Tomasz76 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 blok wodny to Frost3Duo albo FlowPin ale tego nie mogę nigdzie spotkać, ewentualnie prision by kyniek ale tylko wersja pro a taka tez trudno dostać. do tego 2 chłodnice cooltek albo 1x120 i 2x120 lub 2x po 120. największy dylemat mam co do wyboru pompki nie wiem czy zatapiać ja czy nie, no i jaką kupić zeby wydoliła. Mój typ to Hydor Seltz L30 II za99zł, Pompa Coolriver rev. 2 ale nie wiem czy da rade, Atman 305 za 44Zł. no i czy dawać rezerwuar czy nie i jaki zeby pasował do tych pompek. Węże i końcówki jakie bede zakładał to 8/10 samozaciskowe na gwincie o ile sie nie pomyliłem 1/4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Zastanów się między Frost3Duo a Cube3, a wc będzie na config z podpisu? Jeśli tak to czy w ogóle potrzebny Ci taki blok jak Frost3Duo? Może poszukaj x3n albo PowerX może znajdziesz używanego w dobrej cenie, na pewno byłby do procesora z otwartym jajkiem lepszą propozycją. Jeśli wc na sam procesor to cooltek 1x120 wystarczy, pompka hmm.. najcichszą propozycją jest coolriver i chyba tego bym się trzymał. Ja użytkuję Atmana 305 i po odpowiednim zastosowaniu gąbek i pianki akustycznej też jest cichy. Można powiedzieć, że z 1 metra niesłyszalny :) Rezerwuar nie jest konieczny.. no chyba, że wybierzesz Atmana i bardzo nie lubisz bawić się w majsterkowicza i chcesz mieć piękny i świecący zestaw.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) zestaw będzie pracował na AMD 3000-3500, a docelowo na C2D, dlatego musi być wydajny, bo nie będę kupował dwa razy i zmieniał za kilka miesiecy podzespołów bo szkoda kasy . A gdzie kupic tego cube 3, ale tak jak mówię nie będzie to zestaw na to co mam w podpisie Edytowane 2 Marca 2007 przez Tomasz76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Od użytkownika Misiu15go :) EDYTA: Lub na allegro. Edytowane 2 Marca 2007 przez piotralek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruonim Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 zestaw będzie pracował na AMD 3000-3500, a docelowo na C2D, dlatego musi być wydajny, bo nie będę kupował dwa razy i zmieniał za kilka miesiecy podzespołów bo szkoda kasy . A gdzie kupic tego cube 3, ale tak jak mówię nie będzie to zestaw na to co mam w podpisiedobre myslenie, alen iektorzy nie wiedza ze nei wszscy maja kase na ciagel kupowanie zabawek ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 F3D cooltec 2*120 coolriver 2 i masz dobra baze do dalszej zabawy z WC. Pompka jest bardzo fajna i naprawde cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Frost3D w testach wypadł bardzo0 dobrze w poruwnaniu do Switecha Apogee, a koszt apoge to 230zł więc F3D jest tańszy o 110 zł to dużo no i ma w komplecie wszystkie zapinki pod dostepne sockety. Mib powiedz mi jak u ciebie się sprawuje ten F3Duo, jakie temp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Frost3D w testach wypadł bardzo0 dobrze w poruwnaniu do Switecha Apogee, a koszt apoge to 230zł więc F3D jest tańszy o 110 zł to dużo no i ma w komplecie wszystkie zapinki pod dostepne sockety. Mib powiedz mi jak u ciebie się sprawuje ten F3Duo, jakie temp. ? Blok jest wydajny. Tempy mam takie: Socket (mbm lub Everest) idle 27-29 stress 34-36 Core idle 33/27 stress 40/33 Uklad mam taki: chlodnica gpu cpu Naprawde fajny bloczek i cena przyzwoita. Poszukaj testow ktore. Testowalem tam F2S Cu i Ni jak rowniez F3D roznica byla spora. Edytowane 2 Marca 2007 przez mib Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz76 Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 no i już mam, zakupiłem taki zestawik 1. blok na cpu innovatek XX-Flow 2. blok na mostek NB Alphacool NexXxoS NB-SLI1 Northbridge 3. pompa wody Innovatek Plus-12V 4. rezerwuar innovatek 5. chłodnica innovatek 1x120 i teraz pytanko czy jak do tego zestawu dołożę chłodnicę cooltec 2x120 to wydajność spadnie czy nie, chodzi mi o to czy spadnie temp., czy moze założyc tylko coolteca 2x120. Jeszcze jedna sprawa czy ktoś mi moze podać wymiary , rozstaw otworów mocujących radiator wokół czipsetu na radeonie X1950pro, bo tego alphacola chciałbym właśnie tam załozyć jeśli tylko będzie pasował bo płyta na jakiej będzie zestaw to abit KN9 więc NB jest tam juz chłodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ITpro Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 (edytowane) Wywal tego Innovateka, bo on pod dwa bloczki za słaby jest :P . Sam Cooltek spokojnie starczy. Innovateteka sprzedaż zawięcej, niż Cooltek 3x120 jest wart... Edytowane 5 Maja 2007 przez mpConroe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...