fuxmen Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 czy wązkim gardłem w podkręcaniu mojego athlona xp 1600 mogą być pamiątki 320 mb sdr 133MHZ doszłem do fsb 150 i dalej ani rucha pomóżcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Na 100% masz i tak wielkiego fuksa ze doszedles do 150 MHz, moje szly max na 137... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fi5h Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 wow, niezly wynik heh, jak na sdr :) polecam zaopatrzyc sie w ddr :) bo na tym to wiele juz nei podciagniesz :) ale wynik i tak niezly :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moze kolega kazz sie wypowie - widzialem jak mu duren chodzil na fsb 163 i ramy tez na tyle - noname SDR hehe CL3 @ll stable :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No to twoje sdr'y lepiej sie kręcą niz jedna z moich kostek Kingstone'a , he :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 no tak sie zdarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No to ja was przebije :P Noname 256 133MHz na CL2,5 i nadodatek 150Mhz :P :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A u mnie waskim gardlem jest chyba zasilacz 300W nie wiem jaka firma (FFC , jest cos takiego ) byl tani ale lepiej mi trzymal niz codegen. A teraz jak mam Xp 1,7@1,8 to mam 5V w stresie okolicach 4,89-4,86 Nie wiem krecic dalej czy zostawic bo temp sa spoko w stresie 39C Zmiana z 1,7na 1,8 nie zmniejszenia napiecia , jak znawcy to skomentuja ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 No to ja was przebije :P Noname 256 133MHz na CL2,5 i nadodatek 150Mhz :P :twisted: tyle to norma mi na CL2 chodza na tyle - tylko ze to kingstony (wlasnie ktore sie kiepawo kreca - moze jak sie wygrzeja bedzie lepiej - chodza tera na 2.8V) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 A u mnie waskim gardlem jest chyba zasilacz 300W nie wiem jaka firma (FFC , jest cos takiego ) byl tani ale lepiej mi trzymal niz codegen. A teraz jak mam Xp 1,7@1,8 to mam 5V w stresie okolicach 4,89-4,86 Nie wiem krecic dalej czy zostawic bo temp sa spoko w stresie 39C Zmiana z 1,7na 1,8 nie zmniejszenia napiecia , jak znawcy to skomentuja ?[/ nic szczegolnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 To zaryzykowac na 1,9 ? Jak spadnie bardziej to najwyzej wroce do poprzednich . przy ilu powinienem sie zzaczac martwic ? Czy moze tak byc ze nawet przy "dobrych" napieciach nagle mi padnie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a co boisz sie ze wybuchnie jak nie wstanie to reset biosu i na max Vcore i zobacz na ile pojdzie - bosze ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Nie o to chodzi ze wybuchnie ale po ostatnim padzie zasilacza ( mialem zamiast xp duron 1,3@1,4 i wentyla w zasilce puscilem na 5V ).teraz sie pekam , niby teraz ma chlodznie duzo lepsze ale czy mozna jakos przewidziec ze zasilacz juz ledwo doli ? czy tylko po tym ze napiecia spadaja ? Sprzet sie nie wiesza BTW czy istnieje jakas zaleznosc pomiedzy temp zasilacza a moca jaka daje no wiecie im zimniejszy tym da wiecej mocy ? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 nie wiem jak sprawdzić magistralę pci, ale po zatym tak jak mówicie te 150 mhz co wycisłem na tych noname pamiątkach to i tak dużo liczyłem na 142 albo mniej a tu 150 poszło i nic się nie wiesza i wszystko ok [/b]ogólnie very gut :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moje Simensy(infineon) pc133 8ns chodza na 150 cl2 i nawet nie pierdna tak na marginesie to sdr chodza na cl2 lub 3 a nie na cl2,5 jak tu ktos pisal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 moje noname pc2100 128mb chodza na 192mhz, 2.9V cl 2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 a noname pc133 na 185mhz cl333 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 heh u mnie na a7v133 max co bylo to 144mhz i ani grama wiecej :D :D jakis szajs mialem firmy "kogucik" (jakies AM1 :lol: ) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Mój kumpel ma SDR Kingstony 150+ (kupił jak jeszcze tanie były) Tylko wałka ma bo nie może napięcia podwyższyć. Ale na 150 bez zmiany napięcia cl2 chodzą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 berkut wiem o dwoch zelaznych zasadach ale a noname pc133 na 185mhz cl333zmien to wez bo w oczy razi 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Mój kumpel ma SDR Kingstony 150+ (kupił jak jeszcze tanie były) Tylko wałka ma bo nie może napięcia podwyższyć. Ale na 150 bez zmiany napięcia cl2 chodzą. masz podobny sprzęt do mojego jeśli chodzi o proca a ja nie mam big coolera na procu i chodzi w takim podkręceniu i nawet się nie przegrzewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ostatniej nocy zaryzykoawlem i puscilem tego palomino 1,7 na 2.0+ na magistrali 151 ale kicha nawet przy napieciu 1,85 przy wejsciu do wina mialem blue obrazki :(( to chyba slaba zasilka bo temp bylo w granicach 38C p[o restarcie w biosie . A moze seria slaba AGKA ( chyba) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Nie tyle moga ile sa. Moje "no name" SDR-rki spoko ida na 148 i CAS 2, ale to juz jest kres ich mozliwosci. Wyzej sa juz jakies szopki w Windzie. (wszysko dotyczy oczywiscie standardowego Vmem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ostatniej nocy zaryzykoawlem i puscilem tego palomino 1,7 na 2.0+ na magistrali 151 ale kicha nawet przy napieciu 1,85 przy wejsciu do wina mialem blue obrazki :(( to chyba slaba zasilka bo temp bylo w granicach 38C p[o restarcie w biosie . A moze seria slaba AGKA ( chyba) nie koniecznie zasilacz a tak wlasciwie to bardzo maloprawdopodobne najbardziej prawdopodobne za to jest slabo podkrecalna seria i tyle albo pamiatki nie wytrzymaly pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 ostatniej nocy zaryzykoawlem i puscilem tego palomino 1,7 na 2.0+ na magistrali 151 ale kicha nawet przy napieciu 1,85 przy wejsciu do wina mialem blue obrazki :(( to chyba slaba zasilka bo temp bylo w granicach 38C p[o restarcie w biosie . A moze seria slaba AGKA ( chyba) nie koniecznie zasilacz a tak wlasciwie to bardzo maloprawdopodobne najbardziej prawdopodobne za to jest slabo podkrecalna seria i tyle albo pamiatki nie wytrzymaly pozdrav Lagier zobacz na nizszym fsb moze pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Pamiatki sa DDR333 i wytrzymuja ustawienia 172mhz cas 2 czy wiecej to nie wiem bo nie probowalem a wtedy byly usatwione tak jak szyna. Duron chodzil mi na takiej magistrali. BTW czy myslicie ze jakby to byl 0,13 to bylyby lepsze wyniki mimo tej slabej zasilki ( T-bred ma mniejszy pobor pradu ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Pamiatki sa DDR333 i wytrzymuja ustawienia 172mhz cas 2 czy wiecej to nie wiem bo nie probowalem a wtedy byly usatwione tak jak szyna. Duron chodzil mi na takiej magistrali. BTW czy myslicie ze jakby to byl 0,13 to bylyby lepsze wyniki mimo tej slabej zasilki ( T-bred ma mniejszy pobor pradu ?) mniejsze vcore a wiec mniejszy pobor pradu wiec teoretycznie powinienes osiagnac lepszy wynik pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 A ty masz jaki zasilacz ze na tyle sprzet krecisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Moje SDR raz udalo sie uruchomic na 166MHz, ale proc juz niedawal rady powili, a dysk juz windy nieladowal(brak dzielnika na KT133A ) Jestem chyba rekordzista :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 A ty masz jaki zasilacz ze na tyle sprzet krecisz ? O mnie chodzilo?! :? Jesli tak to mam codegena 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...