guliwer23 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Witam wszystkich, jak w temacie posiadlem karte Radeon X1900XTX byłoby wszystko ok gdyby nie chłodzenie i temperatury tej karty. Karta ta ma założone chłodzenie Zalmana VF900-Cu jednak temepratury wydaja mi sie zaskakująco wysokie tj. w 3DMarku 2005 okolo 78 C w spoczynku ma 43 C i to temperatury bez podkrecania, chciałem się zapytać innych osób ktore posiadaja ta karte czy te temperatury sa normalne mimo zalozonego chłodzenia Zalman oraz czy warto zmieniac je ( kwestia przełozenia ) na Zalmana Fatal1ty FS-V7 ( czy on faktycznie pasuje na karty X1900XTX )???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Mialem ta karte, ale z Accelero X2 - na automatycznych ustawieniach wentyla w spoczynku miala 48 st C a w stresie kolo 80 st C, dopiero po ustawieniu na 70% temp spadaly do 42 w idle i 64 w stresie.Takze temperatury u Ciebie sa jak najbardziej ok. Dodam,ze na referencyjnym chlodzeniu ta karta ma ponad 55 st w idle i kolo 85 w stresie, tyle ze od halasu nie idzie wytrzymac :) . Edytowane 2 Marca 2007 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 A czy moze orientujesz sie czy lepiej będzie załozyć chłodzenie zalmana Fatal1ty FS-V7 i czy ono pasuje do tej karty wg strony producenta tak, moze temp. troche spadna?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Nie mam pojecia czy bedzie pasowalo - poczytaj na necie czy jest kompatybilne - ja proponuje AccelroX2 - jest bardzo ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 tak tylko ze tego zalmana mam na swojej poprzedniej karcie gto2 wiec chetnie bym zalozyl i sprawdzil czy ma nizsze temperatury, teroretycznie na stronie zalmana jest napisane ze ze da rade na cala serie X.... czy ma ktos moze to juz zalozone na tej karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guliwer23 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Udało mi się założć Fatal1ty FS-V7 na radka X1900xt i smiga bardzo ladnie, lepiej od VF900-Cu temp. są o kilka stopi nizsze a przy ustawieniu obrotow na max widac to najbardziej pozdro dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Właśnie mam do was pytanie apropo Radeona X1900XT. Moze mi pomozecie bo nie wiem o co chodzi. Chciałbym go podkręcic ale nie moge. tzn zmienia sie tylko zadane taktowanie rdzenia i pamieci a nie bieżace. Uzywam do tego Catalysta, którego dostałem razem z kartą. wygląda to mniej więcej tak teraz mam np tak i nic z biezacymi sie nie dzieje. temp tez nie wzrasta ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 (edytowane) Ja mam Zalmana VF900cu , z tego co czytałem to Fatal1ty FS-V7 był lepszy o całe 1-2 'C :) od wersji VF900 . Na mojej karcie w idle 399MHz/499MHz obroty na minimum profil 2D ustawiony w AtiTrayTools mam 48-52'C max oc 624MHz/752MHz mam 81'c taką najwyższą temperature odnotował ATT. Jest na UchO 2x cichszy od 2 miesięcznego stockowego coolera . Szalik Poczytaj o tweakerach ATI Tray Tools oraz ATI Tools o tworzeniu profili 2D / 3D i o podkręcaniu . w catalystach to nie podkręcanie !! Jak ktoś zna ruski to moze u sąsiadów kupić coś takiego http://www.3dnews.ru/cooling/sytrin_kuformula_vf1/ lepsze toto od Zalmana i Accelero X2 Edytowane 8 Kwietnia 2007 przez magx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...