DziubekR1 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Siema ! :) Wieczorem (jak sie nic nie zmieni), bede zmieniac swojego AsRocka Dual-Sata2 na DFI LP UT Nf4. No i tu sie pojawia moje pytanie. Czy da sie to jakos rozegrac bez reinstala windy, bo naprawde ciezki mam semestr teraz i pierunsko mi sie niechce tego robic :P W koncu plyty maja rozne chipsety i w takiej sytuacji zawsze robilem reinstala, ale moze jednak da sie to jakos zrobic inaczej. Z gory dzieki za odpowiedz. Edytowane 2 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Nawet jak zmieniasz na płytę na tym samym chipsecie to musisz. :) PS. Masz kupca na Asrocka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 No akurat na tym samym to nie musze, bo jak zmienialem VSTA na Sata2, to wszystko smigalo jak zloto. Zalezy mi na jakiejs mozliwosci bez reinstala, bo poprostu ja nie wiem czy zostawie sobie ta DFI. Niechce mi sie pisac czemu wogole ja kupilem, bo AsRock chodzi jak trzeba, ale poprostu musze sprawdzic DFI i jesli mi sie nie spodoba, to sprzedaje, ale niechce mi sie co drugi dzien reinstala robic, bo nie mam na to ostatnio czasu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Możesz bez reinstala, ale tracisz na wydajności i masz dużo śmieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Sensowny kompromis to wybrac "naprawe" systemu plus wgranie sterownikow troche ponad godzina (nie musisz instalowac ponownie wiekszosci oprogramowania). W nieokreslonej przyszlosci pelna reinstalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Sensowny kompromis to wybrac "naprawe" systemu plus wgranie sterownikow troche ponad godzina (nie musisz instalowac ponownie wiekszosci oprogramowania). W nieokreslonej przyszlosci pelna reinstalka Kiedys cos o tym slyszalem, i kiedys tez sie probowalem tym bawic. Niestety, ale pojawil sie "maly" problem :) Gdy juz wszystko sie wgralo co mialo wgrac w tej "Naprawie" pojawil sie monit (w trybie dosowym) o podanie hasla administratora. No i ja podalem haslo, ktore mialem ustawione, ale komp go nie przyjmowal. Probowalem wszystkie hasla jakie tylko uzywalem na kompie, ale nic nie dzialalo. Opcja "bez hasla" tez niestety. No i tak skonczyla sie moja przygoda z "Naprawa" systemu, wiec z tym moge miec maly problem :mur: Edytowane 2 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Nie korzystasz z Konsoli odzyskiwania, tylko normalnie zaczynasz instalację Windowsa. Dopiero podczas tej instalacji zostaniesz zapytany czy chcesz naprawić istniejącą wersję Windowsa. BTW kumpel ostatnio się przesiadał z 939Dual na Asusa A8N-E i musiał zrobić formata. Edytowane 2 Marca 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jak zmieniałem płytę główną z ECS K7S5A na EPOX 8RDA3+ to bez nowego systemu się nie obyło.. Komp nie chciał odpalić wogóle. Wgrałem windowsa na dysk d, przedtem miałem na c, skopiowałem dane i ok. Miało to być przejściowe, a mam to już prawie rok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 zmiana to loteria - mi po przesiadce z nf2 na nf4 wyskoczyl tylko komunikat o nowym sprzecie, zainstalowalem stery do chipsetu i chulalo (fakt ze tylko przez tydzien ale system padl z innego powodu) wersja optymistyczna: tak jak ja mialem pesymistyczna: konieczny reinstal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Nie korzystasz z Konsoli odzyskiwania, tylko normalnie zaczynasz instalację Windowsa. Dopiero podczas tej instalacji zostaniesz zapytany czy chcesz naprawić istniejącą wersję Windowsa. BTW kumpel ostatnio się przesiadał z 939Dual na Asusa A8N-E i musiał zrobić formata. Nie wiem czy dobrze skminilem, ale robie tak jak zawsze. Bootuje z plyty Windowsa, wlacza sie instalator, zaznaczam ze chce naprawić istniejącą wersję Windowsa, a potem on cos "kombinuje" i wlacza sie tak jakby "DOS", przynajmniej tak wyglada. Tam mam wpisac haslo i [gluteus maximus], bo hasla nie przyjmuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Ja wczoraj przesiadłem się z Asrocka 939 Dual Sata2 na DFI LanParty UT nF4 Ultra-D i reinstalka systemu była konieczna, gdyż system w ogóle nie startował, wywalał niebieski ekran i błąd. Edytowane 3 Marca 2007 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A swoich DualSata nie chcecie sie pozbyc czasem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Jesli ten pier... Audigy w koncu bedzie chodzil jak trzeba, to moze AsRocka sprzedam, ale i tak za taka cene, ze nikt z was nie bedzie zainteresowany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A swoich DualSata nie chcecie sie pozbyc czasem? :)Mój Asrock odmówił posłuszeństwa i pójdzie na gwarancje. Nie wiem tylko czy mi ją uznają, bo mam wgrany nieoficjalny bios OCWB2. Więc może zapytam tutaj, czy przed oddaniem płyty na naprawę gwarancyjną konieczne jest wgranie oficjalnego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Upewnij sie jeszcze, ale z tego co czytalem gdzies ostatnio na forum, to na bios nie patrza przy uznawaniu gwary. Edytowane 3 Marca 2007 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...