Skocz do zawartości
The.Bartez

Czy Ktoś Posiada Toshiba P10-554?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Szukam kogoś, kto posiada wymienionego w temacie laptopa i nie ma problemów z osiągami karty graficznej na sterownikach innych niż te stare od toshiby.

Dokładny model tego laptopa to p10-554 PSP10E.

P4 2,8 // Fx Go5600 64MB

Niżej podaje link z opisem laptopa.

http://www.warnet2.pl/czytaj.php?typ=notebook&opis=15

Pilnie proszę o kontakt na pm lub mail. W razie czego, pisać do mnie to napisze jak bezboleśnie zgrać bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te od Toshiby są w wersji 44.85, przez co nie ma pełnego wsparcia DX9. Objawia się to m.in problemami z wypełnianiem tekstur w niektórych grach. Poza tym na co dzień używam Linuksa, a żeby móc używać X.org modularnych (>6.9) muszę używać nowszych sterowników. Nie mogę przez to odpalić nawet prostych aplikacji 3D/OpenGL oraz płynnie oglądać filmów x264.

Aby się nie rozpisywać odsyłam na inne forum, gdzie problem jest szeroko rozpisany.

Link -> laptopvideo2go

U mnie problem pojawił się po aktualizacji biosu. Nie mam backup'u poprzedniego, a probowałem już chyba wszystkich jakie znalazłem w sieci. Także jestem prawie pewien, iż po wgraniu "któregoś" ze starszych problem zniknie. Niestety nawet nie pamiętam jaka dokładnie wersja była domyślnie w laptopie. :/

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi