Silvana Posted July 8, 2009 Report post Posted July 8, 2009 W Holandii z tego co piłem to tylko Amstel był jakiś w miarę do picia.Amstel jest niezły... szkoda tylko, że u nas trzeba się trochę nagimnastykować, by go dostać. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted July 8, 2009 Report post Posted July 8, 2009 Nie widziałem jeszcze nigdy w Polsce... Wczoraj piłem Książęce... bardzo dobre ;) KRUSOVICE CIEMNE smakuje jak chleb, przynajmniej tak mi się wydaje [; Piłem jeszcze jakieś czeskie na S, ale nie pamiętam za cholerę nazwy. W każdym razie było całkiem dobre, takie delikatne... :unsure: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted July 10, 2009 Report post Posted July 10, 2009 Jakie czeskie piwa polecacie? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted July 10, 2009 Report post Posted July 10, 2009 Starobrno czy jakoś tak [; Jak jeździmy na Czechy to tylko to pijemy [; No oprócz Alba Lupy [; Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
oldskul Posted July 11, 2009 Report post Posted July 11, 2009 Wojak 9% - jak za cenę 2,45 jestem za, smak również znośny i kopie jak trzeba. Ale Karpackie super mocne lepiej mi podchodzi ;). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted July 13, 2009 Report post Posted July 13, 2009 Ciechan Miodowe Bardzo dobre piwo dla smaku ale nie sesyjne :). Można sobie chlapnąć 1-2 ale nie więcej bo jest słodkie. Ciechan wyborne Dobre piwo ale nie warte swojej ceny: u mnie ze 3,50 za butelke. Tylko troszke lepsze od Łomży która kosztuje dużo mniej... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ptr3009 Posted July 13, 2009 Report post Posted July 13, 2009 Ostra ta cena ciechana wybornego u Ciebie. U mnie kosztuje 2,75. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted July 14, 2009 Report post Posted July 14, 2009 Ostra ta cena ciechana wybornego u Ciebie. U mnie kosztuje 2,75.A kaucja za butelkę wliczona ? Jak tak to masz fajnie masz :). Koniec z testowaniem (praktycznie all na polskich półkach wychyliłem) i wracam na stare śmieci: - jest kasa: ginesik albo żywiec porter plus faxe 10% 1L ;) - ni ma kasy: perełki i łomże (zamiast warki i oka wiec w sumie to nowe śmieci ;)). Testowałem dla smaku czeskiego Kozela (prosto z czech) i co moge powiedzieć ? Krap jak większość przereklamowanych czeskich piw. Pijmy dobre, pijmy polskie broszki ;). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted July 15, 2009 Report post Posted July 15, 2009 Ostatnio mile mi podszedl mocny strong.. Ot by wypic jedno przed snem ;) A z reguly to pijam zubry (kiedys za nimi nie przepadałem). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ptr3009 Posted July 15, 2009 Report post Posted July 15, 2009 (edited) A kaucja za butelkę wliczona ? Jak tak to masz fajnie masz.Ciechan wyborny - 2,45zł, a z kaucją 2,80zł także 5gr się pomyliłem. Edited July 15, 2009 by ptr3009 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted July 15, 2009 Report post Posted July 15, 2009 Ciechan wyborny - 2,45zł, a z kaucją 2,80zł także 5gr się pomyliłem.;o nice ;). To nic tylko kupować bo to rasowe bro jest. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 Co Ty gadasz!? Akurat Kozel jest dobry. W tamte wakacje wypiłem tego 60 butelek na wyjeździe. Nie licząc Tyskiego itd [; Wtedy było to jedno z tańszych piw w Tesco na Słowacji... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 Krap i jeszcze raz krap dla mnie ;). To samo org Bud i inny czescie piwa są co najwyżej takie same jak polskie odpowiedniki ;]. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 Ja nie mówię że było dobre jak nasze, ale było dobre z tam dostępnych :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kukifas Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 a czy któryś z polskich browarów robi pszenną zupe chmielową? ;) byłem na emigracji i dopiłem tego całkiem sporo, jak dla mnie smaczek bomba. wszystkie niemieckie. w carrefourze znalazłem jakieś, też niemieckie, ale cena 6zł a Wy jak odnoście się do pszennych piffek? :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 Całkiem spoko są. Przynajmniej to co jest u mnie w Carefourze, nazwy nie pamiętam :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
bagienny Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 (edited) a czy któryś z polskich browarów robi pszenną zupe chmielową? ;)Wiem, że ojczulkowie ważą Frater ;) Poza tym coś się znajdzie: Piwo_pszeniczne#Polska a Wy jak odnoście się do pszennych piffek? :PU mnie zależy - frater mi smakuje, ale Obołoń (ukraiński) ma trochę dziwny aromat i zbyt mocny posmak drożdzy ;) Edited July 17, 2009 by bagienny Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted July 16, 2009 Report post Posted July 16, 2009 Pszenne ujdą :). Takie lekkie są. Frater czy oko pszenne. Podobno ukraińskie pszenniaki to rarytas. Nie byłem ale spróbuje na pewno i dam znać ;). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted July 17, 2009 Report post Posted July 17, 2009 Ja Obolon we wszelkich odmianach z przyjemnoscia :) Przeniczny, miodowy, ciemny...mmmm :) Zwykly jasny tez jest niczego sobie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kukifas Posted July 17, 2009 Report post Posted July 17, 2009 o kurde, musze poszukać! obawiam się, że nie znajdę nigdzie naszego narodowego (czyt. małe miasto) :( w "piotr i paweł" są różne dziwne rzeczy, jakieś inne piwka znajdzie się tam? bo nie wiem czy warto się wybierać ;) nawet Łomży nie mogę u siebie znaleść, byłem ostatnio w białym to całą zgrzewkę zabrałem bo tak mi posmakowało :) pozdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted July 17, 2009 Report post Posted July 17, 2009 W Kielcach kupilem oryginalny ukrainski Obolon w Tesco :) W innych jednak nie widzialem. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Corso Posted July 17, 2009 Report post Posted July 17, 2009 o kurde, musze poszukać! obawiam się, że nie znajdę nigdzie naszego narodowego (czyt. małe miasto) :( w "piotr i paweł" są różne dziwne rzeczy, jakieś inne piwka znajdzie się tam? bo nie wiem czy warto się wybierać ;) nawet Łomży nie mogę u siebie znaleść, byłem ostatnio w białym to całą zgrzewkę zabrałem bo tak mi posmakowało :) pozdr. Z naszych to polecam Okocim pszenne. Z zagranicznch, Baltas, Obolon, Paulaner, Paulaner Dunkel, Franciszkaner. Smacznego. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
FireGL Posted July 17, 2009 Report post Posted July 17, 2009 Mi najbardziej pasuje kilka Tyskich i :gitarzysta: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kukifas Posted July 18, 2009 Report post Posted July 18, 2009 (edited) @costi: dostalem obolona w "piotr i pawel" w cenie 3.89. nawet fote zrobilem bo chcialem sie zapytac co to za piwo, a cyrlicy nie znam ;) sporo roznych piw maja w tym sklepie, moze cos jeszcze z pszenicznego bym znalazl, ale nie mialem czasu. jakis typ kupowal przy tej "innej" polce i go zapytalem ktore pszeniczne i polecil obolona, ktorego sam kupowal :) byl frater, ale pszenicznego braklo. @Corso: slyszalem o okocimie, chociaz narazie nigdzie go nie widzialem (w sumie to nie szukalem :P ) wlasnie bedac za granica najbardziej smakowal mi Franciszkaner ;) BTW "Pszenica jak marzenie" http://serwisy.gazeta.pl/logo/1,73659,4191224.html Edited July 18, 2009 by kukifas Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
-talib- Posted July 18, 2009 Report post Posted July 18, 2009 Przedwczoraj pod jakimś meczetem w Izmicie obaliłem 5 Efezów. Piwo pewnie nie najwyższych lotów ale z głębokiego szronu wyjęte samkowało wyśmienicie w totalny upał. Jednak trzeba było zmienić lokalizację bo grzecznie nas poproszono o opuszczenie rejonu ichnej świątyni. Już się ekipa zbierała a duchowny widać nie był zadowolony z obecności niewiernych :lol2: . Teraz czas na Ukrainę... :rolleyes: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
mnowak Posted July 19, 2009 Report post Posted July 19, 2009 Z zagranicznych polecam Zlatý Bažant :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
feluś Posted July 20, 2009 Report post Posted July 20, 2009 Właśnie skonsumowałem kilka x razy perła exportowa i piwo jest dobre , ale nie powaliło mnie na kolana taki carlsberg ala łomża z mniejszą ilością ekstraktu co za tym idzie o łagodniejszym smaku, ale o podobnym smaku. Dzisiaj byłem w piotrze i pawle w blue city i normalnie to jest chyba jeden z najlepiej zaopatrzonych sklepów z piwem w jakich byłem , czarnków miodowe, pełen zestaw piw belgijskich w tym rewelacyjny palm + nasze wspaniałe irlandzkie, polecam wszystkim. Niestety ceny bardzo wygórowane i dobre belgijskie piwa potrafią kosztować po 15+ za butelkę. Jednakże wybór powala. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Hesos Posted July 27, 2009 Report post Posted July 27, 2009 Dragon Stout z jamajki jest wypasiony. Z naszych to leszek mocny ostatnio mi posmakował Fraterki - miodne Koreb - bardzo dobre No i perełka chmielowa ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
fr3zer Posted July 27, 2009 Report post Posted July 27, 2009 Ostatnio dla smaku Guinness Foreign Extra Stout -_- Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dzej Posted July 28, 2009 Report post Posted July 28, 2009 zawitalem w almie ostatnio dwa amberowskie piwa niepasteryzowane: zywe i zloty lew. zywe mi nie podeszlo, ale lew byl jak najbardziej ok. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...