narciarz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Witam Papsty mi się wysłużyły i czas zamontować nowe wentylatory na chłodnice. Chłodnice mam 3x120mm wiatrak, ale starczą mi 2 wiatraczki 120x120mm. Zastanawiam się nad: Fanderem albo Noctua NF-S12 tylko, że cena odstrasza. Wiatraczki mam zawsze puszczone na 4-5V tak, żeby było cicho ale wiało. Co proponujecie ? może coś innego ??? Czytałem test na realitynet odnośnie Noctu i Noisblocker ale coś im nie chce wierzyć. Na zachodnich serwisach Noctua lepiej wypada niż na polskich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Fander :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Fander :)fander wedlug producenta ma 14db na 7v :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 "Sluchalem" fandera i musze przyznac, ze gdy jest skrecony na minimum jest naprawde cichy. Przy maksymalnych obrotach juz dla mnie jest ciut za glosny. Fander jest wiatraczkiem, ktorego napewno wezme pod uwage, gdy bede kupowal jakas 12-stke i moge go takze polecic Tobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 "Sluchalem" fandera i musze przyznac, ze gdy jest skrecony na minimum jest naprawde cichy. Przy maksymalnych obrotach juz dla mnie jest ciut za glosny. Fander jest wiatraczkiem, ktorego napewno wezme pod uwage, gdy bede kupowal jakas 12-stke i moge go takze polecic Tobie. Przynajmniej tańszy od Nucty. Podobno niektórym userom, którzy kupili niedawno Fandery łożyska słychać ? Ciekawe czy to kwestia dotarcia czy Fander stracił na jakości. Druga sprawa jest tak czy ten Fander skręcony na 5V będzie jeszcze wystarczająco dmuchał, żeby chłodzić wode na chłodnicy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Może nad tym warto jest się zastanowić. Niby ~18dBA i ta cena. Warto spróbować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Ja widziałem/słyszałem Noctua'y 120mm w akcji i powiem szczerze że nie jest to wentyl za 70zł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Może nad tym warto jest się zastanowić. Niby ~18dBA i ta cena. Warto spróbować :) No cena zachęcająca. Nie znalazłem żadnych testów w necie tego wentylatora. Drugi plus to wygląd podoba mi się białe śmigło, a czarna ramka. Chyba wezme 2 na próbe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Koniecznie napisz jak się sprawują. Mam zamiar kupić takie dwa do nowej obudowy :) Sam mam Fanderka na chłodnicy skręconego na minimalne obroty i powiem szczerze, że w nocy słychać delikatny szum powietrza. Jestem w 100% zadowolony z niego. Polecam też Scythe S-FLEX 800. Miałem go przez parę dni i jest troszkę cichszy od Fanderka ale IMO nie warto dopłacać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...