Skocz do zawartości
kamilo23

Jakie Piwo Lubisz Najbardziej ?

Jakie piwo pijesz  

681 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Lech
      134
    • Tyskie
      94
    • Żywiec
      79
    • Kelt
      10
    • Heineken
      76
    • Tatra
      22
    • Warka
      67
    • Reds
      25
    • inne ?
      185

Rekomendowane odpowiedzi

A co do piw. Ostatnio Carlsbergi piję. Aż wstyd się przyznać, ale dlatego że mi sie butelka podoba i jest tanie a dobre...

Ale na nastepna impreze może wrócę do Leszków ;)

Pił ktoś z Was kiedyś Karpackie Super Mocne? Ludzie :/ To ma 9%. Tylko raz piłem. Wali spirytusem, ochyda... Ale fakt - kopie że hej :D W końcu 9% piechotą nie chodzi... Ale ja osobiście nigdy więcej chyba już nie będę spożywał tegoż... ;)

Edytowane przez Sid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Pił ktoś z Was kiedyś Karpackie Super Mocne? Ludzie :/ To ma 9%. Tylko raz piłem. Wali spirytusem, ochyda... Ale fakt - kopie że hej :D W końcu 9% piechotą nie chodzi... Ale ja osobiście nigdy więcej chyba już nie będę spożywał tegoż... ;)

Kiedyś piłem Amsterdam'a 11,5%, tego nie dało sie wypić :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w te procenty średnio wierze, jesli mamy doczynienia z tanimi browarami... ;) Przykładem jest tutaj piwo Volt... nie wiem czy dalej to sprzedają, ale miało/ma 9% - jak dla mnie to kpina :lol: Chyba, że ilosc procent dzieli się przez 2 lub 3 :lol:

A co do słowackich browarów... takie sobie, piłem oba i dla mnie cienizna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kaaban
Świder jesteś za mocny na piwa :lol2:. Ty to chyba jak idziesz "na piwo" to kupujesz 1/4+popite bo piwo dla Ciebie za słabe :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świder jesteś za mocny na piwa :lol2:. Ty to chyba jak idziesz "na piwo" to kupujesz 1/4+popite bo piwo dla Ciebie za słabe :P

Hehe :D Co tu dużo mówić, troche prawdy w tym jest... :mrgreen:

Jednak przy większych ilościach piwo jest mocniejsze ode mnie, nic na to nie poradze :D

PS. Kelt jeszcze jakoś ujdzie... ;) ale dla mnie ma jeden niepodważalny plus -> ten fajny "kapsel" :mrgreen: zapewnia dobrą zabawe na jakiś czas :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ale ten Amsterdam to jakiejś dobrej klasy piwo? Bo jeśli tak to OK, czemu nie... Bo wiesz, Karpackie to dwa złote z groszami... ;D

Jakieś 5-7zł, zależy, są też słabsze odmiany ale piłem tylko tego 11,5% i nie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem jak to mozliwe, ze nikt nie polecil BROK Sambor ;O

http://www.royalunibrew.com/Default.aspx?ID=457

piwo pierwsza klasa, ma unikalny delikatny smak i niska cene ;)

minus - slabo dostepne, z tego co wiem Alma, Tesco, Albert. Nigdzie indziej nie widzialem, a szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Kaaban

nie wiem jak to mozliwe, ze nikt nie polecil BROK Sambor ;O

http://www.royalunibrew.com/Default.aspx?ID=457

piwo pierwsza klasa, ma unikalny delikatny smak i niska cene ;)

minus - slabo dostepne, z tego co wiem Alma, Tesco, Albert. Nigdzie indziej nie widzialem, a szkoda...

Brok nie zalicza się do regionalnego? Niby ma "export" ale poza miejscowościami nadmorskimi jest raczej słabo dostępne... Rok temu byłem na wakacjach w Darłowie to tylko Broki :D a po pytaniu o Królewskie chcieli nas bić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pije czesto ta 9 karpackiego, ale wali rowno royalem i w czache tez :lol:

...Bo wiesz, Karpackie to dwa złote z groszami... ;D

U nas pije sie tylko karpackie mocne, codziennie :lol: Kolega ze sklepu specialnie dla moich kumpli zamawia codziennie 2 skrzynki.

1.65zl sztuka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie zmienia faktu, ze ktos musial czyscic buty :P

Oj doczyściło się :P Następnym razem Niemiec siedzi obok Świdra ;)

Ostatnimi czasy leje się Żywiec, jedne piwo z "nie mocnych", które mi smakuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do piw. Ostatnio Carlsbergi piję. Aż wstyd się przyznać, ale dlatego że mi sie butelka podoba i jest tanie a dobre...

ja pilem, za 2zl takie piwo nie jest zle, wali niemilosiernie stad jego nazwa w naszym otoczeniu "mozgosiepy"

Nie ma to jak słowacki browar :D

Wczoraj.. znaczy dzisiaj ;) piłem Złotego Bażanta i Kelta. To są piwa :)

u nas mozna kupic to piwo niestety 3zl....cena odstrasza jesli chodzi o mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, nawet na obecnych butelkach specjala jest wyrazny napis, swiadczacy o tym iz spozywa sie wysmienity regionalny trunek ;) Ale czy wymieniony Kelt nie jest rowniez regionalnym? W moim miescie go nie widziałem, kumpel z pobliskiego olsztyna nie kojarzy tej marki. Moze i gdzies jest.. ale rownie dobrze mozna by dodac specjala do ankiety, skoro piwo rzekomo dostepne tylko na połnocy kraju, jest osiagalne np w warszawie... :P Czepiam sie, bo musze i tyle :P

Oczywiscie wciaz jestem za specjalem, bo to takie tradycyjne piwo.. w ładniej orpawie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Graffenwalder Strong - 10.7% 8) Cena: ponizej 3zl. Da sie pic, wbrew pozorom, choc delektowac sie nie ma specjalnie chym.

Ja w te procenty średnio wierze, jesli mamy doczynienia z tanimi browarami... ;) Przykładem jest tutaj piwo Volt... nie wiem czy dalej to sprzedają, ale miało/ma 9% - jak dla mnie to kpina :lol: Chyba, że ilosc procent dzieli się przez 2 lub 3 :lol:

9% to Volt ma chyba ekstraktu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Choć jeśli chodzi o smak to pięknie zmrożony Heineken jest smaczny i to bardzo.

Właśnie go popijam. Najlepszy w upalne dnie takie jak ten dziś... Brzmi to bynajmniej jak reklama :rolleyes:

A jak piwko to tylko 0.7l :)

Ktoś pisał o karpackich 9% oj miałem z tym styczność po 6 sztukach byłem trachnięty że hej... hehehe

Edytowane przez mato22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi