Skocz do zawartości
THEJAJO

Dwie Ciemne Poziome Kreski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z w/w moniotorkiem.

Dopiero co kupilem go na Allegro. U klienta odpalilem i dziala na 1. rzut oka prawidlowo.

Jak dowiozlem go do domu po odpaleniu okazalo sie ze przez cala szerokosc ekranu mam 2 kreski szczegolnie widoczne na jasnym tle. We wszystkich rozdzielczosciach i mozliwych odswiezaniach.

Czy da sie to naprawic?

Czy moglo sie stac przez transport?

Prosze o szybka odpowiedz.

Z gory dzX.

PZDR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mam wnioskowac ze to jest normalne. :mur:

Mnie osobiscie to przeszkadza. Nie zmienia to faktu ze w aukcji nie podano tej malej wady a napisano ze moniotrek jest w 100% sprawny.

Dla mnie tj. dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano dziekuje. Spodziewalem sie bardziej strony producenta ale to mi wystarczy.

BTW:

Zauwazylem ze sobie coniektorzy jada po czyjejs niewiedzy. Chcioalem zauwazyc iz nie mialem zielonego pojecia ze DELL P791 jest na bazie kineskopow SONY Trinitron a tym bardziej ze mala wada tych kineskopow sa jakies kreski. W zyciu bym sie nie potrafil domyslec ze wlasnie stad te kreski. Jestem przekonany ze osoba ktora nie miala wczesniej stycznosci z czyms takim jak Trinitron zrobilo by identycznie jak ja. Stad nie widze podstaw aby sobie 'glupio zartowac'.

W kazdym razie odp. otrzymalem i jestem z niej zadowolony.

Dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano dziekuje. Spodziewalem sie bardziej strony producenta ale to mi wystarczy.

BTW:

Zauwazylem ze sobie coniektorzy jada po czyjejs niewiedzy. Chcioalem zauwazyc iz nie mialem zielonego pojecia ze DELL P791 jest na bazie kineskopow SONY Trinitron a tym bardziej ze mala wada tych kineskopow sa jakies kreski. W zyciu bym sie nie potrafil domyslec ze wlasnie stad te kreski. Jestem przekonany ze osoba ktora nie miala wczesniej stycznosci z czyms takim jak Trinitron zrobilo by identycznie jak ja. Stad nie widze podstaw aby sobie 'glupio zartowac'.

W kazdym razie odp. otrzymalem i jestem z niej zadowolony.

Dziekuje.

jak się kupuje monitor to chyba mozna poszukac o nim informacji i poczytać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko Trinitrony maja paski. Kazdy monitor CRT, ktory ma maske szczelinowa ma owe paski. Przykladem moze byc np. iiyama ( Mitsubishi DiamondTron). Sama technologie wymyslilo jednak Sony ;)

Czy ja wiem, czy te paski to problem? Nie zauwaza sie tego przy normalnej pracy. Mam w domu iiyame od kilku lat i nie przygladam sie paskom :) W firmie mialem tez iiyame 22" i bylo rowniez ok ;) Nie przesadzaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też wolę linie które ledwie widać ( pomimo że mam monitor z perforowaną ) - bo przy szczelinowej nie ma zniekształceń obrazu w pionie wynikającego z podziału ( jego braku w szczelinowych ) na fragmenty , które spotkamy w kratowej i perforowanej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi