Makchiavelli Posted December 15, 2009 Report post Posted December 15, 2009 Okocim Stawskie, niestety ciezko dostepne w Polsce, bo idzie na eksport, ewentualnie czesto widuje butelki 0.3 A tak poza tym to jego zamiennik na polski rynek czyli Okocim O.K. BEER - moje ulubione piwo Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzechuk Posted December 15, 2009 Report post Posted December 15, 2009 Lech z butelki zimniutki. ostatnio Perła Export > Lech wielka szkoda, bo i Żywiec się popsuł i moje dotychczasowe ulubione piwko Okocim Mocne... wiecie dlaczego nie ma już Palonego? było bardzo dobre... a teraz mega news dla koneserów: Książęce z Lwówka Śląskiego powraca! produkcja rozpocznie się w styczniu... ta sama receptura! dziś przeczytałem w Gazecie Wrocławskiej, w końcu!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
zzizzy Posted December 15, 2009 Report post Posted December 15, 2009 Piwko z rodzinnej miejscowości mojej mamy. Nie miałem okazji skosztować, ale skoro ma wrócić, to bardzo się cieszę. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
JROX Posted December 15, 2009 Report post Posted December 15, 2009 Jutro jadę do świata alko jakiś piwek nakupować. Chociaż u mnie we wsi w świecie alko bida straszna. Trzeba by się do Krk wybrać, nakupić więcej dobrych piwek :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
serwal4 Posted December 15, 2009 Report post Posted December 15, 2009 Ostatnio piłem Perłę Export, sensowne w smaku, nie obciąży portfela... Ogólnie eksperymentuje z czymś co widzę, np. 1 raz... bo to co się piło albo się opiło albo się pogorszyło... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Arni Posted December 16, 2009 Report post Posted December 16, 2009 A ja dziś good beer mniej goryczki w stosunku do exporta ale fajna :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KonradGT Posted December 17, 2009 Report post Posted December 17, 2009 Wypiłem swego czasu całą kratę na wakacjach tego jakże cudownego piwa :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Huberek Posted December 17, 2009 Report post Posted December 17, 2009 Piję właśnie te Złote Lwy z Ambera - szału ni ma, ale nie jest złe. Samo dość gorzkie, pozostawia dość trwały gorzki posmak w ustach. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KHOT Posted December 17, 2009 Report post Posted December 17, 2009 Spróbowałem dzisiaj sobie Fortunki Miodowej i jest rewelacyjna... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
piec22 Posted December 18, 2009 Report post Posted December 18, 2009 (edited) Lech PILS (złoty) [dostępny tylko w WLKP, rzadko tam bywam ale zawsze wracam z kratą... Mistrzostwo to piwo :-)] A na miejscu ... Perła Eksport > Żywiec > Lech Mocny... ;-) Dawniej Tyskie, jeszcze dawniej Warka.. Edited December 18, 2009 by piec22 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted December 21, 2009 Report post Posted December 21, 2009 A ja dziś good beer mniej goryczki w stosunku do exporta ale fajna :) Mniej jeszcze ;) ? Perła export jest bardzo lajtowa, jak dobry napój - dla mnie zero goryczki co jest jej plusem bo ma być dobrym orzeźwiającym lagerkiem ;). Jedno z lepszych piw w ogole i chyba najlepsze jeżeli chodzi o stostunek cena jakość. Na goryczke to wiadomo co ;p (Ż porter i pan ginesik). Ja ostatnio znów 4fun miałem okazje skosztować lecha i coś dziwnego zauważyłem. Ten w butelkach 0,66 był niezły (jak na lecha) a w 0,5 bardzo słaby... dziwne. Niedługo powinnien u mnie zawitać darklord i jakieś bro z belgii ;]. Ofc relacje zdam. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Arni Posted December 21, 2009 Report post Posted December 21, 2009 Pils jest mniej że tak się wyrażę "wyrazisty" nie wiele ale zawsze :) OFC cena/jakość konkurencji brak Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
B3niu Posted December 29, 2009 Report post Posted December 29, 2009 Ogólnie rządzi wszystko co jest wyprodukowane przez Perełke :) Ostatnio bardzo mi posmakowała Perła Czarna extra strong, mocne piwo (chyba z 8%) ale za to nie przesadzili z goryczką i wchodzi dosyć gładko :) Dzisiaj pierwszy raz skosztowałem Królewskiego, piwo dobre, aczkolwiek niczym sie nie wyróżnia. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qbass Posted December 29, 2009 Report post Posted December 29, 2009 (edited) Perełka czarna jest pyszna i jak kiedys sprawdzalem ma najwiecej % w porownaniu z innymi mocnymi piwami ( nie mowie tu o jakims karpackim;P ) Teraz wlasnie pije export gdzie w lodzi nigdzie nie moge znalesc naszczescie na lubelszczyznie jest tego pod dostatkiem. Jutro ide po jakas mala krate do plecaka zeby cos zawiesc do lodzi. Wogole jakies pol roku temu zaczalem pic perle bo ja niestety dopiero w lodzi odkrylem . Kazdy mowil ze to żulerskie piwo. Dzisiaj kazdy kto kupuje piwko ma w skladzie perełke lub tylko perełke kupuje :) Edited December 29, 2009 by qbass Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
przemn2 Posted December 29, 2009 Report post Posted December 29, 2009 Zbrzydło mi Tyskie. Żałoba narodowa. Teraz w sklepie biorę codziennie inne i jak nie zrobię się czerwony na twarzy to coś pewnie sobie wybiorę na stałe. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kelcior Posted December 29, 2009 Report post Posted December 29, 2009 Perła chmielowa > Kelt > Żywiec Innych praktycznie nie pijam, nie pijam tez zadnych "strongow" .. mam tak po degustacji Tatry strong. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qbass Posted December 30, 2009 Report post Posted December 30, 2009 (edited) Kurde nie moge w lodzi znalesc perły export! Pije własnie, bardzo dobre :) Edited December 30, 2009 by qbass Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Turkina Posted December 31, 2009 Report post Posted December 31, 2009 A ja dziś [im1g]http://www.rig.lublin.pl/lidersmaku/grafika/2005/perla.jpg[/img] good beer mniej goryczki w stosunku do exporta ale fajna :) Potwierdzam jako mieszkaniec Lubelszczyzny że Perła Chmielowa jest b.dobrym piwem. Czasem kupuje inne piwo, lecz zawsze wracam do Perły. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest MaRuH Posted December 31, 2009 Report post Posted December 31, 2009 Ja tradycyjnie już od dawna często piję żubra, chociaż nie jest już tak dobry jak kiedyś. Oprócz żubra to piję takie browarki jak: lech, żywiec, dębowe mocne, czasami jeśli ochota najdzie to dla odmiany carlsberg lub heineken. I to by było na tyle, innych wynalazków nie piję. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
costi Posted December 31, 2009 Report post Posted December 31, 2009 Ostatnio zasmakowalem w piwie Dawnym, produkcji browaru Konstancin. Piwo niepasteryzowane, o przyjemnym, wyrazistym i intensywnym smaku. Jak ktos ma mozliwosc - polecam sprobowac. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted January 3, 2010 Report post Posted January 3, 2010 Ogólnie rządzi wszystko co jest wyprodukowane przez Perełke :) Ostatnio bardzo mi posmakowała Perła Czarna extra strong, mocne piwo (chyba z 8%) ale za to nie przesadzili z goryczką i wchodzi dosyć gładko :) Dzisiaj pierwszy raz skosztowałem Królewskiego, piwo dobre, aczkolwiek niczym sie nie wyróżnia. A w stolicy da się spotkać to ? Ostanio do perły eksport pojawiła się perła chmielowa - dużo bym dał za tą ekstra strong. Nie dość ze 8% to jeszcze perełka :). Perła chmielowa > Kelt > Żywiec Innych praktycznie nie pijam, nie pijam tez zadnych "strongow" .. mam tak po degustacji Tatry strong. Bo to ciach!o ;]. Spróbuj nawet oko mocne albo ginesika forein ekstra, zywiec porter czy faxe 10%. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qbass Posted January 3, 2010 Report post Posted January 3, 2010 yuucOm nie mam zielonego pojecia , na lubelszczyźnie w każdym sklepie można dostać wszystkie rodzaje perełki. Poszukaj może znajdziesz chociaż export lub zrób mały wysok na kresy :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted January 7, 2010 Report post Posted January 7, 2010 yuucOm nie mam zielonego pojecia , na lubelszczyźnie w każdym sklepie można dostać wszystkie rodzaje perełki. Poszukaj może znajdziesz chociaż export lub zrób mały wysok na kresy :)Oj jak ja bym chciał ;). Ale czasu ni ma... W stolicy jest już pils i eksport (ale pils tylko w jednym miejscu była i nie pamiętam jakim ;o). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
qbass Posted January 12, 2010 Report post Posted January 12, 2010 (edited) No to w pewien wakacyjny dzień zapraszam na lubelszczyznę. Dzisiaj człapiąc do pracy wpadłem do małego sklepiku. Przeglądam co maja z piw. I na samym dole ledwo widoczna stoi perła export ;]. Edited January 12, 2010 by qbass Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dzej Posted January 12, 2010 Report post Posted January 12, 2010 eee tam perla. lezajsk panowie, lezajsk! zarowno zwykly jak i mocny. moze i to lokalny patriotyzm, ale wole lezaka od perly. zwykly jest w kazdej biedronce po kosmicznej cenie 2,19zl. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
grzechuk Posted January 12, 2010 Report post Posted January 12, 2010 wykosztowałem się na svyturys white baltas (niefiltrowane pszeniczne)... warte 4,5! genialny smak, pszeniczny frater i okocim sie chowaja!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Corso Posted January 18, 2010 Report post Posted January 18, 2010 wykosztowałem się na svyturys white baltas (niefiltrowane pszeniczne)... warte 4,5! genialny smak, pszeniczny frater i okocim sie chowaja!!!Potwierdzam, chyba obecnie najlepsze pszeniczne piwko. :) Niedawno piłem Ciechana pszenicznego, i powiem że całkiem zacne. :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Kaaban Posted January 19, 2010 Report post Posted January 19, 2010 Potwierdzam, chyba obecnie najlepsze pszeniczne piwko. :)gdzie w wawie to kupić? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Corso Posted January 20, 2010 Report post Posted January 20, 2010 W każdym Realu powinien być, np. na ursynowie jest. Widziałem też w Carrefour express na Sadybie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
yuucOm Posted January 22, 2010 Report post Posted January 22, 2010 W każdym Realu powinien być, np. na ursynowie jest. Widziałem też w Carrefour express na Sadybie.Chodzi o ten na ursynowie koło Obi ? To zajebiście ;). Ten svyturys white baltas mnie korci, fanem piwa pszenicznego nie jestem ale lubię od czasu do czasu sobie chlapnąć do dobrego posiłku. qbass Dzięki za zaproszenie ;). Kto wie może skorzystam jak się wszystko dobrze potczy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...