CeglA Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Oto moj problem z ta plyta: Napiecia jakie pokazuje bios sa bardzo dziwne-procka zawsze wyzsze o 0.04V od ustawionego ,a inne sa odchylone o zdecydowanie ponad 5% tolerancjii. Problem wynika z blednych wskazan,czy zasilka za slaba?(konfig ponizej zasilacz huntkey300W)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 Po pierwsze ,NIGDY nie uzyskasz napiec idealnych czyli rownych 12v ,3.3v ,5v.Po drugie vcore rzeczywiscie troche zawyza, u mnie o 0.02v na vcore.A czy zasilka wyttrzymuje/nie wytrzymuje to musisz podac pelne odczyty i parametry kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 e tam nigdy zalezy od sprzetu i zasilacza:) ja mierzylem Metexem cyfrowym napiecia na koncowkach kabli zasilajacych i zamiast 12,15 to mialem rowne 12 V :) te odczyty z mobo to nie wiem gdzie sa mierzone w sumie ale z tego co mierzylem to u mnie zasilanie jest prawie perfect o ile nie perfect:) pozostalo mi 3,3 V do zmierzenia tylko dorwe miernik:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 e tam nigdy zalezy od sprzetu i zasilacza:) ja mierzylem Metexem cyfrowym napiecia na koncowkach kabli zasilajacych i zamiast 12,15 to mialem rowne 12 V :) te odczyty z mobo to nie wiem gdzie sa mierzone w sumie ale z tego co mierzylem to u mnie zasilanie jest prawie perfect o ile nie perfect:) pozostalo mi 3,3 V do zmierzenia tylko dorwe miernik:) one sa obliczane, a nie meirzone ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 mi sie wydaje ze to zasilka... a jak chodzi komp na tej plytce???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 mi sie wydaje ze to zasilka... a jak chodzi komp na tej plytce????Bdb ,jedyny problem jaki mam to te wskazania napiec,pozatym nie ma sie do czego przyczepic ,no i bardzo wydajna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2003 nie przejmuj sie tym u mnie tez sa odchyly o jakies 0.02v - 0.03v zalezy na jakie vcore ustawie w biosie np.: teraz mam 1.675 a pokazuje mi 1.7 czasami 1.71V nie ma sie czym przejmowac. A jak chcesz uzyskac np.: 1.65 to ustaw vcore na 1.625 czy na 1.6 tak by w rezultacie dawalo 1.65 tutaj to nie jest problem pamietam jak mialem A7V8X to tam vcore bylo ograniczone min. (dla palomino) bylo 1.75 a plyta zawyzala min. 0.4V wiec faktycznie bylo 1.79/1.80 a grzalo sie wszystko ze az strach ;) :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 e tam nigdy zalezy od sprzetu i zasilacza:) ja mierzylem Metexem cyfrowym napiecia na koncowkach kabli zasilajacych i zamiast 12,15 to mialem rowne 12 V :) te odczyty z mobo to nie wiem gdzie sa mierzone w sumie ale z tego co mierzylem to u mnie zasilanie jest prawie perfect o ile nie perfect:) pozostalo mi 3,3 V do zmierzenia tylko dorwe miernik:) one sa obliczane, a nie meirzone ;] huehue obliczane - predkosc lotu bociana razy ilosc bachorkow w zlobku ;) obliczane ale na jakiejs podstawie czyli na podstawie pomiarow bo inaczej to nie bylby pomiar tylko chybil trafil . no chyba ze inaczej pojmuje metrologie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 nie przejmuj sie tym u mnie tez sa odchyly o jakies 0.02v - 0.03v zalezy na jakie vcore ustawie w biosie np.: teraz mam 1.675 a pokazuje mi 1.7 czasami 1.71V nie ma sie czym przejmowac. A jak chcesz uzyskac np.: 1.65 to ustaw vcore na 1.625 czy na 1.6 tak by w rezultacie dawalo 1.65 tutaj to nie jest problem pamietam jak mialem A7V8X to tam vcore bylo ograniczone min. (dla palomino) bylo 1.75 a plyta zawyzala min. 0.4V wiec faktycznie bylo 1.79/1.80 a grzalo sie wszystko ze az strach ;) :) pozdrav Lagier Czyli reasumujac,jakie mam napiecie na procku? takie ktore pokazuje plytka(o 0.04V wyzsze od ustawionego) ,czy takie jak ustawie, a bledy powstaja w pomiarze(obliczaniu-jak kto woli :wink: ) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 Epoxy zawyzaja napiecia VCore :) ale u mnie np jak mam na Auto to mam troszke mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 nie przejmuj sie tym u mnie tez sa odchyly o jakies 0.02v - 0.03v zalezy na jakie vcore ustawie w biosie np.: teraz mam 1.675 a pokazuje mi 1.7 czasami 1.71V nie ma sie czym przejmowac. A jak chcesz uzyskac np.: 1.65 to ustaw vcore na 1.625 czy na 1.6 tak by w rezultacie dawalo 1.65 tutaj to nie jest problem pamietam jak mialem A7V8X to tam vcore bylo ograniczone min. (dla palomino) bylo 1.75 a plyta zawyzala min. 0.4V wiec faktycznie bylo 1.79/1.80 a grzalo sie wszystko ze az strach ;) :) pozdrav Lagier Czyli reasumujac,jakie mam napiecie na procku? takie ktore pokazuje plytka(o 0.04V wyzsze od ustawionego) ,czy takie jak ustawie, a bledy powstaja w pomiarze(obliczaniu-jak kto woli :wink: ) :?: takie jak pokazuje plyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 i ktos kiedys mowil ze zanizaja temp proca o jakis 5-6 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2003 tak zanizaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 bardzo możliwe.... ale po za tym są całkiem, całkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ktos napisal gdzies ze zanizaja, ale juz chyba nei na najnowszym biosie. Pamietam ze na aluminiowym coolerku po wlozeniu plyty mialem 32 stonie 8O :-) a po przeinstalowaniu bios`u i zmiane radiatora na volcano 6cu+ podskoczylo mi do 36 :D wiec juz chyba nie zaniza jak sadze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Szymon a czy sadzisz ze mozliwe jest iz przy 2400+ i vcore=1.7v mam 41*C w stress?! bo mnie sie wydaje ze ta temp. jest ciut ciut za niska biosa mam 29.01.2003 to chyba najnowszy pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 no to ja nie wiem czy mozliwe :-). Ale wiem ze moj ma okolo tyle bo radiator jest ledwo letni, a pamietam jak mialem 50 i wiecej stopni na moim atlhonie 1000 :D. To dawal w dupe. Wiem tez ze podskoczyla mi temp. WIec moze troche poprawili a w nastepnym juz bedzie na maks ok :-). Oczywiscie temp ktora podalem jest IDLE ..tak dobrze nie ma ;-) hhehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...