ptr3009 Posted May 15, 2009 Report post Posted May 15, 2009 A zawsze myślałem, że Specjal to ogólnopolskie piwko. Jak dla mnie to jest najlepszy browar. Żadne Lechy, Warki itp. nie dorównują w smaku Specjalowi. Pamiętam jak jeszcze ze 2 lata temu sie płaciło 2,20zł za puszke/butelke, a teraz to już za mniej niż 2,5 nie znajde - przynajmniej u siebie. Ostatnio piłem też niepasteryzowane piwo - Ciechan. Muszę przyznać, że przyjemny smak i takie "lekkie" na żołądku. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mechl!k Posted May 15, 2009 Report post Posted May 15, 2009 Widocznie jest z pomorza lub okolic ;> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ptr3009 Posted May 15, 2009 Report post Posted May 15, 2009 Ja jestem z Ełku czyli wschodnia część mazur i też Specjal rządzi xD. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
zielak_18 Posted May 15, 2009 Report post Posted May 15, 2009 Tak z pomorza jestem. Specjal był zawsze dobry i po 2 zł od jakiegoś czasu się coraz droższe robi ale tragedii i tak nie ma :D Ale smak już nie ten sam co kiedyś... popsuło się strasznie :mur: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
el_gringo_dado Posted May 15, 2009 Report post Posted May 15, 2009 Ja ostatnio smakuje w ciemnych piwach - Okocim Palone i Guinness. Chociaż smakowo jak dla mnie nic chyba nie pobije Złotego Bażanta. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Arni Posted May 16, 2009 Report post Posted May 16, 2009 Odpaliłem właśnie Peroni Nastro Azzuro hmm "jakieś takie ni to pulower ani blezer ";) nie jest złe łatwo wchodzi bez większych niuansów cena ciut za wysoka imo Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maxymili Posted May 16, 2009 Report post Posted May 16, 2009 Odpaliłem właśnie Peroni Nastro Azzuro hmm "jakieś takie ni to pulower ani blezer ";) nie jest złe łatwo wchodzi bez większych niuansów cena ciut za wysoka imoPeroni to piwo na upał. Mieszkałem pół roku we Włoszech i tam jest wyśmienite, w Polsce już nie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 Tu i tam smakuje baaaardzo przeciętnie ;]. Znaczy jak ktoś jest w ITA moze sobie strzelić ale w PL kompletnie sie nie opłaca. Przeciętne w smaku i tylko 5,1% alku. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 Wiesz, jak szukasz duzej ilosci %, to sa inne trunki niz piwo ;) Jak dla mnie liderami sa piwa niepasteryzowane: Ciechan zwykly i miodowy, Kasztelan, Zywe. Dalej Kozlak i dlugo, dlugo nic. A potem Krolewskie lub Tyskie. Od czasu do czasu jakis Guinessik. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 Widocznie jest z pomorza lub okolic ;>Albo Warmii i Mazur ;] Tutaj też te piwo "rządzi" (chociaż niekoniecznie w nim gustuję). :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Sobota Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 otwarte ;-) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 Wiesz, jak szukasz duzej ilosci %, to sa inne trunki niz piwo ;) Jak dla mnie liderami sa piwa niepasteryzowane: Ciechan zwykly i miodowy, Kasztelan, Zywe. Dalej Kozlak i dlugo, dlugo nic. A potem Krolewskie lub Tyskie. Od czasu do czasu jakis Guinessik. Wiadome ;). Ja jestem zwolennikiem magicznej wody ale od czasu do czasu trza przejść na coś "przyziemnego" jak bro ;). Żywiec Porter,Oko mocne albo Faxe 10% są bardzo dobre ;). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Arni Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 Dzisiaj test :D Imo za 2,20 nie ma nic lepszego... ba śmiem twierdzić że lepiej podchodzi mi Perła niż Peroni [~4zł] więc coś czuje że portfel zaoszczędzi przez dłuższy czas :D :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 No rzesz w mordke kopane... Nigdzie nie moge perły znaleźć po norlamnej cenie. Tyle osób chwali to piwo... U mnie jest w sklepie ze sprowadzanymi bro po 6,50 :lol:. Przecież to drożej niż ginesik.. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Kaaban Posted May 21, 2009 Report post Posted May 21, 2009 Wiadome ;). Ja jestem zwolennikiem magicznej wody ale od czasu do czasu trza przejść na coś "przyziemnego" jak bro ;). Żywiec Porter,Oko mocne albo Faxe 10% są bardzo dobre ;).Ja z mocnych to lubię podkaprackie mocne (serio) jak chcę żeby bardziej mnie uderzyło :> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Arni Posted May 22, 2009 Report post Posted May 22, 2009 No rzesz w mordke kopane... Nigdzie nie moge perły znaleźć po norlamnej cenie. Tyle osób chwali to piwo... U mnie jest w sklepie ze sprowadzanymi bro po 6,50 icon_lol.gif. Przecież to drożej niż ginesik..W Wielkopolsce są w normalnych społemoskich sklepach :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted May 22, 2009 Report post Posted May 22, 2009 Ja z mocnych to lubię podkaprackie mocne (serio) jak chcę żeby bardziej mnie uderzyło :>Ujdzie w tłoku ;). Ostatnio kupiłem jakieś mocne piwo 9% jakiś bakley czy coś takiego - puszka podobna do tej od karpackiego. Total crap omijać szerokim łukiem - ja alkoholu nie marnuje zazwyczaj ale ok 1/4 puszki zostało wylane ;p. Teraz na odstrzał idzie AMSTERDAM 8,4% Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ZiMatik Posted May 22, 2009 Report post Posted May 22, 2009 lech ! lech ! lech :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maxymili Posted May 22, 2009 Report post Posted May 22, 2009 Wiesz, jak szukasz duzej ilosci %, to sa inne trunki niz piwo ;) Jak dla mnie liderami sa piwa niepasteryzowane: Ciechan zwykly i miodowy, Kasztelan, Zywe. Dalej Kozlak i dlugo, dlugo nic. A potem Krolewskie lub Tyskie. Od czasu do czasu jakis Guinessik. 100% pozytyw ;) Piłem Żywe i jest genialne ale koszt 4,50 robi swoje i na co dzień raczej się nie nadaje. Podobne w smaku jest holederskie piwo leeuw. No i podobnie kosztuje w Holandii półtora euro. lech ! lech ! lech :DJeszcze pomiędzy żywym a tyskim jest Lech. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Corso Posted May 31, 2009 Report post Posted May 31, 2009 (edited) Dla miłośników piwa pszenicznego, którym znudził się Paulaner, Paulaner Dunkel, Franciszkaner czy Obolon, proponuję litewskiego Baltasa i Okocim pszeniczne. Naprawdę bardzo dobre piwka. :) Edited May 31, 2009 by Corso Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
maxymili Posted June 9, 2009 Report post Posted June 9, 2009 Kupiłem ostatnio czteropak Lecha i tragedia. Co to się stało z Lechem? A może dlatego że w puszkach bo zawsze kupowałem w butelkach. Ale ohyda, lura taka bez smaku jak bym pił kwaśno gorzką wodę. Jednocześnie kuzynka przyniosła cztery piwka Łomża export. Po prostu genialne piwko!!! Łomża ludzie to jest najlepsze piwo. Zachodnie sikacze wymiękają amstela i hainekena nie wyłączając. Kolejna rzecz to piłem tez warkę tydzień temu i o dziwo radykalnie się poprawiła. Całkiem niezła jest obecnie, już na pewno lepsza od tego Lecha co go ostatnio zakupiłem. Ja to nie wiem ale to chyba był Lech Kaczyński bo coś z nim nie było w porządku ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Corso Posted June 9, 2009 Report post Posted June 9, 2009 Zgadzam się, Łomża Export jest niezła. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted June 9, 2009 Report post Posted June 9, 2009 Łomża ludzie to jest najlepsze piwo. Zachodnie sikacze wymiękają amstela i hainekena nie wyłączając. To Amstel aż taki dobry jest? :blink: Co prawda jedyne piwo jakie mogłem pić w Holandii, ale bez przesady... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted June 9, 2009 Report post Posted June 9, 2009 (edited) Jednocześnie kuzynka przyniosła cztery piwka Łomża export. Po prostu genialne piwko!!! Łomża ludzie to jest najlepsze piwo. Zachodnie sikacze wymiękają amstela i hainekena nie wyłączając. Kolejna rzecz to piłem tez warkę tydzień temu i o dziwo radykalnie się poprawiła. Całkiem niezła jest obecnie, już na pewno lepsza od tego Lecha co go ostatnio zakupiłem. Ja to nie wiem ale to chyba był Lech Kaczyński bo coś z nim nie było w porządku ;) Warka to syf od kiedy jest w grupie żywiec... Takie dobre piwo (właściwie nr jeden strong był dla mnie) kiedyś. Jeszcze z 7 lat temu kupowało sie przy Warce (takiej mieścinie) po prostu cud. W ogole większość polskich piw "stało" na wyższym poziomie gdy nie było takiej komercji. Teraz wszystko leci na lini i smakuje prawie tak samo źle... Edited June 9, 2009 by yuucOm Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Pietia(lania) Posted June 9, 2009 Report post Posted June 9, 2009 tylko tychy , jeskies 6 lat temu lech i zubr , ale smaki sie zmieniaja teraz tylko Tychy ... tylko troche za duzo ich idzie dziennie ... bo 10 :/ no coz Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TeLe Posted June 9, 2009 Report post Posted June 9, 2009 ja dzisiaj mialem okazje tak w wiekszej ilosci posmakowac piwa smakowego trixx z biedronki. pilem je wczesniej, ale to tak jedną sztuke. dzisiaj mielismy troche popic z okazji jako ze kumpel zdał do nastepnej klasy, no i kupilismy na 3 20 sztuk tego oto piwa. po kompletnym spożyciu (10 bylo malinowych 10 jablkowych) stwierdzam iż: piwo jest nieznacznie wrecz gorsze gatunkowo od reddsa, a kosztuje 2zl piwo to mimo smaku, wydaje sie jakby mialo 0% alkoholu w sobie, poniewaz po wypiciu 6-7 sztuk zaden z nas nie mial nawet oznak podchmielenia ( a jeden ze znajomych ma raczej niezbyt mocną głowę). tak wiec dla smaku i towarzystwa polecam trixxa, jednak po 3 sztukach ten smak juz bardziej przeszkadza niz pomaga w piciu, a podchmielic sie tym nie idzie za ch.. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted June 10, 2009 Report post Posted June 10, 2009 Może tam było napisane 1,1% alku ;]. Z tego co wiem Trixx ma 4,5% ale ja smakowych nie trawie mimo że lubię czasami broszka z sokiem malinowym chlapnąć ;d. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wistler Posted June 10, 2009 Report post Posted June 10, 2009 Miałem okazję ostatnio skosztować tzw. "bączka", czyli małe, mocne, polskie piwo - Jako Mocne, 7% w ilości pięć sztuk. Muszę powiedzieć, że jak za 2.20zł (z kaucją), byłem naprawdę zadowolony. :D Dobre, jak ktoś ekonomicznie chce wejść w stan "lekkiej, wakacyjnej". ;> Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Arni Posted June 10, 2009 Report post Posted June 10, 2009 wistler gdy ci smutno buśc bąka :D co do soku z browarem jakoś mi smakuje tylko w upalne dni. Oranżadzie o nazwie Reds itp mówimy stanowcze nie ! btw wykupiłem wszystkie perły w moim społemowskim sklepie i bida :( hajneken tylko pozostał :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted June 11, 2009 Report post Posted June 11, 2009 Szukając wczoraj po sklepach Perły, trafiłem na Łomże. Do Perły już niestety nie dotarłem, ale wiem gdzie ją znaleść :) Co prawda piłem z puszki, ale i tak była dobra. A do tego tania [; Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...