TomCat Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Witam ! Muszę oddać swoją nokię 6230i do naprawy gwarancyjnej. Zdjąłem z niej simlocka kodem i myślę że dobrze byłoby go założyć spowrotem bo inaczej chyba nie zrobią mi tego "na gwarancji". Więc mam pytanie czy ktoś wie jak to zrobić ? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Kodem tego nie zrobisz sam. Trzeba by się udać do serwisu i ponieś jakiś tam niewielki koszt. Tylko, że pomyśl czy to ma sens, bo ludzie w serwisach mają jednak sporo roboty i sprawdzanie simlocka sobie darują. Kumpel miał taki przypadek jak Ty, nawet z identycznym telefonem. Oddał na gwarancje w salonie Plusa i telefon wrócił naprawiony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Tzn bardziej myślę mad jakimś programem którym bym to zrobił przez kabel. Z tym serwisem to różnie jest - wiem że niektórym się udaje i nie sprawdzają czy masz simlocka ale wiem też że niektórym się nie udaje :-) Dam to tam i mam nadzieję że przejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 Tzn bardziej myślę mad jakimś programem którym bym to zrobił przez kabel. To mozesz juz przestac myslec bo po samym kablu sie nie da. Generalnie musisz wygenerowac sobie pliczek .sld dla odpowiedniego kodu sieci i ASICa i wrzucic go jako czesc flasha do telefonu przy pomocy odpowiedniego sprzetu. Niektore boxy maja mozliwosc zalozenia simlocka bez takich kombinacji podajac tylko kod sieci. Serwis Nokii i tak jest w stanie wszystko sprawdzic i mimo, ze pozornie simlock wyglada na zalozony telefon moze zostac odrzucony. Taka tez byla historia jednego z klientow, ktorzy najpierw chcial simlocka, rowniez z 6230i, zdjac, potem go zalozyl, oddal na gwarancje a Nokia mu ja anulowala ze wzgledu na wczesniejsze zdjecie simlocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...