R.i.P. Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Znalazłem ciekawy sposób na odmienienie wizualne naszych laptopów - naklejka na pokrywe, przy czym można sobie wybrać dowolny przez siebie obrazek jaki ma pokrywać ową klapę. Pomysł w sumie nie głupi; choć imo nie dla ludzi tzw. "konserwatystów" ... i oczywiście trzeba przemyśleć czy nie zeszpeci naszego notebooka (w razie czego nalepke można bezpiecznie później usunąć). W sumie zastanawiam się tak takim projektem. Praktycznie można sobie dopasować nalepkę do własnych potrzeb (wymiary, wycięcie na logo, obraz). Co o tym myślicie? ;o "wyraź siebie na notebooku..." naelcedka - RECENZJA DZIKIE.NET Przykładowe naklejki na pokrywe laptopa: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « :::::: MOJE PRESTIGIO:::::: Edytowane 10 Maja 2007 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Gdzies ty sie uchowal ? Jakbys przegladnal forum to bys natknal sie na takie naklejki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 No wiesz wpisując w szukajce "naelcedka" nic nie znalazło. AHA - jeśli mamy inny laptop niż HP i podamy dokładnie jego wymiary + fotka, dostajemy 20% rabatu. Czyli z wysyłką wychodzi 31zł ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jestem ciekaw jak to się ma do gwarancji u poszczególnych producentów... Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 W przypadku Aristo (a zapewne też w innych) jeśli nie ma ingerencji we wnętrze laptopa - nie narusza to gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSC Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 W przypadku Aristo (a zapewne też w innych) jeśli nie ma ingerencji we wnętrze laptopa - nie narusza to gwarancji.dla mnie tandeta. to jak oklejanie mebli w pokoju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jestem ciekaw jak to się ma do gwarancji u poszczególnych producentów... Pozdrawiam Poznaniak W przypadku Aristo (a zapewne też w innych) jeśli nie ma ingerencji we wnętrze laptopa - nie narusza to gwarancji.Dzikie mają recenzje tej "naelcedeki" i twierdzą że jest bardzo dobrej jakości oraz sama "naelcedeka" składa się z paru warst w celu trwałości :) Co więcej... nawet po dłuższym czasie kiedy się oderwie nalepke nie pozostawia ona śladu po sobie - fajnie... Pomyśle nad tym :wink: Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sansaba Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Widziałem - macałem - podziwiam... Bardzo dobrej jakości folia, nie ma problemów z aplikacją, kolory żywe, nic się nie wyciera podczas normalnego używania, przenoszenia w torbie do tego przeznaczonej (bez żadnych dodatkowych pokrowców). Naprawdę fajny dodatek do laptopa, chroni pokrywę, jednocześnie pozwalając nam na zabicie szarej, czy czarnej "rzeczywistości" lapka. Folia ~4 m-ce od aplikacji na acera 15,4'' nie zmieniła się wcale, jest dalej tak świeża jak po nałożeniu... Dla mnie fajny produkt - jeśli ktoś chce ochronić klapę (nie trzeba brać wzorku, można wziąć folie w jednym kolorze, więc argument o "festyniarstwie" naklejki odpada ;) ). Idea tez słuszna - ale co się komu podoba ;) pozdrawiam sansaba Edytowane 2 Marca 2007 przez sansaba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ja się jednak zdecyduję ;] tylko problem - jaki obraz wybrać? Tzn mam z czego tylko nie wiem na co się zdecydować. I druga kwestia czy zasłaniać logo na klapie (powstanie wypukłość) czy wybrać opcję z wycięciem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ja się jednak zdecyduję ;] tylko problem - jaki obraz wybrać? Tzn mam z czego tylko nie wiem na co się zdecydować. I druga kwestia czy zasłaniać logo na klapie (powstanie wypukłość) czy wybrać opcję z wycięciem... Ja bym wybral z wycieciem. Obawialbym sie ze w miejscu wybrzuszenia sie przetrze szybciej i bedie wygladac beznadziejnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Orientuje się ktoś jakie zdjęcie trzeba mieć na lapka 15'4? Tzn czy może to być np 1280x800 (czy więcej?) czy też 4:3 (chodzi mi o to by nie było rozjechane ani spłaszczone). Podejrzewam że < 300dpi nie wchodzi w rachube.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Witam. Jeśli nie widziałeś tego posta to polecam zajrzeć [link]. Temat założony przez @Doctor_25. --- Pozdrawiam Hugster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Dzięki za linka, jednak że nadal nie znam odpowiedzi na moje pytanie. Kurde nie odpisują wogóle z tego naelcedka.pl - a mają tylko maila... a chciałem się tylko dowiedzieć czy do 15'4 może być 1280x800 np w 300dpi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 (edytowane) W 300dpi to bedziesz mial ~10,8 * 6,8cm wydruk. Zalezy w jakiej rozdzialce drukuja, zawsze mozna podskalowac (lub wydrukowac w mniej dpi) ;) ps. Ja bym jednak dal troche wiekszy obrazek, szczegolnie jesli ma byc na cala pokrywe. Popytaj fotki jakiej rozdzielczosci wychodza dobrze na rozmiarze podobnym do pokrywy (pewnie cos kolo formatu A4) Edytowane 5 Marca 2007 przez ridczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Znalazłem ciekawy sposób na odmienienie wizualne naszych laptopów. naelcedka ® jest naklejką na pokrywe laptopa, przy czym można sobie wybrać dowolny przez siebie obrazek jaki ma pokrywać ową klapę. Pomysł w sumie nie głupi; choć imo nie dla ludzi tzw. "konserwatystów" ... i oczywiście trzeba przemyśleć czy nie zeszpeci naszego notebooka (w razie czego nalepke można bezpiecznie później usunąć). W sumie zastanawiam się tak takim projektem (cena: 29,90zł). Praktycznie można sobie dopasować nalepkę do własnych potrzeb (wymiary, wycięcie na logo, obraz). Co o tym myślicie? ;o kolego zobacz linki w mojej sygnaturce :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Doctor_25 jak udało sie ci sie tak dokładnie go zmierzyć ? Mierzyłeś jakimś profesjonalnym sprzetem ?. I jeszcze jedno pytanie czy da rade tą folie dostosować do wgłębień w klapie bo ja w moim optimusie mam 4 podłuzne rowki(dla ozdoby :)) i sie zastanawiam czy dalo by tą folie tak dostosować aby sie wgłebiła w te rowki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Dobra mam materiał 1920x1200 @ 300dpi. Teraz tylko mogliby się odezwać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Doctor_25 jak udało sie ci sie tak dokładnie go zmierzyć ? Mierzyłeś jakimś profesjonalnym sprzetem ?. I jeszcze jedno pytanie czy da rade tą folie dostosować do wgłębień w klapie bo ja w moim optimusie mam 4 podłuzne rowki(dla ozdoby :)) i sie zastanawiam czy dalo by tą folie tak dostosować aby sie wgłebiła w te rowki ? do tak skomplikowanej operacji uzywam : - linijka 40cm ;] - corel draw - adobe photoshop :) Z rowkami bedzie problem, musial bym to zobaczec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 ja też sobie zamówię tą nalepkę, tylko muszę wymyśleć jakiś projekt [; ogólnie fajnie bo klapa z asusa spasi pięknie, wydłubie się logo, będzie super [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 No mówię, że co gust do gust. Mnie się akurat będzie podobało - bo zrobiłem sobie małą symualcję w fotoszopie ;p Tylko kurna ten kontakt... jutro 6-ty dzień odkąd napisałem tam pierwszego maila a odzewu zero. Poza @ nie mają ani adresu ani telefonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 bylo kupic laptopa ktorego nie trzeba poprawiac naklejkami... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Nieźle zdzierają, normalnie metr kwadratowy foli z nadrukiem kosztuje ok 60zł dla klienta z ulicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwantez Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) Nieźle zdzierają, normalnie metr kwadratowy foli z nadrukiem kosztuje ok 60zł dla klienta z ulicy. Z klejem i z białą folią pod spodem 60 zł? Edytowane 6 Marca 2007 przez serwantez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Nieźle zdzierają, normalnie metr kwadratowy foli z nadrukiem kosztuje ok 60zł dla klienta z ulicy. cena za orginalnosc nigdy nie jest mala ;) pozatym gosciu nie przesadzaj.... 60 zika to nie majatek zwlaszcza przy cenach za laptopa rzedu 4 - 5 tysiecy :) Edytowane 7 Marca 2007 przez Doctor_25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 cena za orginalnosc nigdy nie jest mala ;) pozatym gosciu nie przesadzaj.... 60 zika to nie majatek zwlaszcza przy cenach za laptopa rzedu 4 - 5 tysiecy :) I tym bardziej że nalepki nie zmieniasz co dwa dni. :wink: Może są jacyś chętni na naelcedeke i pokażą swój projekcik? :rolleyes: Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 I tym bardziej że nalepki nie zmieniasz co dwa dni. :wink: Może są jacyś chętni na naelcedeke i pokażą swój projekcik? :rolleyes: Pozdrawiam Poznaniak jak narazie tylko ja na tym forum bawilem sie w NEELCEDKE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 A ja następny ;] Tylko ponarzekam... KIEDY DO LICHA SIĘ ODEZWĄ? Napisałem nawet maila do press-room z zapytaniem czy nie wiedzą co się z nimi dzieje i też nie odpisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poznaniak Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 jak narazie tylko ja na tym forum bawilem sie w NEELCEDKE :)Ty to hardcorowo to zrobiłeś :) i bardzo estetycznie ;) ja również będe się bawił jak wleci mi zbędna gotówka - narazie wszystkie wydatki na bierząco no i niestety... A ja następny ;] Tylko ponarzekam... KIEDY DO LICHA SIĘ ODEZWĄ? Napisałem nawet maila do press-room z zapytaniem czy nie wiedzą co się z nimi dzieje i też nie odpisali.Odpiszą, odpiszą... A jak nie to ponaglić :) Pozdrawiam Poznaniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Odpiszą, odpiszą... A jak nie to ponaglić :) Nie wiem może mają jakiś remanent albo przerwę... wysłałem 5 maili z czego 2 z innego konta. No co za Doctor_25 - a Ty nie masz jakiegoś numeru kontaktowego do nich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Nie wiem może mają jakiś remanent albo przerwę... wysłałem 5 maili z czego 2 z innego konta. No co za Doctor_25 - a Ty nie masz jakiegoś numeru kontaktowego do nich? Powiem tak... z firmą coś sie napewno dzieje :blink: Mają inną... biedniejszą strone www niz wczesniej! Nie maja w kontaktach numerow telefonu, tylko jakis mail. Nie odpisują?? O czyms to musi swiadczyc, albo firma splajtowala i probuje sie wybic ponownie ale bez skutku, albo maja w kij roboty :lol2: R.i.P. kiedys mialem ale juz sie nie doszukam.... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...