bunioslaw1 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Witam mam taki problem (pytanie) ponieważ wolę się upewnić niż później żałować że się komputer spali itd Otóż posiadam Zasilacz MERCURY PFC 400W był on razem z obudową sprzedawany 2 lata temu kupiłem. I chcę do komputera dokupić karte dzwiękową Audigy 2ZS Posiadam następującą konfigurację: Gigabyte GA-8IPE1000-G Celeron D 2,4 @ 3,07 GhZ 512 RAM 400 Caviar 80 GB Geforce Leadtek 6600GT Karta telewizyjna karta sieciowa napęd DVD LG i nagrywarka DVD również LG karta dzwiękowa zintegrowana i to wszystko cie jest podpięte do płyty. I koniec wstępu i moje główne pytanie ... czy dokładając w.w karte Audigy 2ZS do komputera czy moc zasilacza będzie dalej wystarczająca ? dodam że przy obecnym konfigu nie ma ŻADNYCH problemów (komp sie nie zawiesza nie resetuje nie wyłącza , zawsze się włącza). Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Ja się dziwię, że to jeszcze działa bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Dźwiękówka dużo nie bierze przecież ;) Ale i tak zmienił bym ten zasilacz na coś pewniejszego, delta, fortron, modecom (kolejność alfabetyczna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) hmm to jest zły zasilacz ? kurcze noo nigdy nic mi się nie działo z tym także osobiście nie moge nic temu zarzucić dużo gram w nowe gry i przy dużym obciążeniu też nic sie nie zawiesza nie resetuje żadnych oznak że coś nie wyrabia ! kiedy zasilacz nie wyrabia daje wcześniej jakieś oznaki ? czy wszystko nagle pada razem z całym kompem ? Edytowane 2 Marca 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 (edytowane) Narazie może być wszystko ok. Ale nie są tanjwyższej klasy zasilacze - zdaża się że padają zabierając coś ze sobą. Lepsze, markowe zasilacz bardzo rzadko się psują i prawie nie zdarza się zeby coś ze sobą zabrały. Edytowane 2 Marca 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 hmm to jest zły zasilacz ? kurcze noo nigdy nic mi się nie działo z tym także osobiście nie moge nic temu zarzucić dużo gram w nowe gry i przy dużym obciążeniu też nic sie nie zawiesza nie resetuje żadnych oznak że coś nie wyrabia ! kiedy zasilacz nie wyrabia daje wcześniej jakieś oznaki ? czy wszystko nagle pada razem z całym kompem ?Dołozenie dźwiękówki nie obciaży za mocno tego zasilacza. Racje maja jednak wszyscy koledzy, którzy zalecaja jego wymianę, bo merkury to jakis noname i pewnego dnia moze cie jego trzymanie bardzo duzo kosztować (spalona mobo lub proc, inne części) i bez znaczenie czy był cały czas stabilny bo raz mu odbije i będzie za późno. Do tego zestawu to nawet Delta 350W z allegro będzie pasować za 40zł. Z czego czytałem cicha i stabilna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 hmmm z jakiś rok temu nagle wyłączył mi się komputer nie szło go wogóle włączyć .... komputer jest na gwarancji także poszedłem do sklepu i chciałem dać na gwarancje lecz sprzedawca powiedział mi że zasilacz poszedł dlatego polecił mi kupno nowego podłączył nowy zasilacz już nie pamiętam jakiś i ..... zasilacz ten nowy poprostu wybuchł poszedł z niego dym komputer był na gwarancji ponad 3 tyg i nie umieli wytłumaczyc co się stało dokładnie .. lecz wymienili płyte główną i zasilacz na taki sam i jak narazei wszystko śmiga . Wcześniej miałem Geforca 5200 i dołożyłem 6600GT i śmigało dołożyłem też karte telewwizyjną i też śmiga także teraz to juz sie boje o to co wy piszecie. A czy takie coś http://www.allegro.pl/item171418049_ultra_..._kurier_fv.html będzie dobre do tego zestawu ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 nie bedzie! Kup delte ktora Ci radzili wczesniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) http://www.allegro.pl/item169704442_zasila...gwarancja_.html czy to to http://www.allegro.pl/item168467051_delta_...es_fvat_ss.html to jest to samo tylko 1 ma gwar na 6 misięcy a 2 na 12 lepiej kupić tańsze czy dołożyć i kupić to droższe ? czyli takie coś by mogło być ? i czy taki zasilacz bedzie na 100% pasował do mojej obudowy i do płyty ? obecnie mam to http://www.allegro.pl/item170504614_nowy_m...cena_spada.html więc patrząc na te Delty powyzej wydaje się że złącza są te same .. Edytowane 3 Marca 2007 przez bunioslaw1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ja bym wzial tego za 29,99zl. Ale czy warto dolozyc to zadecyduj sam :] tak będzie pasować do Twojej płyty głównej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Ja bym wzial tego za 29,99zl. Ale czy warto dolozyc to zadecyduj sam :] tak będzie pasować do Twojej płyty głównej :) Też bym wziął ten, sprzedawca jak najbardziej uczciwy, sam mialem okazje u niego kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 a czy tyen zasilacz w 100% wystarczy pod mo zestaw ? bo niechciałym wyrzucać kasy w błoto z tym żę mógłbym kiedyś dołożyć i kpić lepszy zasilacz ale jeżeli ten delta wystarczy w zupełności to kupuje odrazu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 a czy tyen zasilacz w 100% wystarczy pod mo zestaw ? bo niechciałym wyrzucać kasy w błoto z tym żę mógłbym kiedyś dołożyć i kpić lepszy zasilacz ale jeżeli ten delta wystarczy w zupełności to kupuje odrazu ?W zupełności wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 okdzięki mam nadziee że będzie lepszy odtego Mercury i zabiezpieczy jakoś sprzęt ten zasilacz ta delta ma jakieś zabezbpieczenie jakieś ochrona dla podzespołów żeby w razie czego nie poszły razem z zasilaczem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7600gs Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 No na pewno lepiej niż ten "sprzęcior" , który posiadasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 ok więc kupuje ten zasilacz http://www.allegro.pl/item169704442_zasila...gwarancja_.html i mam jeszcze takie pytanko co do tego wiatraka na nim to on ma być zwrócony do płyty głównej i wieje do środka nie tak jak ten MErcury na zewnątrz ? mam nadzieje że się jasno wyraziłem hehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 i mam jeszcze takie pytanko co do tego wiatraka na nim to on ma być zwrócony do płyty głównej i wieje do środka nie tak jak ten MErcury na zewnątrz ? mam nadzieje że się jasno wyraziłem hehe ;)ten wentylator zasysa powietrze znad płyty głownej i wydala przez dziurawy-siatkowaty bok. W budzie masz ustawione tak otwory do przykręcenia zasilacza, ze żle go zamontować niesposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 kupiłem już ten zasilacz http://www.allegro.pl/item169704442_zasila...gwarancja_.html jak narzie wszystko chodzi .... mam pytanko jednak co do tego wiatraka z zasilacza między Radiatorem z procesora a własnie tym wiatrakiem zasilacza mam może jakies 4-5 cm odległości między nimi.. czy nie jest to zablisko czasem ? czy to jest normalne i nic się z tym nie będzie działo że są tak blisko siebie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 mam pytanko jednak co do tego wiatraka z zasilacza między Radiatorem z procesora a własnie tym wiatrakiem zasilacza mam może jakies 4-5 cm odległości między nimi.. czy nie jest to zablisko czasem ? czy to jest normalne i nic się z tym nie będzie działo że są tak blisko siebie ??phi..., jasne ze się nic nie będzie działo, większosć ludzi na w podobnej odległości cooler cpu i zasiłkę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...