Skocz do zawartości
garuh

Dziwne Wyjście S-video

Rekomendowane odpowiedzi

na starym kompie używałem radka 9200SE z 4 pinowym wyjściem tv i wszystko było dobrze :) przesiadłem się na nowy sprzęt a tu patrze, że ten Galaxy 7600GS ma jakieś dziwne 7 pinowe wyjście tv :(

Tak wygląda śledź karty

czy w tej sytuacji muszę zmienić kabel, który dodam jest wysokiej jakości i sporo mnie kosztował, czy też istnieje jakaś inna możliwość np. jakaś przelotka albo po prostu na tym kablu powinno to tak czy siak działać?

dodam jeszcze że wtykając ten kabel który mam do tego wyjścia wtyczka ledwo wchodzi i tak sobie wisi na włosku niemalże, byle ruch może spowodować jej wypadnięcie, a co przy włączonym kompie i telewizorze może skończyć się niewesoło :/

próbowałem chyba wszystkich możliwych ustawień, próbowałem TV-Tool, ale zamotany ten program jest, nie mam pojęcia o co chodzi :( karta jest nówka, uszkodzenia choć nie wykluczam, to trudno mi w nie uwierzyć

z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

1 jak kupiles nowa karte to jest do niej dodany kabel.

2 wkladales wtyczke 4 pinowa w 7 pinowe gniazdo ??? ^^ e nie nie dziala takie cos ( ta sa 2 rozne standarty)

3 jak bys poszukal na necie to bys znalazl ze wyprowadzenia nawet w 4 pinowym gniazdku mogo byc wyprowadzane w rozny sposob :D ja znalazlem 4 rodzaje.

Proponowalbym podlaczyc orginalny kabelek od tej karty :D. Podlaczyles do tv pewnie do gniazda AV wiec nie widze w czym problem.

Napisz moze jaki dokladnie masz kabel bo chyba zle zrozumialem

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic10726-180.html

Wystarczylo tylko po googlowac .... leniwe pokolenie Mtv i cocacoli ;P

Edytowane przez ed00s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

, uszkodzenia choć nie wykluczam, to trudno mi w nie uwierzyć

Wpychałeś nie pasującą wtyczkę i nie możesz uwierzyć, to może wepchnij tam śrubokręt :)

Oczywiście to żart, bo połamałeś tylko bolce na starym kablu, bo na karcie niczego tak nie wyłamiesz.

A teraz poważnie, rozwiązania problemu:

Jeśli kabel co dostałeś z kartą jest za krótki - to przedłużacz.

Jeśli kart to 'goły' oem - pogoogluj (poallegruj:) w poszukiwaniu odpowiedniego kabla do tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

1 jak kupiles nowa karte to jest do niej dodany kabel.

dodany jest kabel długości pół metra, raczej nie nada się do niczego, poza tym nie chce podłączać s-video/svhs, tylko do scarta

2 wkladales wtyczke 4 pinowa w 7 pinowe gniazdo ??? ^^ e nie nie dziala takie cos ( ta sa 2 rozne standarty)

oczywiście że są dwa różna, ale tak sie składa że wtyczka ta pasuje do 4 i 7 pinowego wyjścia, radziłem się już innych i to jest możliwe, przykładem jest ten 2526418[/snapback]

3 jak bys poszukal na necie to bys znalazl ze wyprowadzenia nawet w 4 pinowym gniazdku mogo byc wyprowadzane w rozny sposob :D ja znalazlem 4 rodzaje.

szukałem, znalazłem, pewnie że znalazłem schemtay tych wyjść, ale nie jestem elektrykiem i nie chce mi sie bawić w lutowanie i skręcanie kabelków, chce kupić kabel który będzie działał i jestem w stanie za niego zapłacić dobrze :)

Proponowalbym podlaczyc orginalny kabelek od tej karty :D. Podlaczyles do tv pewnie do gniazda AV wiec nie widze w czym problem.

oryginalny? a jakiż to taki :P do gniazda AV podłączyłem i widze problem dalej :)

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic10726-180.html

Wystarczylo tylko po googlowac .... leniwe pokolenie Mtv i cocacoli ;P

forum elektrody odwiedziałem już nie raz, jest tam fachowa pomoc, ale zasyp tych samych pytań przesłania prawidłowe odpowiedzi, niestety w temacie który podałeś znalazłem prostego potwierdzenia że mogę zastosować najzwyklejszą w życiu przelotke lub kabel po prostu, a z tym pokoleniem Mtv i cocacoli to przesadziłeś :P nawet nie wiesz kim jestem a tak mnie zaszufladkowałeś, wiem co to google i bez niego się po necie nie poruszam, ale nie zawsze trafność jego odpowiedzi jest na tyle duża by zaspokoić moją cierpliwość :P

znalazłem coś takiego...7-pin out co mnie zadziwiło bo to ATI kurna, a ja mam GFa do jasnej ciasnej :D czy możliwe jest dostanie kabla z tego wyjścia na SCART?!?

... i jeszcze coś takiego s-video 7-pin gdzie widać idealnie że tak na dobrą sprawe, że dodatkowe 3 piny to tylko composite video, który na nic mi nie jest potrzebny

Edytowane przez garuh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W scart masz rozne sygnaly miedzy innymi AV i mysle ze tak wlasnie jest podlaczona twoja karta.

Ja mam tez taki kabelek maly i dorobilem sobie przedluzacz i jes git do 7 metrow bylo spoko po tem obraz jest do PUPY :P

I jescez raz ci napisze wyjscie w karcie TV moze sie roznic w zaleznosci od modelu czy producenta :D

Wiem bo przewalilem tych kabelkow troche, radze ci dorobic przejsciowke i po sprawie LD

Najszybciej lutownica w reke i jazda :D

W scart masz rozne sygnaly miedzy innymi AV i mysle ze tak wlasnie jest podlaczona twoja karta.

Ja mam tez taki kabelek maly i dorobilem sobie przedluzacz i jes git do 7 metrow bylo spoko po tem obraz jest do PUPY :P

I jescez raz ci napisze wyjscie w karcie TV moze sie roznic w zaleznosci od modelu czy producenta :D

Wiem bo przewalilem tych kabelkow troche, radze ci dorobic przejsciowke i po sprawie LD

moze sprzedaj stary na allegro i kup mowy :D zlutowanie zajelomi 5 minut i kabelek sam zrobilem z:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze sprzedaj stary na allegro i kup mowy :D zlutowanie zajelomi 5 minut i kabelek sam zrobilem z:D

żebym to ja miał lutownice, nie lubie się tym bawić bo mam za duże łapska :D poza tym nie sądze by to było jedyne rozwiązanie, a co przedłużenie, to chyba napisałem że mały kabelek jest s-video/svhs a ja takiego czegoś nie chce, bo mam wejście w TV pod klapką na przodzie TV i nie pasi mi żeby tam jakiś kabel dyndał, dlatego chce mieć zwyczajne, najnormalniejsze podłączenie do EURO :P

można gdzieś znaleźć schematy wyjść kart graficznych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi