodatkowe pieniądze wywalic. Ogólnie, dla mnie TQ to drugi najlepszy hack'n slash pod Diabełku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Racja, to dla mnie tez drugi hack'n'slash, zaraz po Diabelku [; Ja kupilem GE za 15Ł ;] Podstawka wczesniej tyle kosztowala. Kupujac GE dostalem podstawke + 2 kopie IT :lol: Jedna gratis, bo sie laska w sklepie pomylila :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Ja w dodatek jeszcze nie pykalem ale kumpel gral i mowil cos o jakims dodatkowym akcie w Hadesie ponoc swietny :wink: . Chyba sie skusze ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Dzieki, czekalem az ktos to napisze... :P Myslalem, ze sam to odkryje i bedzie mi bardzo milo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ja się nagrałem w Titana > 3 miechy ... Gierka jest naprawdę niedoceniona. Pokłony dla twórcy zbrojowni - diablo się chowa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Nowy akt jest zajebiaszczy ;] Poziom wysoki, ale dla chcacego nic trudnego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 Jak to było z wyborem klasy czy postaci? Jest na początku czy tam dopiero inwestycja w skille powodowała specjalizację? Nie pamiętam, a porównuje wszystkie hacki (szukając różnic). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2008 Wybierało się profesję po kilku lvl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNS Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam, Od jakiegoś czasu pogrywam sobie w TQ Immortal Throne. Gra wypasiona, wszystko spoko ale dręczy mnie jej optymalizacja. Na moim configu: E8400, 2 gb ram patriot, gigabyte 8800 gts 512 przy obojętne jakich ustawieniach gra się tnie. Przy moim standartowym ustawieniu 1280 x 1024 wszystko na max gra ma przeważnie ok 85 fps jednak często się tnie fps spadają czasami potrafi przyciąc na 2,3 sekundy fps spadają do 0. gra się tnie zwłaszcza w podziemiach. Dziwna rzecz bo wszystkie inne gierki śmigają aż miło. jest na to jakieś lekarstwo???? Z góry dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skwarek2 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Witam, Od jakiegoś czasu pogrywam sobie w TQ Immortal Throne. Gra wypasiona, wszystko spoko ale dręczy mnie jej optymalizacja. Na moim configu: E8400, 2 gb ram patriot, gigabyte 8800 gts 512 przy obojętne jakich ustawieniach gra się tnie. Przy moim standartowym ustawieniu 1280 x 1024 wszystko na max gra ma przeważnie ok 85 fps jednak często się tnie fps spadają czasami potrafi przyciąc na 2,3 sekundy fps spadają do 0. gra się tnie zwłaszcza w podziemiach. Dziwna rzecz bo wszystkie inne gierki śmigają aż miło. jest na to jakieś lekarstwo???? Z góry dzięki za odpowiedzi Nie możliwe kumple grał na jakimś Acerku i trochę cięło, zmień stery poszukaj na forum oficjalnej stronki, napisz do producenta...a gra faktycznie fajowa:) Bossi ciężcy przynajmniej dla łuczniczki. pograł bym w to jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2008 Przejrzyj ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam Ostatnio zainstalowalem sobia ta gre i mam pytanie do was jaka klase polecacie i ewentualne jej zdolnosci ? Jest tego sporo i nie sposob przebadac wszystkich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) Przekop forum - jest sporo zestawień pod względem zadawanych obrażeń jak i "przeżywalności". Ja zbudowałem od początku wyrocznię, a potem nadzorcę, ale dzięki edytorom zawsze możesz sobie rozdać punkty od nowa - nie trzeba w singlu przechodzić od nowa za każdym razem dla samego obadania :) Edytowane 27 Lipca 2008 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam. chciałbym zagrać w immortal ale niestety gdy daje nowa gra to ładuje tytan quest. jest jakaś możliwość by przejść immortal bez przechodzenia podstawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2008 Chyba nie. Poziom trudności jest dużo wyższy, padłbyś jak mucha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Odświeżę temat. Pocinam sobie ostatnio żwawo w TQ:IM i mam takie małe pytanko. Usiłuję dostać się do sekretnego levelu koło Rhodos. Oczywiście żeby tam wleźć trzeba mieć tzw. artefakt "overlord" (czy jakoś tak), który wypada po zaciachaniu Hadesa. I tu pojawia się mój problem. Nie wiem jak Wy, ale ja już chyba z 15 razy z rzędu ukatrupiłem Pana H i nici z artefaktu. Trochę zgłupiałem i śmiem twierdzić, że ów overlord jest w stanie wypaść z truchła Hadesa chyba tylko na wyższym poziomie trudności niż normal? A może coś robię źle i na normalu da radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Da radę i na normalu, tylko drop rate jest dosyć mały, mnie średnio raz na 30 runów wypadał (na legendary) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Aż 30? O kurcze! No to czeka mnie niezłe de javu. Dzięki serdeczne teraz wiem, że jest sens na normalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dodatek to osobna kampania czy trzeba od nowa przechodzić grę jak np: w diablo 2 + lord of destruction Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dodatek to osobna kampania czy trzeba od nowa przechodzić grę jak np: w diablo 2 + lord of destruction (...)Zgodnie z zasadą „więcej, lepiej, ładniej” Immortal Throne oferuje nam zupełnie nową kampanię dla pojedynczego gracza,(...) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 No tak, ale w którym momencie ta nowa kampania się zaczyna ? Po głównym wątku ? Gdzieś w jego połowie ? Podstawka jest wymagana, więc czy wygląda to tak jak w przypadku diablo 2 + lord of destruction ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 "ewentualni nabywcy rozszerzenia do Titan Questa powinni zaopatrzyć się w podstawową wersję gry, gdyż jest ona niezbędna do uruchomienia dodatku" bijacz przeczytaj pierwszego posta może się coś więcej dowiesz ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Podziwiam antyasertywność niektórych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zrobiliście zwykły oftop, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Pierwszy post nie jest jednoznaczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Czego w słowach "zupełnie nowa kampania" nie rozumiesz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dresik od ponad roku nie mam zainstalowanego Titana, więc mogło mi umknąć parę rzeczy. Jednakże sytuacja jest analogiczna jak w diablo 2. Do Rhodos (bo to pierwsza mieścina w dodatku) dostajesz się po zatłuczeniu final bossa podstawce i dalej już lecisz z młócką. Wraz z dodatkiem trzeba konwertować postaci i podobnie jak w diabełku, nowe itemy dostępne są i w podstawie i addonie. Mam nadzieję, że się nie mylę i jasno nabazgrałem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...