Skocz do zawartości
kamilo23

Jakie Piwo Lubisz Najbardziej ?

Jakie piwo pijesz  

681 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Lech
      134
    • Tyskie
      94
    • Żywiec
      79
    • Kelt
      10
    • Heineken
      76
    • Tatra
      22
    • Warka
      67
    • Reds
      25
    • inne ?
      185

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie najlepszym piwem obecnie jest Carlsberg. Smak idealny na letnie wieczory :D no i łatwe otwieranie. Lechem to się chyba już każdy przepił, Tyskie od czasu do czasu nie jest złe, Żuber i Harnaś - kiedyś a i owszem teraz nie bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zdziw się, jak Ci nie posmakuje ;) Gro osób, które częstowałem za pierwszym razem się mocno krzywiły, a przy następnym podejściu kompletnie zmieniały zdanie (na plus oczywiście).

Nie lubię kupować w PL Guinness'a, bo zupełnie inaczej smakuje. I jak już pewnie wspominałem kiedyś, warto zdawać sobię sprawę że jest to piwo, które nie wiedzieć czemu źle znosi transport i wpływa to na jego smak.

Dlatego będąc w "kerfurze" nie skusiłem się na Guinness'a popnieważ na moje oko dobre kilka miesięcy stał na sklepowej półce. Kupiłem za to sobie Desperados'a i imo ani to nie smakuje jak piwo ani jak tequila ale dla odmiany jako napój procentowy można wypić ;]

Edytowane przez KAX_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już kiedyś pisałem ale trochę zmieniły mi się preferencje :).

Numer jeden bezapelacyjnie SPECJAL CZARNY :*

Na drugim miejscu pilsner urquell

Na trzecim stary poczciwy LESZEK

Z innych polecanych to np baltas niefiltrowany.

Mam też listę piw których nie da się wpić ;D

Numer jeden to ŻYWIEC - nie rozumiem jak to może komuś smakować - kwaśny obleśny browar, niczym jakieś biedronkowe wynalazki :/

Ostatnio dostałem sześciopaka za zrobienie kompa to męczyłem go z tydzień z czego połowę rozdałem

Numer dwa to wszelkiej maści freq nie wiem czy to jeszcze robią ale było obleśne.

Reds trochę lepszy ale nawet jak bym umierał z pragnienia i był tylko reds na półce to bym nie kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj piłem Peroni (z resztą nie pierwszy raz ;) Tylko tak mi się przypomniało z mojej wycieczki do Włoch) I zczystym sumieniem mogę polecić ;) Ale z piw z krajów śródziemnomorskich polecam hiszpańskiego San Miguela ;) Jeszcze lepszy.. ;) Podobno można kupić w Auchanie, cena coś koło 6zł za butelkę (tyle, że butelki litrowe ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie nie rozumiem popularności Lecha - smakuje prawie jak piwo.

Za to właśnie bardzo pasuje mi Carlsberg i Heineken - one maja ten cierpki posmak i wspaniały zapach.

Moi kumple nie lubią gorzkiego piwa, wiec piją Tatrę Mocną i Leszka :o

Znam też typów, dla których Desperado (llemoniada IMO) jest bóstwem - bez komentarza

Edytowane przez Malutki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiadam wam wszech i wobec. nie kupujcie pilsnera w puszce. w butelce jest pyszny, ale w puszce jest po prostu niedobry. i jeszcze strasznie drogi.

IMO jak piwo to tylko z butelki :)

Widzę, że strasznie chwalicie to Pilsnera, więc muszę spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o lanym piwku :) Mi pasuje :)

a mi nie bałdzo bo zazwyczaj to lura straszna z wodą sodową... ale bywają miejsca rzadko gdzie można napic sie bez wody...ostatnio w zakopanem takie piłem niestety to daleko hehe ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13% w browarze? to już nie browar

Jednak to jest br0 - 3080464[/snapback]

A co powiecie o lanym piwku :) Mi pasuje :)

Najlepsze ofc - szczególnie "świeży" ginesik. Różnica jest kolosalna (na korzyść lanego) przy tym piwie niestety. Kiedyś sie wybiore do Dublina i skosztuje North Star to postaram sie fotki z najebki na forum wysłać :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi