Spisaczek Posted August 25, 2008 Report post Posted August 25, 2008 (edited) Lane jest świetne względem butelkowego, ale trzeba dobrze trafić, bo jak kolega napisał smakuje jak z wodą, a przez to można się zrazić ;) No i cena też jest wyższa. Ostatnio za 0,4 kufel zapłaciłem 4zł, aczkolwiek piwo było wyśmienite :) Edited August 25, 2008 by Malutki Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
fit Posted August 25, 2008 Report post Posted August 25, 2008 jestem z Poznania i mam tradycje picia Lecha we krwi... TYSKIE jest lepsze Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Sulaco Posted August 25, 2008 Report post Posted August 25, 2008 dlugo szukalem, bo malo pije, ale znalazlem swoj smak - kozlak :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Killer85 Posted August 25, 2008 Report post Posted August 25, 2008 eee...ja tam jestem z Lubelszczyzny i powiem że najlepsze dla mnie piwo to PERŁA.Zwykła lub mocna.Najlepsze.Za Perłą jest Tyskie bo ma podobny smak do Perły:) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
B3niu Posted August 25, 2008 Report post Posted August 25, 2008 taa my z lubelszczyzny musimy wybierać jedyne słuszne piwo:D czyli Perełke, a najlepiej chmielową. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Killer85 Posted August 25, 2008 Report post Posted August 25, 2008 taa my z lubelszczyzny musimy wybierać jedyne słuszne piwo:D czyli Perełke, a najlepiej chmielową.Chmielową ,chmielową jak najbardziej:) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kwasior500 Posted August 26, 2008 Report post Posted August 26, 2008 najlepiej zieloną:) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
X800 Posted September 1, 2008 Report post Posted September 1, 2008 Ostatnio zasmakowało mi Peroni, ciekawy smak, zachęcam do spróbowania :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Adamuss13 Posted September 1, 2008 Report post Posted September 1, 2008 "Smak piwa dzikość tequili" ,ew. Bosman (zachodnio-pomorskie) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Black_war Posted September 1, 2008 Report post Posted September 1, 2008 "Smak piwa" stwierdzenie zdecydowanie nieprawdziwe :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Chemik16 Posted September 1, 2008 Report post Posted September 1, 2008 (edited) OKOCIM mocny ;] z przyzwyczajenia ;) ostatnio przyoszczędzam jednak i biore Karpackie Mocne ;] Edited September 1, 2008 by Chemik16 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Sz@tynbury Posted September 5, 2008 Report post Posted September 5, 2008 Pilsner Urquell w butlach 0,33 - oryginalne, robione w CZ. 0,5 nie kupuję - to jest piwo robione przez KP na licencji Pilsnera, podobno to już nie jest to chociaż sam nie próbowałem. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qbass Posted September 5, 2008 Report post Posted September 5, 2008 Teraz tyskie pije ale zywca niedawno sprobowalem i dobry :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dzej Posted September 5, 2008 Report post Posted September 5, 2008 (edited) Pilsner Urquell w butlach 0,33 - oryginalne, robione w CZ. jest o kupienia w pl ? albo chociaz w nieglebokiej slowacji? Edited September 5, 2008 by dzej Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest kruper Posted September 6, 2008 Report post Posted September 6, 2008 Bardzo lubię w.w. Pilsner za fajny lajtowy i wytrawny zarazem smaczek... a takze Heinekenik... polskich piw już nie lubię bo to jeden spirytuch smierdzący ;) a kiedyś lubiłem Stronga jeszcze jak był w starych butelkach oraz Królewskie stare z Ciechanowa ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TeLe Posted September 6, 2008 Report post Posted September 6, 2008 pilem ostatnio pierwszy raz pilsnera, ino w butelce 0,5 ;] ma bardzo wyrazny, intensywny gorzki smak :> bardzo dobre, lecz nie do picia w wiekszych ilosciach imo Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Kaaban Posted September 6, 2008 Report post Posted September 6, 2008 Bardzo lubię w.w. Pilsner za fajny lajtowy i wytrawny zarazem smaczek...Chyba Ci się piwo pomyliło, Pilsner nie ma nic związanego z "lajtowym smaczkiem" :blink: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
oldskul Posted September 6, 2008 Report post Posted September 6, 2008 (edited) A u mnie w osiedlowym samoobsługowym markecie na półkach wylądował niedawno Żywiec Porter (8,9%), 0,5l butelka 3,7 zł. Piwko doskonałe pod każdym względem, bardzo wyrazisty smak. No i ciężko kupić, w Sosnowcu, rozlewają go może w 2 pubach. Tak w ogóle to dziwi mnie to bardzo, dlaczego nie ma kaucji na butelki 0,66l. Naprawdę w naszym kraju mamy wyśmienite piwka, Niemcy mogą się schować, Czesi też ;) Edited September 6, 2008 by Spylon Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Sz@tynbury Posted September 6, 2008 Report post Posted September 6, 2008 jest o kupienia w pl ? albo chociaz w nieglebokiej slowacji?We Wloclawku sa chyba w kazdym markecie w postaci 4pakow. Mozna tez kupowac pojedynczo, wiec daczego mialyby nie byc dostepne gdzie indziej. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
czeku Posted April 1, 2009 Report post Posted April 1, 2009 Wpadłem dziś do sklepu Świat Piwa i zakupiłem sobie Czarne miodowe na mecz zobaczymy jak to smakuje :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted April 1, 2009 Report post Posted April 1, 2009 Osatnio mnie wojak (SM) wciągnał jakoś. Piwo tanie ale naprawde dobre jak za taką cenę. Daleko mu do Warki St czy Guinnessa ale jest spox. Ogromny plus za 9% oraz butle 0,66l :). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted April 20, 2009 Report post Posted April 20, 2009 (edited) Tada trafiłem na mega crapa wśród piw... Co mnie bardzo dziwi jest to jeden bro spod znaku Guinnessa... Znaczy jak ja mówię Guinness to mam na myśli to czyli GUINNESS Foreign Extra Stout który jest prze mega ;]. Niestety pokusiło mnie ostanio przez przypadek kupić Guinness Draught aka DRUT: Nie rozumiem jak te piwa moga tak sie różnić... Drut smakuje jak gorzka woda. Specjalnie kupiłem dwie puszki (każda z innego packa) aby wyeliminować wine transportu itp :lol:. Teraz bardzo żałuje wydania 6 zł za puszeczkę 0,44 [ciach!]ianego piwa które nawet nie klepie (4,2% alku). Pozostało mi sie pobawienie "kuleczkami" z puszki czyli tymi pojemniczkami które mają w sobie LN2 chyba i to jest ta specjalna receptura zachowania smaku... :lol2: - jakiego smaku pytam sie. Teraz mam pytanie: ktoś poleci mi jakieś ciemne piwo które można kupić na polskim rynku ? Albo nawet w sklepie z zagranicznymi piwami ? Chodzi mi o piwo górnej fermentacji typu Stout podobne do Guinnessa albo w ostateczności może być jakis porter (tylko to juz chyba nie górnej fermentacji ? nie znam sie ;p). Edited April 20, 2009 by yuucOm Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
c45per Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 jak Guinness to tylko z beczki. Ja tam lubię Broka sączyć. I Perełkę :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 Łomże ostatnio ktoś pił ? Ja teraz tylko mocne piwa po niżej 6% nie schodzę. :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Caleb Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 Teraz mam pytanie: ktoś poleci mi jakieś ciemne piwo które można kupić na polskim rynku ? Albo nawet w sklepie z zagranicznymi piwami ? Chodzi mi o piwo górnej fermentacji typu Stout podobne do Guinnessa albo w ostateczności może być jakis porter (tylko to juz chyba nie górnej fermentacji ? nie znam sie ;p). A Hebana próbowaleś? :> Do dostania w sieciach Bomi, Piotr i Paweł i innych sklepach z dobrymi trunkami. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 jak Guinness to tylko z beczki. Ja tam lubię Broka sączyć. I Perełkę :)Dokładnie. Ile bym dał aby sobie chlapnąć Guinness North Star z beczki ale w Polsce ;p. Łomże ostatnio ktoś pił ? Ja teraz tylko mocne piwa po niżej 6% nie schodzę. :PDla mnie poniżej 6% to nie bro ;). Chociaż z tego co wiem piwo prawdziwe ma zazwyczaj 5-5,5%. Tak to jest jak ktoś z wody sie na bro przenosi. A Hebana próbowaleś? :> Do dostania w sieciach Bomi, Piotr i Paweł i innych sklepach z dobrymi trunkami.Tylko ze to jest Dark lager nie Stout :P. Niemniej nie próbowałem wiec skusze sie na pewno. Dzięki za tipa :). Może znajde w leclercu Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Black_war Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 Meine BOŻE! Jaka ta Perła dobra. Piwko za 2zł, 6pak mam za 12zł (pewnie w jakichś większych miastach taniej) a bije na głowę wszystkie te Tyskie, Lechy i inne szczyny. Polecam :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULLISSES Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 Eh, Dębowe podrożało - obecnie 3 - 3.40 PLN :mur: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kamilo23 Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 Hmm u mnie puszkowe 2,86 chyba że źle popatrzyłem :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted April 22, 2009 Report post Posted April 22, 2009 (edited) Meine BOŻE! Jaka ta Perła dobra. Piwko za 2zł, 6pak mam za 12zł (pewnie w jakichś większych miastach taniej) a bije na głowę wszystkie te Tyskie, Lechy i inne szczyny. Polecam :)Która to już osoba mówi ze to dobry bro ;]. Wypada spróbować :). Tylko która jest taka dobra ? mocna, eksport czy chmielowa. Eh, Dębowe podrożało - obecnie 3 - 3.40 PLN :mur:Nie wiem gdzie wy kupujecie ale ja mam za 2,69 w lEclercu butle 0,66 dębowe mocne ;] Btw piłem pszenicznego Fratera i jakoś mi nie podszedł. Plusem jest to że ma wyraźnie inny smak to bro ;). Wersja normalna dużo lepsza. A I jeszcze jedno. Wiecie panowie gdzie dosać tego bud'a ?: http://www.budvar.cz/en/produkty/bud-super-strong.html Ja spotkałem w PL tylko wersje normal budwieser (czyli premium lager) A tak w ogóle to FAXE 10% for life ;] Szczególnie w 1L puszce. 2 takie szybko wypite i jest niezły FLY :D. To tak jakby wychlać 8 zwykłych broszków. Edited April 22, 2009 by yuucOm Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...