THEJAJO Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Witam. Mam problem z w/w moniotorkiem. Dopiero co kupilem go na Allegro. U klienta odpalilem i dziala na 1. rzut oka prawidlowo. Jak dowiozlem go do domu po odpaleniu okazalo sie ze przez cala szerokosc ekranu mam 2 kreski szczegolnie widoczne na jasnym tle. We wszystkich rozdzielczosciach i mozliwych odswiezaniach. Czy da sie to naprawic? Czy moglo sie stac przez transport? Prosze o szybka odpowiedz. Z gory dzX. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Szkoda gadać poprostu. http://www.google.pl/search?hl=pl&clie...=Szukaj&lr= Słyszałeś o czymś takim jak np. trinitron ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Czyli mam wnioskowac ze to jest normalne. :mur: Mnie osobiscie to przeszkadza. Nie zmienia to faktu ze w aukcji nie podano tej malej wady a napisano ze moniotrek jest w 100% sprawny. Dla mnie tj. dziwne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Są to wypalone piksele od jakiegoś programu graficznego. Miałem podobny monitor, ale go kupiłem jako uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 jesli to paski jak na tej fotce http://img248.imageshack.us/img248/7755/dscf0160ml6.jpg to szkoda gadać :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Poszperalem toreche za Trinitron i faktycznie tak maja. :/ Zonkowato troche. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 (edytowane) Są to wypalone piksele od jakiegoś programu graficznego. Miałem podobny monitor, ale go kupiłem jako uszkodzony. OWNED! robi sie co raz bardziej pclabowo;p Edytowane 3 Marca 2007 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A czy jest jakas oficjalna ifnormacja (np. na stronie SONY) o tym ze Trinitron ma 2/3 paski przez szerokosc ekranu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 A czy jest jakas oficjalna ifnormacja (np. na stronie SONY) o tym ze Trinitron ma 2/3 paski przez szerokosc ekranu?zamkneli Google i Wikipedie ? :mur: Trinitron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Ano dziekuje. Spodziewalem sie bardziej strony producenta ale to mi wystarczy. BTW: Zauwazylem ze sobie coniektorzy jada po czyjejs niewiedzy. Chcioalem zauwazyc iz nie mialem zielonego pojecia ze DELL P791 jest na bazie kineskopow SONY Trinitron a tym bardziej ze mala wada tych kineskopow sa jakies kreski. W zyciu bym sie nie potrafil domyslec ze wlasnie stad te kreski. Jestem przekonany ze osoba ktora nie miala wczesniej stycznosci z czyms takim jak Trinitron zrobilo by identycznie jak ja. Stad nie widze podstaw aby sobie 'glupio zartowac'. W kazdym razie odp. otrzymalem i jestem z niej zadowolony. Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ano dziekuje. Spodziewalem sie bardziej strony producenta ale to mi wystarczy. BTW: Zauwazylem ze sobie coniektorzy jada po czyjejs niewiedzy. Chcioalem zauwazyc iz nie mialem zielonego pojecia ze DELL P791 jest na bazie kineskopow SONY Trinitron a tym bardziej ze mala wada tych kineskopow sa jakies kreski. W zyciu bym sie nie potrafil domyslec ze wlasnie stad te kreski. Jestem przekonany ze osoba ktora nie miala wczesniej stycznosci z czyms takim jak Trinitron zrobilo by identycznie jak ja. Stad nie widze podstaw aby sobie 'glupio zartowac'. W kazdym razie odp. otrzymalem i jestem z niej zadowolony. Dziekuje. jak się kupuje monitor to chyba mozna poszukac o nim informacji i poczytać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Nie tylko Trinitrony maja paski. Kazdy monitor CRT, ktory ma maske szczelinowa ma owe paski. Przykladem moze byc np. iiyama ( Mitsubishi DiamondTron). Sama technologie wymyslilo jednak Sony ;) Czy ja wiem, czy te paski to problem? Nie zauwaza sie tego przy normalnej pracy. Mam w domu iiyame od kilku lat i nie przygladam sie paskom :) W firmie mialem tez iiyame 22" i bylo rowniez ok ;) Nie przesadzaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Też wolę linie które ledwie widać ( pomimo że mam monitor z perforowaną ) - bo przy szczelinowej nie ma zniekształceń obrazu w pionie wynikającego z podziału ( jego braku w szczelinowych ) na fragmenty , które spotkamy w kratowej i perforowanej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exeqtor Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 przez 5 lat siedziałem na Trinitronie. Dopiero niedawno przypomniałem sobie, że na ekranie są pionowe kreski. Po jakimś czasie użytkowania w ogóle się na nie nie zwraca uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THEJAJO Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Faktycznie z czasem o nich czlowiek zapomina. ;) Wkurzylo mnie jednak to ze nie napisano o tym w aukcji. Pozostaje jednak przy tym monitorku i dzieki za opinie. PZDR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...