Avatar25 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Witam Mam pytanko do kogos kto fachowo zna sie na sprawie. Mam zamiar przeskoczyc na Dual Core i szukam pamiatek. Z tego co widze na allegro Geil Ultra 2Gb DDR2 800 Cl4 sa w zajefajnej cenie. Wesze tu jakis podstep. Czy moze obecne wersje tych pamiatek sa jakies slabe albo cos z nimi nie tak ze kosztuja w sumie mozna powiedziec ze tylko 680 zlotych ?? Z gory big thx za odpowiedzi :D Edytowane 4 Marca 2007 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Mam te pamięci, ale kupiłem je dużo drożej... Nie wiem czy te na allegro nie są padnięte albo coś. Jeżeli wiesz, że są dobre to bierz jak najszybciej polecam je bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) Mam te pamięci, ale kupiłem je dużo drożej... Nie wiem czy te na allegro nie są padnięte albo coś. Jeżeli wiesz, że są dobre to bierz jak najszybciej polecam je bardzo Heh no wlasnie mam zamiar kupic taki sam zestaw jak Twoj. Powiedz mi dwie rzeczy czy polecasz procek 4300 czy moze 6300 i drugie pytanko czy wybrac DS4 czy tez moze Asusa P5B deluxe lub moze nawet Commando. Acha i na ile podkreciles te ramki ?? Qrde jeszcze jedno bo jednego nie rozumiem czytajac niektore wypowiedzi na forum - mianowicie o co chodzi z tym ustawianiem PCIEx na 1x i problemy z tym na asusie. Pytam bo na Nforsie 4 takich ustawien nie ma. Sorry jezeli to lamerskie pytania ale po prostu chcialbym wiedziec :unsure: Edytowane 4 Marca 2007 przez Avatar25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) bierz asusa i c2d e4300 nie pożałujesz... ogólnie taki zestaw powinien się dobrze kręcić :) a tak właściwie to ja na moim kompie mało się bawiłem w oc bo coś mam duże tempy na procku nawet z dobra pastą myślę ze to winna boxowego chłodzenia... Edytowane 4 Marca 2007 przez P4W3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 bierz asusa i c2d e4300 nie pożałujesz... ogólnie taki zestaw powinien się dobrze kręcić :) a tak właściwie to ja na moim kompie mało się bawiłem w oc bo coś mam duże tempy na procku nawet z dobra pastą myślę ze to winna boxowego chłodzenia... Heh no wlasnie powinien ale cos czytam na forum ze koljne wersje 4300 sa gorsze i juz za dobrze sie nie kreca. Badz tu madry i pisz wiersze :huh: co do plytki to pewnie wezme albo Gigabyte DS4 albo P5B Deluxe bo widze ze Commando kosztuje prawie 800 zeta :? Nie mniej dzieki za odpowiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P4W3L Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 bierz Asusa P5B Deluxe imo jest dużo lepszy od ds4 ale też droższy :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 bierz Asusa P5B Deluxe imo jest dużo lepszy od ds4 ale też droższy :-|a moze abita ? ja zassałem abita ab9 (dodatki takie jak w pro mi nie potrzebne ) do tego e4300 i w miare fajnei to chodzi. do e4300 nie potrzebna jest płyta z 500 fsb . moja sztuka chodzi narazie na 3000 mhz na 1,35v wiecej jeszcze nie miałem czasu ale płyta stabilnie na 400 fsb pójdzie bez problemu. do tego bardzo dobre 5 fazowe zasilanie z dobrym chłodzeniem i do tego cenka ok 450 zł za ab9 :) warto sie zastanowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar25 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Ech w sumie tez sie zastanawiam nad inna sprawa. Obecnie mam AMD 64 Venice i w przypadku Nforca 4 i tych prockow jest tak ze podnoszac magistrala szybkosc proca zyskuje niewirygodnie wiecej niz mnoznikiem. Jezeli to sie przeklada do plytek na I965 to chyba zdecydowanie lepiej obnizyc mnoznik o ile to mozliwe i podniesc magistrale ?? Jak wy to widzicie i jak to jest w realu ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...