Jump to content
kamilo23

Jakie Piwo Lubisz Najbardziej ?

Jakie piwo pijesz  

681 members have voted

1. 1.

• Lech
      134
    • Tyskie
      94
    • Żywiec
      79
    • Kelt
      10
    • Heineken
      76
    • Tatra
      22
    • Warka
      67
    • Reds
      25
    • inne ?
      185

Recommended Posts

Nie widziałem jeszcze nigdy w Polsce...

Wczoraj piłem Książęce... bardzo dobre ;)

KRUSOVICE CIEMNE smakuje jak chleb, przynajmniej tak mi się wydaje [;

Piłem jeszcze jakieś czeskie na S, ale nie pamiętam za cholerę nazwy.

W każdym razie było całkiem dobre, takie delikatne... :unsure:

Ciechan Miodowe

Bardzo dobre piwo dla smaku ale nie sesyjne :). Można sobie chlapnąć 1-2 ale nie więcej bo jest słodkie.

Ciechan wyborne

Dobre piwo ale nie warte swojej ceny: u mnie ze 3,50 za butelke. Tylko troszke lepsze od Łomży która kosztuje dużo mniej...

Ostra ta cena ciechana wybornego u Ciebie. U mnie kosztuje 2,75.

A kaucja za butelkę wliczona ? Jak tak to masz fajnie masz :).

Koniec z testowaniem (praktycznie all na polskich półkach wychyliłem) i wracam na stare śmieci:

- jest kasa: ginesik albo żywiec porter plus faxe 10% 1L ;)

- ni ma kasy: perełki i łomże (zamiast warki i oka wiec w sumie to nowe śmieci ;)).

Testowałem dla smaku czeskiego Kozela (prosto z czech) i co moge powiedzieć ? Krap jak większość przereklamowanych czeskich piw.

Dołączona grafika

Pijmy dobre, pijmy polskie broszki ;).

a czy któryś z polskich browarów robi pszenną zupe chmielową? ;)

byłem na emigracji i dopiłem tego całkiem sporo, jak dla mnie smaczek bomba. wszystkie niemieckie.

w carrefourze znalazłem jakieś, też niemieckie, ale cena 6zł

a Wy jak odnoście się do pszennych piffek? :P

a czy któryś z polskich browarów robi pszenną zupe chmielową? ;)

Wiem, że ojczulkowie ważą Frater ;) Poza tym coś się znajdzie: Piwo_pszeniczne#Polska

a Wy jak odnoście się do pszennych piffek? :P

U mnie zależy - frater mi smakuje, ale Obołoń (ukraiński) ma trochę dziwny aromat i zbyt mocny posmak drożdzy ;) Edited by bagienny

o kurde, musze poszukać!

obawiam się, że nie znajdę nigdzie naszego narodowego (czyt. małe miasto) :(

w "piotr i paweł" są różne dziwne rzeczy, jakieś inne piwka znajdzie się tam? bo nie wiem czy warto się wybierać ;)

nawet Łomży nie mogę u siebie znaleść, byłem ostatnio w białym to całą zgrzewkę zabrałem bo tak mi posmakowało :)

pozdr.

o kurde, musze poszukać!

obawiam się, że nie znajdę nigdzie naszego narodowego (czyt. małe miasto) :(

w "piotr i paweł" są różne dziwne rzeczy, jakieś inne piwka znajdzie się tam? bo nie wiem czy warto się wybierać ;)

nawet Łomży nie mogę u siebie znaleść, byłem ostatnio w białym to całą zgrzewkę zabrałem bo tak mi posmakowało :)

pozdr.

Z naszych to polecam Okocim pszenne. Z zagranicznch, Baltas, Obolon, Paulaner, Paulaner Dunkel, Franciszkaner. Smacznego. :)

@costi: dostalem obolona w "piotr i pawel" w cenie 3.89.

nawet fote zrobilem bo chcialem sie zapytac co to za piwo, a cyrlicy nie znam ;)

Dołączona grafika

sporo roznych piw maja w tym sklepie, moze cos jeszcze z pszenicznego bym znalazl, ale nie mialem czasu.

jakis typ kupowal przy tej "innej" polce i go zapytalem ktore pszeniczne i polecil obolona, ktorego sam kupowal :)

byl frater, ale pszenicznego braklo.

@Corso: slyszalem o okocimie, chociaz narazie nigdzie go nie widzialem (w sumie to nie szukalem :P )

wlasnie bedac za granica najbardziej smakowal mi Franciszkaner ;)

BTW

"Pszenica jak marzenie" http://serwisy.gazeta.pl/logo/1,73659,4191224.html

Edited by kukifas

Przedwczoraj pod jakimś meczetem w Izmicie obaliłem 5 Efezów. Piwo pewnie nie najwyższych lotów ale z głębokiego szronu wyjęte samkowało wyśmienicie w totalny upał. Jednak trzeba było zmienić lokalizację bo grzecznie nas poproszono o opuszczenie rejonu ichnej świątyni. Już się ekipa zbierała a duchowny widać nie był zadowolony z obecności niewiernych :lol2: . Teraz czas na Ukrainę... :rolleyes:

Właśnie skonsumowałem kilka x razy perła exportowa i piwo jest dobre , ale nie powaliło mnie na kolana taki carlsberg ala łomża z mniejszą ilością ekstraktu co za tym idzie o łagodniejszym smaku, ale o podobnym smaku. Dzisiaj byłem w piotrze i pawle w blue city i normalnie to jest chyba jeden z najlepiej zaopatrzonych sklepów z piwem w jakich byłem , czarnków miodowe, pełen zestaw piw belgijskich w tym rewelacyjny palm + nasze wspaniałe irlandzkie, polecam wszystkim. Niestety ceny bardzo wygórowane i dobre belgijskie piwa potrafią kosztować po 15+ za butelkę. Jednakże wybór powala.