Skocz do zawartości
kamilo23

Jakie Piwo Lubisz Najbardziej ?

Jakie piwo pijesz  

681 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• Lech
      134
    • Tyskie
      94
    • Żywiec
      79
    • Kelt
      10
    • Heineken
      76
    • Tatra
      22
    • Warka
      67
    • Reds
      25
    • inne ?
      185

Rekomendowane odpowiedzi

Puszki są pokrywane od wewnątrz substancją mającą zapobiegać takiemu posmakowi, na disvovery było ;] (zapewne nie dotyczy to piw z biedronek i plusa)

Po za tym puszki są lżejsze i łatwiej je upakować :)

Zresztą jaka rzecz ;p nawet Chmilne z plastikowej butelki 1l da się wypic ;p

bardzo dobry jest Heineken wart swojej ceny

dobre jest też takie z ganja z importu czeskiego jutro doszukam się nazwy.

Edytowane przez mihalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie rozgadaliscie na temat puszek. ja tylko chcialem zaznaczyc ze z puszkowych piw tylko tyskie dziala na mnie jak przeterminowany produkt. fakt ze jest roznica w smaku miedzy puszka a butelka (szklana oczywiscie) ale tyskie mi nie smakuje zarowno z puszki jak i butelki. czemu tak najezdzacie na te puszki, przeciez w barach/pubach/klubach beczki sa metalowe

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piwo w puszcze jest nie dobre bo musisz cały czas ssać tą puszkę ale wystarczy wlać do szklaneczki i już jest o wiele lepsze. Co do lanego to zależy gdzie, nie raz naleją piwo, a nie raz dostaniemy roztwór piwny :/ Imho najlepsze jest butelkowe przelane do kufla ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam wszystkim Heinekena w 5l beczułkach. Po prostu nie to piwo. Chyba nigdy nie piłem lepszego pasteryzowanego piwa. POLECAM!!!

A tak na co dzień to Lech rządzi :) A jak kasy nie ma to Książ :)

Drogie... I mi troche zajeżdżało "kurzem" ;) Fajne i w ogole, ale drogie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem niedawno piłem piwko z Piotrkowa Trybunalskiego - KIPER. Jedno miało chyba coś koło 6% a drugie 10%. Nikomu ze znajomych nie smakowało ale oni się nie znają :P Polecam sprawdzić z samej ciekawości, może komuś posmakuje ;) A teraz idę do sklepu po browara bo widziałem, że pojawiło się coś nowego w arsenale :D

---EDIT---

Właśnie konsumuję Śląskie Mocne z Browarów Górnośląskich w Zabrzu. Piwo ma dokładnie 7% i kosztowało mnie 1,79zł. No cóż... mam mieszane uczucia co do tego piwa. Jest dość specyficzne, wyraźnie czuć te 7%. Nie ma w nim słodyczy, pozostawia lekko gorzki posmak w ustach. Z przyjemnością wypiję tą butelkę do końca, ale nie mógłbym go skonsumować w większych ilościach :P Szybko wchodzi, coś czuję, że się nadźgam dzisiaj. ^_^

Edytowane przez Piter6576

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś czas temu 1. raz spróbowałem Stronga. Jest wyśmienite ;) Drogie bo od 3,10 do nawet 3,40 ale naprawdę warto ;) Jest troszkę słodsze od pozostałych piw. Dobre bo Polskie :D

Ale ma te 7% :P

BTW ale drogie u ciebie u mnie max to 2,50 :mrgreen:

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem niedawno piłem piwko z Piotrkowa Trybunalskiego - KIPER. Jedno miało chyba coś koło 6% a drugie 10%. Nikomu ze znajomych nie smakowało ale oni się nie znają :P Polecam sprawdzić z samej ciekawości, może komuś posmakuje ;) A teraz idę do sklepu po browara bo widziałem, że pojawiło się coś nowego w arsenale :D

hehehe, moje "miasto" :lol: az wstyd sie przyznac ale nie wiem jak smakuje kiper :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jA luBbieM RreDsiki sS!oM bAjdZiO dOble

WTF? :blink:

Jak wy to możecie pić ja tego już do gęby nigdy nie wezmę. Tymczasem 2 Strongi się chłodzą w lodówce :mrgreen:

No ja stronga raz spróbowałem i już ngdy więcej, słodkie jakieś, fuj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi