niesforny Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 posiadam taki niepokorny napęd dvd wymieniony w temacie i tak samo jak w temacie, proszę o radę jak go trochę "przyciszyć". dawniej miałem cd-romy lg, lite-ona, potem dvd lite-ona i lg, dały się "przyciszać" programem Nero DriveSpeed. a ten asus nie jest na to podatny. po kliknięciu w nero drivespeed na "silent" nic się nie zmienia, chodzi jak wcześniej. ale gdy zatrzymuję / wysuwam płytę (w tym samym programie oczywiście) - to działa. ale zmniejszanie prędkości - o dziwo - nie chce działać. natomiast w cd bremse nie można wybrać pożądanej prędkości, odpowiednio są to: cd-prędkość 40x dvd-prędkość 8x z rozwijanego menu nie można nic wybrać, są tylko te podane wyżej liczby. dziwne, bo wcześniej na napędach dvd / cd lite-ona sterowałem prędkością (wypadałoby chyba w tym wypadku napisać "poziomem hałasu") przez nero drive speed bez jakichkolwiek problemów! a może jakiś inny program? zdziwiłem się, gdy cd bremse nie chciał go uciszyć. z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 w Nero jest: Nero DriveSpeed ... ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niesforny Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 w Nero jest: Nero DriveSpeed ... ;> jest jest, tylko tak jak napisałem na początku - nie chce poskromić asusa... z poprzednimi napędami mi działał, ale z tym nie. jakieś inne sugestie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niesforny Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 a może jeśli przerobię napęd na pioneera z rodziny 111, to nero drivespeed zadziała? doradźcie proszę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Poszukaj czy nie ma jakiegoś firmware które w jakiś sposób stabilizuje napęd. Czasami jest tak że producent wypuszcza bios który spowalnia urządzenie co ma na celu zapewnić pewniejsze nagrywanie i cichszą prace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...